Myyjän pitäisi kirjaksi muuttua

Olin töissä pienehkössä kirjakauppamyymälässä. Sisään purjehti noin 30-vuotias mies pahimpaan iltapäiväruuhkaan kyselemään ”olisko teillä *kirjan nimi* kirjaa pokkarina kun se on just tullu”. Kyseinen mies huikkasi kysymyksensä yhden asiakkaan ohi jota olin juuri rahastamassa. No satuinpa tietämään että kyseinen kirja oli loppu koska olin juuri tarkastanut varaston ja kirjaa oli tilattu lisää joten sanoin rahastamisen lomassa tälle herralle ”valitettavasti ei, se on tällä hetkellä loppu”. Olisi ehkä pitänyt sanoa että voisitteko odottaa vuoroanne koska tästä alkoi jumalaton inttäminen ”eikö sulla nyt edes yhtä? kyllä sulla varmaan siellä jossain on yksi?”. Sain edellisen asiakkaan tapahtuman päätökseen (edellinenkin asiakas katsoi oudoksuvasti tätä herraa) ja tätä kinaamista jatkui vielä jonkun aikaa. Lopulta tämä herra tiuskaisi minulle ”no on teilläkin paska palvelu kun ei sitä kirjaa muka ole. kyllä mä tiedän että sulla varman on niitä tuolla”, herralla oli iltapäivä lehti kädessä jonka sitten heitti tiskille niin että se lensi tiskin yli lattialle ja lähti vihaisesti marssien ulos. Kirjaksiko myyjän pitäisi sillä paikalla muuttua kun herra ei saa mitä on halunnut?

Toinen tapaus sattui työkaverilleni jonka kanssa olin samassa vuorossa. Eräs 50-vuotiaan näköinen mies tuohtui kun meillä ei ollut vielä sen päivän financial times lehteä saatavilla, vaan se tuli klo13 jälkeen (kello oli tapahtuman aikoihin kymmenen). Katsoin sivusta kun asiakas huusi suoraa huutoa varmaan viisi minuuttia työkaverilleni kuinka meillä on paska pulju ja hän ei enää ikinä tule tänne koska meillä ei ole hänen lehteään myynnissä. Lopuksi hän vielä uhkasi potkuilla ja ilmoittaa pomolle kuinka töykeästi häntä meidän liikkeessämme kohdeltiin.

Välillä menee usko ihmiskuntaan kokonaan asiakaspalveluammatissa. Onneksi siellä on niitä asiakkaita joukossa jotka pelastaa päivän 🙂

Jaa tämä tarina:

2 kommenttia

  1. Blueberry sanoo:

    En vaan voi tajuta miten asiakkaat käsittää huonoksi asiakaspalveluksi sen, jos kohteliaasti kertoo, että x tuotetta ei ole tällä hetkellä valitettavasti saatavilla, sitä tulee myöhemmin tänään, tervetuloa silloin liikkeeseemme, laittaisinko tuotteen vaikka sivuun teitä varten niin voitte tulla suoraan kassalle? Huuhuh.

  2. Hohhoi sanoo:

    En oo koskaan ymmärtäny tätä logiikkaa, että huudetaan siitä jos jotain tuotetta ei ole. Mitä järkeä? Ei ole mikään kansalaisoikeus saada haluamaansa tuotetta, ja kauppa jossa olisi kaikki mitä kaikki haluaa, olisi loputon.
    Samaan kategoriaan menee nää jotka luulee kauppojen olevan jotain hyväntekeväisyyksiä eikä voittoa tavottelevia yrityksiä (niinkuin kaikki muutkin), vaan suurinpiirtein valtion laitoksia, joissa kaiken pitää olla halpaa, kaikilla pitää olla varaa kaikkeen ja kaikesta pitää kaikkien saada alea, muuten on epäreilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *