Muovisaappaat

Olin harjoittelijana eräässä sekatavaratalossa. Yhtenä päivänä sitten olin tietokoneella tulostamassa hintalappuja myymälän sisäänkäynnin lähettyvillä (toimii myös palvelupisteenä) kun luokseni astelee keski-ikäinen, ulkomaalaistaustainen mies.

Normaaliin tapaan tervehdin ja kysyn voinko olla avuksi. Mies kysyy, missä on tarjouslehdessä olevat saappaat. Kaivoin lehtisen esille, ja kysyin ”nämäkö?” Kun meillä oli useammat saappaat tarjouksessa. Mies vastaa myöntävästi ja lähden johdattamaan häntä saappaiden luokse.

Käveltyämme saappaiden luokse näytin tuotetta ja sanoin ”tässä ne nyt ovat”. Mies ottaa saappaat käteensä ja toteaa niiden olevan muovia, vaikka ihan kumisaapas nimellä myydään. No, hän sitten siirtyy toisten saappaiden luo ja kysyy niiden hintaa, onko niitä koossa 47 ja toteaa haluavansa jonkun toisen myyjän paikalle (olin 17, mutta kasvojen perusteella voisi luulla 13-vuotiaaksi). Olin aiemmin tulostamassa niihin hintalappuja, joten en ollut niitä vielä paikoilleen ehtinyt viedä, eikä mulla ollut piccolinkkiä jolla oisin sen nopeesti voinut tarkistaa, joten menin palvelupisteelle tarkistamaan hinnan koneelta.

Palasin miehen luo kertoen hinnan ja hän alkoi kyselemään toisen myyjän perään. Vastasin asiallisesti, että en vielä ehtinyt pyytää ketään muuta tähän, sillä minulla ei ole puhelinta, koska olen harjoittelija. Käyn nopeasti hakemassa jonkun toisen paikalle.

Lähdin sitten hakemaan toista myyjää, ja ensimmäisenä löysin toisen harjoittelijan, joka oli ollut n. 2 viikkoa kyseisessä paikassa kun minä taas n. 7 viikkoa, joten pyysin häntä auttamaan asiakasta.

Kun pääsimme yhdessä takaisin asiakkaan luokse, herra totesi toisellekkin harjoittelijalle ”nuo kumisaappaat on muovia” ja lähti pois. Tilanteista hieman hämmentyneinä totesimme, että minä en kelvannut asiakaspalvelijaksi herralle, sillä olin nuori nainen ja toinen harjoittelijamme n. 20-vuotias mies..

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. Brian Kottarainen sanoo:

  Jos asiakas ryhtyy kyselemään toisen myyjän perään, en ymmärrä paikalla olevan myyjän näyristelyä. Myyjä voisi vain ilmoittaa, että tässä on nyt myyjä ja toisen saa, jos aasi itse lähtee sitä etsimään. Eihän kassallekaan haeta toista ihmistä rahastamaan, jos asiakas sitä sekopäisyyksissään haluaa.

 2. Epsome sanoo:

  Sanoit näyttäväsi 13 vuotiaalta ja nimikyltissä todennäköisesti luki ”harjoittelija”. Kuka haluaisi keskustella tuotteesta TET-harjoittelijan kanssa?

  • Sustyttö sanoo:

   Vastataanpa, vaikka trolli taas trollaileekin… Kuka puhui TET:istä mitään? Ja siis on oikeutettua vaatia toista myyjää vain sen takia, että tämä näyttää nuorelta? Nuorelta näyttävä ei voi osata mitään? Tiedän eräänkin vakkarinaismyyjän, joka on päälle 30 ja asiakkaat sanovat joskus hänelle, että olet kesätöihin päässyt 😀

   • Epsome sanoo:

    Kirjoittaja ilmoitti näyttävänsä 13-vuotiaalta. Siis peruskoulun 7.-luokkalaiselta. Mikä on on tämänikäisen kokemus myyntityöstä ja tuotetietous? Yleensä tämänikäiset ovat myyntityössä vain TET-jaksolla.
    Ennen nillitystä kertaan vielä: Myyjä näyttää (omien sanojensa mukaan) 13-vuotiaalta. Myymälään tulee asiakas joka ei tiedä myyjän todellista ikää. Minulle ei yksikään myyjä ole ikäänsä kertonut.

  • badgehunter sanoo:

   Vastaan vaikka onkin trolli; mutta sitten siltä toiselta harjoittelijalta se aasiakas hyväksyi avun ja nimikyltissä luki todennäköisesti myöskin ”harjoittelija” jos tällä alkuperäiselläkin oli joten mistä kiikasti?

   • kejokiul sanoo:

    No kun se toinen NÄYTTI vanhemmalta, kuin tämä 13-vuotias. Dah

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *