Näpistys & aasivanhemmat

Tapahtui eräässä vähän paremmassa tavaratalossa;

Eräs nuori tyttö noin 13v, jäi kiinni näpistyksestä, ja siihen ikäluokkaan nähden suht isolla summalla olisi kosmetiikkatuotteita vienyt maksamatta. Tyttö kiinniotettiin teosta tuulikaapissa ja vietiin kiinniottotilaan odottamaan poliisien saapumista. Koko tämän ajan lohduttamisesta huolimatta, hän itki hysteerisenä, ja toivoi ettei hänen vanhemmilleen ilmoitettaisi asiasta koska he suuttuisivat. (toive ei kuitenkaan toteutunut, poliisit vievät alaikäiset näpistyksestä kiinnijääneet kotiin vanhempien luokse ilmoittaakseen tapahtuneesta, lisäksi he ilmoittavat lastensuojeluun) Itku ja huuto vain jatkui kaikesta lohduttamiskeinoista huolimatta, ja poliisien saapumisen yhteydessä vain yltyi. No ”virallisen osuuden” ollessa ohi, poliisit vievät tytön mukanaan ja me jatkamme normaalisti työtämme… Noin 5 tuntia myöhemmin, saapuvat tämän tytön vanhemmat tavarataloon ja alkavat räyhäämään kassalla olleille myyjille tyttärensä kohtelusta. Menimme tietysti paikalle, meitä on vastassa erittäin siistit ja huoliteltun näköiset vanhemmat, jotka käyttäytyivät tosin kun 13-vuotiaat teinit. Syljeskelyä lattialle, meteliä, myyjien halventamista, epämääräisiä uhkauksia, huitomista yms. Tämä tietysti siirtyi meihin vartijoihin, nainen mm. yritti saada poliiseja paikalle, sillä me käyttäydymme uhkaavasti. Hätäkeskuspäivystäjä ei ilmeisesti lämmennyt ajatukselle, kun ei poliiseja näkynyt. Nainen sanoi tekevänsä rikosilmoituksen, sillä me olemme ”rääkänneet” hänen tytärtään sekä aiheuttaneet hänelle vakavia traumoja, lisäksi oli vielä meidän syy, että tytär otetaan huostaan. Mies eli tytön isä ehkä huomasi tilanteen typeryyden ja yritti saada vaimoaan poistumaan kanssaan, no mies lähti itse, nainen talutettiin lopulta ulos meidän toimesta. Tietysti naisen mielestä olimme k*sipäitä, hulluja, väkivaltaisia sadisteja, roskaväkeä yms. Ja tämä huitaisi ja potki pari kertaa minua ja työkaveriani, joten poliisithan rouvalle oli lopulta tavaratalon eteen soitettava. Tämäkin tilanne päätyi lopulta käräjäsaliin, nainen tosin syytettynä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

…Nykyajan vanhemmat menevät vain mielenkiintoisempaan suuntaan…

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Mamabear sanoo:

  Jos yhtään lohduttaa, kaikki vanhemmat ei ole tuollaisia. Kun mun tytär jäi pienenä kiinni varastamisesta, vedin hitonmoiset pultit, mutta en kaupan myyjälle, vaan tyttärelleni. Kun kaupasta soitettiin ja ilmoitettiin asiasta, menin häpeissäni ja vihaisena pyytelemään anteeksi. Myyjä antoi sen kerran armon käydä oikeudesta, josta kiittelin häntä kovasti, ja lupasin, ettei tällainen tule toistumaan.

  Tytölle otti sen sijaan ohraleipä. Hän sai viikon kotiarestia, kasan nuhdesaarnoja ja viikkoraha pidätettiin kuukaudeksi. Tytön mukana olleen kaverin isällekin ilmoitin asiasta, ja sielläkään ei päätä silitelty. Jos jossain pelleillään, tulee kärsiä seuraukset, ja tyttö näytti ottaneen opikseen. Toivottavasti nyt murrosikä päästään vähäisillä hölmöilyillä.

 2. Hyvä hyvä sanoo:

  Onpa vaihteeksi mukava lukea tarina jossa aasi saa ansionsa mukaan eikä aina vain myötäillä ja mielistellä öykkäreitä.

 3. Huh... sanoo:

  Voi hyvänen aika…tuolla lapsella ei taida olla kovinkaan hyvä tulevaisuus. Rikos on kuitenkin rikos ja sen kanssa toimitaan lain edellyttämällä tavalla. Lapset ja nuoret voivat tehdä typeriä asioita, mutta asian hoidossa keskeisenä pointtina on myös se, että miten vanhemmat asiaan suhtautuvat, jos puolustetaan, voivat pian oppia, että tuollainen toiminta onkin ihan ok eikä teoistaan tarvitse ottaa vastuuta. No onneksi edes isällä oli ilmeisesti vähän järkeä päässä.

  Itsekin joskus nappulana tuli tehtyä se perinteinen karkkivarkaus, eikä paljoa päänsilityksiä herunut 😂 Äiti lykkäsi kotiin päästyä rahat kouraan ja passitti takaisin kaupalle tunnustus- ja maksureissulle, muistan vieläkin sen nolouden määrän ja sepä olikin omalla kohdalla ensimmäinen ja viimeinen kerta. Mutta ihan ilman traumoja tuostakin selvisin. 🙄

 4. Hästägaasi sanoo:

  Onkohan näillä vanhemmilla kaikki mannet talossa? Lapsiajokortti olisi taas enemmän kuin paikallaan.

 5. Dima sanoo:

  Käy tyttöä sääli, typerän tempun tietenkin teki mutta ei tuollaisten vanhempien kanssa taida olla kovin helppo elää.

 6. Nicor sanoo:

  Vastaavantyylinen tapaus itsellä: Otimme teinitytön kiinni näpistyksestä ja soitimme paikalle poliisit. Se ero, että soitimme tytön äitille ja tarjosimme hänelle mahdollisuutta tulla hakemaan tyttärensä kaupalta.

  No..puhelun aikana tuli lukuisia kertoja tämä ”Ei minun tyttäreni voi tehdä moista, olette erehtyneet”-mantraa toistimme joka kerta, että henkilökunta näki tapahtuman suoraan ja se näkyy videolla. Sitten alkoi tulla tätä tuttua ”Kaverit pakottivat tyttären tähän tekoon. Tapahtuma ei ole heidän tyttärensä vika”-mantraa. Puhelun lopulla toistimme, että joko hän hakee tyttärensä kaupalta tai poliisit tuovat tämän kotiin. Äiti sanoi, että ”Hän osaa kyllä itse kävellä kotiin”. Eli poliisit veivät tytön kotiinsa.

  Melko pian tämä äiti pamahtaa paikalle tulistuneena. Olimme kuulemma nolanneet hänen perheensä, koska naapurit näkivät poliisien tuovan heidän tyttärensä kotiin. Äiti siinä sitten mainitsi kuinka tästä tulisi kunnianloukkaus-juttu ja että minä joutuisin korvaamaan + saisin potkut. Äidin poistuessa tämä tokaisi, ettei tämä jäisi tähän. En kuullut tapauksesta enää tämän jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *