Miten taksin tilaaminen voi olla niin vaikeaa?

Olen ollut nyt muutaman vuoden ruuhka-apulaisena pääkaupunkiseudun taksikeskuksessa ja kaiken tämän ajan olen ihmetellyt miten vaikeaa homma voi tyypeille olla! Valitetaan puhelinjonosta, mutta esim osoitteen etsiminen on mahdotonta jo etukäteen. Ja tila-auto kun pitää saada, ei tiedetä ketä nyt on lähdössä, eli minkä kokoista autoa tarvitaan. Eikä toki voi odottaa, että tiedetään missä kaupungissa ollaan Koivu.. öö… öööö… tie/katu löytyy varmaan jokaisesta Suomen kaupungista, ainakin Vantaalta, Espoosta ja Helsingistä. Rappujen kysely ei ole keskuksen tekemää kiusaa, vaan että auto löytäisi teidät sieltä sisäpihalta. Ja emme ole autossa itse, joten ei ole mitään käryä kauanko autolla menee/kauax kestää/suostuuko joku autoilija tulemaan! Jos JOKAINEN ei sitä kyselisi ja olisi valmiina soittaessa, ei keskukseen varmaan olisi edes jonoja!

Auttoi.

Kirjoita kommentti

9 Kommenttia artikkelissa "Miten taksin tilaaminen voi olla niin vaikeaa?"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
kyydissä ehkä
Vieras
Voi olla myös vaikeaa toisinkinpäin. Allekirjoittaneella kun oli viime työpaikassa työpaikan kustantama kyyti kotiin/töihin klo 23-06 välillä (jos työ alkoi/loppui sillä välillä) ja taksikeskuksessa oli osoitetiedot automaattisesti että kun tilasi taksin niin ei niitä tarvinnut enää niitä laitella. Valehtelematta taksikyytifirmaan jouduin yli 10 kertaa soittamaan että missä kyyti viipyy kun töihin pitäis päästä. Usein vastattiin että “taksi ei löydä sinne” ja sitten keskuksesta käskettiin minua kävellä ympäri kyliä ettimässä sitä taksia että kun näet niin heiluta että täällähän minä… kerran oli taksi odottamassa viereisellä tiellä, soitin keskukseen josta kerrottiin että kyllä se taksi on siellä (no eipä ollut omalla pihalla… Lue lisää »
Asiakas
Vieras

Jos asuu keskellä korpea, kannattaa rakentaa hyvät opasteet paikalle, huolehtia että niissä on valot ja ne näkyvät ajotielle. Ymmärrän kyllä että keskellä korpea asustaa kaikenlaisia sankareita, jotka kuvittelevat että maan jokaisen taksin tulisi osata silmät ummessa näiden kotiovelle.

Tupuna
Vieras

Siellä korvessa kyllä löytää helposti perille. Naapurin pihaan on vaikea päätyä, kun naapuria ei ole 🙂

Ihmettelen vaan
Vieras

Mä olen myös miettinyt miten vaikeaa on kirjata tilaus oikein ja saada taksi paikalle. Niin monta kertaa seissyt talon edessä ja nähnyt kun viereiseen rivarin pihaan ajaa taksi odottamaan… Melkein jo tottumuksesta lähtee samantien kävelemään rivarin pihaan odottelemaan.

Seppo
Vieras

Näin taksikuskina arvelisin kyseessä olevan paskat opasteet. Olen törmännyt kerran katuun, jolla en erottanut yhtäkään talon numeroa kadulle asti. Vastaavia paskoja löytyy paljon. Ihmettelen mikä valtionsalaisuus on talon numero.

Tuutikki
Vieras

Suosittelisin, että otat yhteyttä paikalliseen pelastuslaitokseen ja pyydät heitä tekemään noille epäselville asuinalueille tarkastuksen. Talon numero-opaste tulee olla selkeästi nähtävillä ja jos on aivan tolkuton esimerkiksi kerrostaloalue, niin opaskartta tulee olla tien varressa tms.

Nakke3
Vieras

Se on vaan huonoa asiakaspalvelua, jos ei keskus tiedä kauanko autolla menee. Über ja valopilkku tietävät kuitenkin, joten tekniikka on olemassa.

Asiakas
Vieras

Ilmeisesti et ymmärrä miten taksikeskus toimii, etkä ymmärrä lukemaasi, kyseessä ei ole huono asiakaspalvelu. Taksikeskus kun ei tiedä ottaako kukaan vastaan välittämäänsä kyytiä, sen takia saat “tilausnumeron” ja soitat uudestaan, jos autoa ei kuulu. Valopilkussa taas tilaus muodostuu kun auto kuittaa kyydin vastaanotetuksi, tällöin järjestelmä tietää missä auto on ja voi laskea arvioidun saapumisajan.

Piikapirulainen
Vieras

Valopilkustakin kannattaa se hps:n antama osoite tarkistaa ja kirjata oikein, sillä signaalit voi puhelimesta riippuen heittää satoja metrejä.

wpDiscuz