Mutta kun minä haluan

Olemme pieni sekatavarakauppa. Valikoimaa löytyy ihan laidasta laitaan ja kuuntelemme paljon asiakkaiden toiveita tuotevalikoimassa ja toteutamme niitä parhaamme mukaan. Emme silti voi ihan jokaista tuotetta tilata tukusta vain yhden asiakkaan tähden, kun toimitusmäärät ovat usein melko suuria.

Aina asiakkaat ei ihan ymmärrä tätä. Vaikka he voivat ostaa sen yhden paidan tai yhden kasvorasvan kokeiluun, me emme voi. Luonnollisesti toimittajilla on aina vähimmäismäärät tilauksiin – ellei sitten makseta itseämme kipeäksi, jolloin myös tämän yksittäisen tuotteen hinta nousee niin suureksi, että kukaan ei sitä osta.

Itse sain juuri syljet naamalleni, kun eräs rouva sai ihan hirveän metakan pystyyn siitä, ettemme olleet saaneet sesonkituotetta myyntiin, vaikka hän on siitä jo niin kauan puhunut. Vaikka kuinka ystävällisesti siinä pyrki selittämään, että jos tukkurilla sitä on, sitä saadaan. Kesäesonkituotteena sitä ei ole ollut talvella, niin emme mekään ko. tuotteeksi voi muuttua. Mutta kun tämä rouva haluaa ja vaatii saada kyseistä tuotetta! Lisähöysteenä vielä, että meillä kun on ollut sitä pari vuotta sitten myynnissä, niin kyllä sitä nytkin pitää olla. Kas kun ei esimiestä pyydetty paikalle… 😛

Ymmärrän turhautumisen, jos omalta kylältä ei saa tarvitsemaansa ja täytyy lähteä “merta edemmäs kalaan”. Mutta tavallisena ihmisenä on vähän vaikea muuttua jokaisen asiakkaan haluamaksi tuotteeksi, joka sillä hetkellä on loppu tai sellaista ei meillä ole ollutkaan tai ollut kokeilussa vuosia sitten.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *