Myytävän tuotteen avaaminen = myymälävarkaus

Seuraava on kirjoitettu asiakkaan näkökulmasta, mutta uskon että alan työntekijöitäkin tämä raivostuttaa.

Tarinan aasiakkaat: kaupassa myytävien tuotteiden availijat.

Se, että tuotteesta ei ole esillä testeriä eli valmiiksi avattua ja merkittyä testikappaletta (käytetään mm. meikeissä), ei anna oikeutta avata myytävänä olevia tuotteita! Testerin puute toki ärsyttää, mutta silloin voi vaikkapa pyytää myyjältä apua. Kyllä monesti suututtaa meikkiosastolla, kun ei saa haluamaansa tuotetta sen takia, että joka ikinen on avattu, vaikka tuotteita olisi kuinka paljon jäljellä. Tämä koskee erityisesti alennusmyyntejä, kun tuotteet on saatettu kasata isompiin läjiin jolloin testeri helposti hukkuu joukkoon, on muuten vain hävinnyt tai se on saatettu varastaa (joka vasta aasimaisuuden huippu onkin). Eikö voisi ensin EDES katsoa, onko kyseistä tuotetta jonkun muun toimesta valmiiksi avattuna, vaikka varsinaista testeriä ei löytyisikään (pro-tip: sen näkee siitä että sinetti on rikki)? Mutta ei, samaa tuotetta saattaa löytää jopa 6-7 kpl avattuna ennen kuin löytää iskemättömän, jos löytää. Juu ei kiitos, en halua avattua huulikiiltoa, jota joku on jo levittänyt herpes-pärstäänsä.

Kyseessä on ihan sama asia, kuin avaisi karkkipussin maistaakseen, ovatko karkit hyviä, ja sitten kun eivät olekaan, survoo sen takaisin hyllyyn. Kuka avatun karkkipussin haluaa ostaa? Tuote on avaamisen jälkeen myyntikelvoton ja se menee hävikkiin, eli on käytännössä ihan sama vaikka tunkisit koko pussin/meikin taskuusi. Teko on rinnastettavissa myymälävarkauteen. Sitten ulistaan, kun on kallista. Kaikki tuollainen skeida näkyy suoraan tuotteiden hinnoissa – luuletteko te, että ne hävikit menevät kauppiaan pussista pois?

Ps. jos joku oman elämänsä neropatti aikoo tulla kommentoimaan, että on sullakin ongelmat kun jäit ilman jotain huulipunaa uliuli, niin voit säästää sanasi. Mulla on kuin onkin isompiakin ongelmia, mutta tämä ongelma on kaupoissa ihan todellinen, ja tämä saitti lienee nimenomaan aasiakkaista avautumiseen.

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *