Myymälävaksin avoin kirje aasiakkaille

Ei mitään erityisempää tarinaa tällä kertaa, kunhan vaan listaa erinäisistä asioista jonka soisin useimpien minun kanssani työn merkeissä (siis asiakkaina tai “asiakkaina”) lukevan:

1) Ei, vaikka kovasti esitätkin erinäisiä kysymyksiä tai mielipiteitä koulutuksestani niin en ole koskaan hakenut poliisikouluun, ei myöskään suurin osa muistakaan tuntemistani turvallisuusalalla työskentelevistä.

2) Ne kärryt ja korit siellä portinpielessä eivät ole sisustuselementtejä vaan ne on suunniteltu siihen tarkoitukseen, että asiakas voisi sillee kätevästi laittaa niihin ostoksensa oman kassin sijaan. Joten jos keräät koko ostoslistasi sisällön omaan putkikassiin tai käsilaukkuun niin älä ihmettele mikäli ilmestyn sinun tehdessäsi ostoksia tai ollessasi kassalinjalle lähelle “kyyläämään”.

3) Lain mukaan sinulla on ihan sama velvollisuus auttaa kuin minullakin, jos näet esim. maassa makaavan henkilön jossakin. Yleinen hätänumero on keksitty juuri sitä varten. Sammuneen nähdessäsi ota puhelin kauniiseen käteen ja soita 112 sen sijaan että kävelisit pari korttelinmatkaa lähimpään ruokakauppaan kiusaamaan kaupan vartijaa asialla.

4) Minäkään en tule työpaikalleni neuvomaan sinua työssäsi joten ensi kerralla kun näet vartijan tekemässä työtään ja mielesi tekee sanoa “ei noin saa tehdä/kohteleepas nuo isot miehet tuota parkaa kamalasti”, älä sano. Älä myöskään viedessäni jotain ihan kädestä pitäen ulos kaupasta tai takatiloihin tule tiedustelemaan mitä hän on tehnyt. Se ei kuulu sinulle vaan ainoastaan minulle, “asiakkaalle” itselleen ja poliisille.

5) En tiedä mikä juomaosaston oluista sopisi parhaiten merilohen kanssa tai kuinka uudet perunat soveltuvat valitsemaasi muotidieettiin. En myöskään tiedä, miksi haluamasi tuote ei yllättäen olekaan enää kaupan valikoimissa. Työni on pitää yllä asiakaskohteen turvallisuutta, ei elintarvikkeita.

6) En myöskään voi tehdä asialle mitään, mikäli kaupan pullokone on jumissa tai rahat ovat loppuneet rakennuksen pankkiautomaatista. Näidenkin laitteiden hoitamiseen on ihan omat ihmisensä eikä ihme kyllä vartija, tuo yleismiesjantunen ja tyhmien kysymysten aina aulis kuuntelija, ole oikea henkilö tietämään näistä jotain.

7) Jos olet itse juonut itsesi niin kovaan tukkihumalaan, että tuotteiden ottamiseen hyllystä menee minuutti per tuote, älä odota minun tulevan mukaasi koko ostosreissun ajaksi poimimaan tuotteita ja vielä saattamaan sinut kotiinkin. Sen sijaan kannattaisi ensi kerralla tulla hoitamaan ruokaostokset selvinpäin.

8) Jos sinulle ei myydä olutta koska olet tukkihumalassa tai alaikäinen, se ei johdu kassojen ja vartijoiden halusta kiusata ihmisiä vaan siitä, että viranomaistarkastuksessa paljastuneet anniskelurikkomukset johtavat anniskeluluvan määräaikaiseen menetykseen. Tämä taas tarkoittaa huomattavaa rahallista tappiota kaupalle.

Että silviisii. 🙂

– Väijy –

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *