Monta kertaa väärässä paikassa

Liikkeemme sijaitsee ostoskeskuksen toisessa kerroksessa. Samaisessa ostoskeskuksessa on muiden liikkeiden lisäksi myös lääkäriasema ja muita palveluita, ja ostoskeskuksen kyljessä on hotelli.

Vaikka kunkin paikan sisäänkäynnit on selkeästi osoitettu isoilla kylteillä ja merkattu kaikkiin infotauluihin, on asiakkaiden monesti yllättävän vaikea löytää haluamaansa kohteeseen. Ja ymmärtäähän sen, että esim. ikäihmiset jotka harvemmin isoissa ostoskeskuksissa käyvät eivät välttämättä hahmota käytävillä oikeaa suuntaa jne, ja ihan mielelläänhän me opastamme niitä jotka eksyvät vahingossa meille kun etsivät joko sitä lääkäriasemaa tai hotellia.

Mutta joillekin asiat vaan painuvat hitaammin kalloon kuin toisille. Kerran meille tuli hyvin tutuksi herra, joka ilmesesti majaili viereisessä hotellissa, ja hänellä oli hotellista poistuttuaan joka kerta vaikeuksia löytää sinne takaisin (oli ihan selvinpäin). Jostain syystä hän päätyi aina meidän liiketiloihimme harhailemaan. Ensimmäisen kerran mies pysäytettiin kun hänet nähtiin liikkeessämme kulkevan hätäisesti siksakkia ja kiskovan kaikkia ovia, siivouskomerosta vessoihin ja palo-oviin. Hän etsi hotellin sisäänkäyntiä. Meidän liiketiloistamme ei hotelliin pääse, mikään tiloissamme ei viittaa hotelliin, eikä meillä ole yhden yhtä kylttiä jossa hotelli jotenkin mainittaisiin. Sanoimme herralle että tilamme on umpinainen liiketila, josta ei pääse minnekään, ja kerroimme hänelle missä on hotellin kauppakeskuksen puoleinen ovi (siipi, kerros, käytävä se ja se). Mies tuntui olevan kovin vakuuttunut että meiltä pääsee hotelliin, ja olisi vielä halunnut itse varmistaa jäljellä olevat ovet (jos me päivittäiset työntekijät emme vaikka tiedä hotelliin johtavasta salaovesta tiloissamme?). Mies lähti, mutta noin tunnin päästä tapasimme hänet uudestaan tiloistamme, jälleen nykimässä ovia joista ei pääse minnekkään. Käännytimme miehen taas, ohjasimme oikeaan siipeen jne. Päivän mittaan näimme samaisen miehen useampaan otteeseen käyvän liikkeemme sisäpuolella harhailemassa. Vaatteet hänen päällään ja ostoskassit hänen käsissään vaihtuivat, joten ilmeisesti hän aina välillä löysi sisään hotelliin, mutta sitten eksyi taas.

Seuraavana päivänä sama mies oli tiloissamme taas. Kysyimme jo kassalta mitä hän mahtaa kaivata, ja hän huikkasi meille vaan ”menevänsä tästä hotelliin” ja tarpoi ohitsemme sisään liikkeeseen. Kukaan ei siinä kohtaa muiden asiakkaiden vuoksi ehtinyt hänen peräänsä, ja lopulta mies löydettiin henkilökunnan taukotiloista. Hän oli vääntänyt ”vain henkilökunnalle”-oven turvalukon auki (muovinen kupu jonka rikkomalla oven voi hätätilanteessa avata kuka vaan) ja oli aukonut henkilökunnan käytävässä kaikki ovet (siivousvarasto, vessa, kahvihuone) ja oli jälleen hämmästynyt kun yhdenkään oven takaa ei päässyt hotelliin.

Kuka ihme tulee useita kertoja samaan paikkaan, ja vaikka on kerrottu että meiltä ei pääse hotelliin ja menee silti väkisin lukitusta henkilökunnan ovesta (ovessa lukee kissankokoisilla kirjaimilla ”vain henkilökunnalle”) tutkimaan josko kuitenkin pääsisi? Ohjasimme herran jälleen ulos. Päätimme, että jos sama kaveri tulee vielä kertaalleen visiitille, pyydämme vartijan saattamaan hänet kädestäpitäen hotelliin.

-Hotellin oven piilottelija

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. jepjou sanoo:

  Kuulostaa muistisairaudelta, pakko siis sietää opastamista joka kerta. 🙁

  • Adjs sanoo:

   Jos on noin paha muistisairaus, pitäisi mukana olla saattaja.

  • Joku raja kaikella sanoo:

   Kaikki muu tässä oudossa tapauksessa on ymmärrettävää, paitsi se että henkilökunnan väkivalloin rikottu ovi. Ei ole ainakaan kovin vanha henkilö ollut kyseessä, jos on omilla käsillään saanut turvalukon auki..

   • Lukemisen ymmärrys sanoo:

    Kyllä ne hätäpoistumisovet on tehty juuri niin että lapsikin saa sen tarvittaessa auki. Eihän se olisi hätäpoistumisovi jos sitä ei voi avata…

 2. hämy sanoo:

  Luulis että myyjät vähän käyttää nuppiaan tossa kohtaa. Kyse tuskin ole ymmärtämisen vaikeudesta, vaan muistisairaudesta. Pahaa tuskin tarkoitti, että jännä tuommoisesta kirjoittaa tänne….

 3. Hästägaasi sanoo:

  Käy sääliksi tällaisia Alzheimer-potilaita. On varmasti yhtä helvettiä olla hukassa tämän päivän asioissa eikä sitä edes tajua. 🙁

  • Epsome sanoo:

   Alzheimer on omaisten tauti. Sairas elää omassa ”normaalissa” maailmassaan ja muut ovat outoja.

 4. teppo42 sanoo:

  Eikö tuollaisen ihmisen pitäisi olla holhottavana jossain laitoksessa eikä kuljeksia vapaana ihmisten ilmoilla? Mitä helvettiä?

 5. Mäd maick sanoo:

  Muistisairaus tuo on eikä mikään aasi.

 6. lähihoitaja sanoo:

  voi olla muistisairaus tai on aivoinfarktin sairastanut ja siitä jäännyt vaikeus hahmottaa ym. Eikä muistisairas automaattisesti tarvitse saattajaa, sekin riippuu sairauden tasosta ja yksilöstä.

  • Naattis sanoo:

   Tai sitten kyseessä oli ihan tavallinen kaveri, joka ei nyt vaan millään jaksanut kävellä pariakymmentä ylimääräistä askelta ja portaikkoa sinne hotelliin, vaan halusi väen väkisin löytää ”oikoreitin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *