Mutta se HINTA?!!

Työskentelen erään mainosalan yrityksen asiakaspalvelussa ja viikoittain kohtaan asiakkaita, jotka saavat epäilemään mm. heidän henkistä hyvinvointiaan.

Tässä eräs esimerkki.

A = asiakas, M = minä

Asiakaspalveluun soittaa ennalta tuntematon henkilö ja toivoo saavansa hintavertailua varten tarjouksen.

A: Tarvitsisin palvelun x. Mitä maksaa?

M: Hei, millaisesta palvelukokonaisuudesta x:n kohdalla olisi kys..?

A: (keskeyttää minut) Eikun mä haluun vaan tietää paljon maksaa!

M: Ymmärrän ja mielelläni teen teille tarjouksen, mutta tarvitsisin lisätietoa aiheesta a, b,…

A: (keskeyttää jälleen) No se ihan tavallinen x. Sano nyt mikä se hinta on!!

M: Pahoittelen, mutta asiakkaidemme käsitys ns. peruspaketista vaihtelee paljonkin, joten en voi tietää mitä haluat x:n kattavan ja tämän vuoksi en voi antaa tarkkaa tarjousta ennen kuin…

A: (ei enää niin yllättävä keskeytys) Kun mä nyt vaan tartten tietää sen hinnan enkä mitään ylimääräisiä, tyrkyttämällä tyrkytettyjä lisäpalveluita!!

M: Jos te haluatte karkean hinta-arvion palvelusta x, niin se on sitten xxxx,xx euroa.

A: Mitä helvettiä?!!! Eihän kukaan tuommosia maksa yhdestä pienestä hommasta?!

M: Tuo on karkea hinta-arvio, joka kattaa toivomanne palvelun millaisella sisällöllä tahansa. Hinta on rutkasti pienempi mikäli kokonaisuus ei sisällä (luettelen vaihtoehdot ja lisämahdollisuudet).

A: Kiitos hei! (mutinaa ja jupinaa)

Eli asiakas olisi todennäköisesti saanut palvelun x tekemäni tarjoussumman murto-osalla, jos olisi viitsinyt uhrata maksimissaan 5 minuuttia vastaamalla tarkentaviin kysymyksiin.

Ihmisiltä unohtuu, että luovemmankin alan yritykset toimivat melko lailla samalla logiikalla kuin esim. ravintolat. Jos pyydät tarjousta 5 ruokalajin illallisesta 6 henkiselle seurueelle, niin asiakaspalvelija saattaa esittää tarkentavia kysymyksiä jotka vaikuttavat hintaan. Aspa ei tee tätä ilkeyttään vaan yrittää jopa auttaa ja varmistaa ettet maksa itusalaatistasi samaa hintaa kuin 300g sisäfilepihvistä.

Nämä tämmöiset ovat jo arkipäivää, samoin kuin uhkailut, liian pitkälle menevät seksuaalissävytteiset vihjailut, omien murheidensa tilittäminen, reklamoinnit siitä kun lasku tehdystä työstä saapui…

Aspan arki on jotain aivan muuta 😀

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *