Ne änkee jo taukohuoneisiin….

Olen ollut vuosia asiakaspalvelualalla, mutta eri kaupoissa. Tämä tapahtui tuossa viime kesän tienoolla, yhdessä marketissa.

Taukotilamme sijaitsee samoissa tiloissa missä meillä on varasto, kuitenkin erilissessä huoneessa. Ovet jotka ovat kauppaan päin, eli asiakkaiden nähtävillä, niissä lukee isolla “VAIN HENKILÖKUNNALLE”.

Olin juuri päässyt tauolle ja siinä sitten lehteä lukiessani kuulen miehen huutelevan “Onko täällä ketään?” varaston puolella (taukotilan ovi oli auki). Luulin ensin että kyseessä on kuormankuljettaja tai muu vastaava. Lähdin tallustamaan miestä kohti ja keskustelu meni näin:

M=minä A=asiakas

M: Moikka. Mitäs oli mieles? (edelleen siinä uskossa, että kyseinen ihminen on se tavarantoimittaja tms)
A: Pellettejä
M: Anteeks…?
A: Pellettäjä. Mä tarviin pellettäjä kissanhiekkalootaan ja niitä ei oo hyllyssä! Onko niitä jossain?
M: (tässä kohtaa tajunneena, että se onkin asiakas) Ookei, no nyt en kyllä osaa tältä seisomalta sanoa, kun ei ole mun osaston tuote. Mutta mä käyn hakemassa puhelimen tuolta kassalta ja soitan sulle myyjän, itse kun tässä olen nyt tauolla..

Ohjaan asiakkaan ulos varastosta ja sanon ihan ystävällisesti tälle jo valmiiksi vähän tuohtuneelle herrasmiehelle;

M: Mutta ensi kerralla kun tulee jotain kysyttävää, niin menkää suoraan vaikka kassoilta pyytämään apua. Nämä on meidän varastotilat ja se kuuluu vain meille henkilökunnalle.
A: (huutaen) Kuule likka! Minä kysyn sieltä mistä minä lystään! Ja miten voi olla mahdollista edes, että se tuote on päässy loppumaan hyllystä, nykyaikana! Ja ne kassat, phyhhyh, ne ei kuule tiedä sitten mistään mitään! Todettu on monesti!!

Olin jo ehtinyt ottaa muutaman askeleen miehen luota kun en jaksanut kuunnella räyhäämistä, mutta sitten pysähdyin, käännyin ja hymyilin maireasti sanoen: “mä olen muuten kassaosastolla töissä.”

Ukko jäi huuli pyöreänä ja mitään sanomatta sille sijoileen odottamaan. Taisin pientä punaa nähdä naamataulussa. Kun sain sen osaston työtekijän kiinni, hän totesi että tuote on nyt ikävä kyllä loppu. Jokseenkin vahingoniloisena menin asiasta ilmoittamaan asiakkaalle, et ei löydy just nyt. Mies jäi jotain sopertamaan hyllyn eteen ja itse lähdin jatkamaan keskeneräistä taukoani. Mistä näitä sikiää?

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *