Muovisaappaat

Olin harjoittelijana eräässä sekatavaratalossa. Yhtenä päivänä sitten olin tietokoneella tulostamassa hintalappuja myymälän sisäänkäynnin lähettyvillä (toimii myös palvelupisteenä) kun luokseni astelee keski-ikäinen, ulkomaalaistaustainen mies.

Normaaliin tapaan tervehdin ja kysyn voinko olla avuksi. Mies kysyy, missä on tarjouslehdessä olevat saappaat. Kaivoin lehtisen esille, ja kysyin “nämäkö?” Kun meillä oli useammat saappaat tarjouksessa. Mies vastaa myöntävästi ja lähden johdattamaan häntä saappaiden luokse.

Käveltyämme saappaiden luokse näytin tuotetta ja sanoin “tässä ne nyt ovat”. Mies ottaa saappaat käteensä ja toteaa niiden olevan muovia, vaikka ihan kumisaapas nimellä myydään. No, hän sitten siirtyy toisten saappaiden luo ja kysyy niiden hintaa, onko niitä koossa 47 ja toteaa haluavansa jonkun toisen myyjän paikalle (olin 17, mutta kasvojen perusteella voisi luulla 13-vuotiaaksi). Olin aiemmin tulostamassa niihin hintalappuja, joten en ollut niitä vielä paikoilleen ehtinyt viedä, eikä mulla ollut piccolinkkiä jolla oisin sen nopeesti voinut tarkistaa, joten menin palvelupisteelle tarkistamaan hinnan koneelta.

Palasin miehen luo kertoen hinnan ja hän alkoi kyselemään toisen myyjän perään. Vastasin asiallisesti, että en vielä ehtinyt pyytää ketään muuta tähän, sillä minulla ei ole puhelinta, koska olen harjoittelija. Käyn nopeasti hakemassa jonkun toisen paikalle.

Lähdin sitten hakemaan toista myyjää, ja ensimmäisenä löysin toisen harjoittelijan, joka oli ollut n. 2 viikkoa kyseisessä paikassa kun minä taas n. 7 viikkoa, joten pyysin häntä auttamaan asiakasta.

Kun pääsimme yhdessä takaisin asiakkaan luokse, herra totesi toisellekkin harjoittelijalle “nuo kumisaappaat on muovia” ja lähti pois. Tilanteista hieman hämmentyneinä totesimme, että minä en kelvannut asiakaspalvelijaksi herralle, sillä olin nuori nainen ja toinen harjoittelijamme n. 20-vuotias mies..

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *