Myytävän tuotteen avaaminen = myymälävarkaus

Seuraava on kirjoitettu asiakkaan näkökulmasta, mutta uskon että alan työntekijöitäkin tämä raivostuttaa.

Tarinan aasiakkaat: kaupassa myytävien tuotteiden availijat.

Se, että tuotteesta ei ole esillä testeriä eli valmiiksi avattua ja merkittyä testikappaletta (käytetään mm. meikeissä), ei anna oikeutta avata myytävänä olevia tuotteita! Testerin puute toki ärsyttää, mutta silloin voi vaikkapa pyytää myyjältä apua. Kyllä monesti suututtaa meikkiosastolla, kun ei saa haluamaansa tuotetta sen takia, että joka ikinen on avattu, vaikka tuotteita olisi kuinka paljon jäljellä. Tämä koskee erityisesti alennusmyyntejä, kun tuotteet on saatettu kasata isompiin läjiin jolloin testeri helposti hukkuu joukkoon, on muuten vain hävinnyt tai se on saatettu varastaa (joka vasta aasimaisuuden huippu onkin). Eikö voisi ensin EDES katsoa, onko kyseistä tuotetta jonkun muun toimesta valmiiksi avattuna, vaikka varsinaista testeriä ei löytyisikään (pro-tip: sen näkee siitä että sinetti on rikki)? Mutta ei, samaa tuotetta saattaa löytää jopa 6-7 kpl avattuna ennen kuin löytää iskemättömän, jos löytää. Juu ei kiitos, en halua avattua huulikiiltoa, jota joku on jo levittänyt herpes-pärstäänsä.

Kyseessä on ihan sama asia, kuin avaisi karkkipussin maistaakseen, ovatko karkit hyviä, ja sitten kun eivät olekaan, survoo sen takaisin hyllyyn. Kuka avatun karkkipussin haluaa ostaa? Tuote on avaamisen jälkeen myyntikelvoton ja se menee hävikkiin, eli on käytännössä ihan sama vaikka tunkisit koko pussin/meikin taskuusi. Teko on rinnastettavissa myymälävarkauteen. Sitten ulistaan, kun on kallista. Kaikki tuollainen skeida näkyy suoraan tuotteiden hinnoissa – luuletteko te, että ne hävikit menevät kauppiaan pussista pois?

Ps. jos joku oman elämänsä neropatti aikoo tulla kommentoimaan, että on sullakin ongelmat kun jäit ilman jotain huulipunaa uliuli, niin voit säästää sanasi. Mulla on kuin onkin isompiakin ongelmia, mutta tämä ongelma on kaupoissa ihan todellinen, ja tämä saitti lienee nimenomaan aasiakkaista avautumiseen.

Kirjoita kommentti

7 Kommenttia artikkelissa "Myytävän tuotteen avaaminen = myymälävarkaus"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
ihmettelijä
Vieras

Tuo on kyllä. Ihmisten minäminäminä-asenne näkyy jostain syystä kauppareissulla varsin hyvin. Jos ei muuten niin viimeistään siinä kuinka se ostoskärry on viety sinne naapuritontille asti, mutta ei ole jaksettu palauttaa (aja autosi ensi kerralla lähemmäs jos et jaksa muutamaa metriä kävellä).

Mitä tulee ulinaan, se on vakio. Itsensä tunnistavat aasit tulee aaltoina perustelemaan sitä, miski sinä olet väärässä ja miksi moinen vatipäinen käytös on jotenkin ok. Menkää itseenne, kakkapäät <3

Jarzakz
Vieras

Tää on ihan hulvatonta tuolla eräässä saksalaisessa elintarvikeliikeketjussa käyttötavaroiden puolella. Etenkin naistenvaatteiden paketit on avattu melkein järjestäen jokainen. Ilmeisesti paketin kyljessä olevat hyvin selkeät havainnekuvat eivät kuitenkaan riitä mielikuvituksen avuksi vaan tuote on pakko vetää esiin juuri siitä pakkauksesta mitä näpelöi, vaikka vieressä niitä olisi jo kymmenen auki.

Hertta
Vieras

Ja ne sukkahousut! Onko ne yhdenkoon sukkahousut muka niin erilaisia että ne on tevittävä sieltä paketista ulos katsottavaksi? Ja sitten myttynä takaisin pakkaukseen niin että pakkaus repeytyy = kukaan ei niitä sitten enää osta.

jepjou
Vieras

Tuote kuin tuote… Vaikka olut. Jos vieressä on kymmenen avattua päkkiä ja lisäksi jo valmiiksi irtotölkkejä, niin joidenkin mielestä parempaan känniin pääsee kun itse avaa vielä yhden.

Nicor
Vieras

Jos me havaitsemme jonkun avaavan paketin (poislukien juomat), niin me velvoitamme asiakkaan maksamaan koko paketin, poikkeuksetta. Myyntipakkauksen rikkominen avaamalla on kuitenkin vahingonteoksi katsottava rikos.

Ihmisille tuntuu tulevan yllätyksenä, että jos he ottavat irtokarkkeja tai tuoretiskien tuotteita, niin he ovat jo tehneet ostopäätöksen ja heidän on pakko maksaa kyseiset tuotteet; niitä ei voi jättää kassalle tai laittaa takaisin hyllyyn.

Ps. Seuraavan kerran kun otatte paistopiste-tuotteita, niin miettikää sitä, että yli puolet asiakkaista ottaa sieltä tuotteita paljain käsin vaikka ottimia olisi vieressä.

maakunnanherkku
Vieras
Juuri edellä mainitsemastasi syystä pyrin välttämään kaikkia tuoretuotteita, joita aasiakkaat pääsevät vapaasti käpistelemään. Poislukien tietty jutukkeet, jotka voi kotona pestä, tahi kuoria, kuten vihannekset ja hedelmät. Olen liian monta kertaa todistanut omilla pikku siansilmilläni tilanteen, jossa aasiakas menee ja puristelee ihan joka ristuksen pullan ja känttyrän paistopisteellä läpi klämäsillä käsillään, jotka on viimeksi pesty vuonna -72 kevättalvella, ja ovat sen jälkeen olleet ties missä. Ainakin jokaisessa omassa ruumiinaukossa, ja todennäköisesti muutamassa naapurinkin. Parhaita ovat ne tapaukset, joissa nämä aasiakkaat eivät sitten edes päädy ostamaan yhtäkään niistä puristelluista tuotteista. Eräässä kaupassa olen nähnyt senkin, kun aasiakas maistaa delisalaattibaarista (eli missä on… Lue lisää »
rujo
Vieras

Olin kerran erään tuttavan kanssa eräässä vähän isommassa sekatavaraliikkeessä. Tämä tuttavani alkoi joka tavaraa tutkia juuri aukomalla paketteja tai vaikka vaan näyttääkseen minulle, että mitä se sisältää. Kyllä lähes leuka putosi lattiaan, kun tuon esitelmöinnin jälkeen tuttava ottikin samaa tuotetta uuden paketin ja laittoi kärryyn. Kysyin, että entäs tuo paketti, jonka juuri avasit niin tuttava totesi tähän vain “No en varmaan osta mitään avattuja paketteja” ????!! Yritin saarnata tuttavalle asiasta, mutta ilmeisesti hänen mielestään on vain ihan oikein tehdä näin “rikkaille yrittäjille”. Sen reissun jälkeen olen visusti varonut päätymästä hänen kanssaan samaan aikaan kauppaan, kyllä sen verran hävetti.

wpDiscuz