Nokian uusi puhelin Samsungin käyttöjärjestelmällä?

Olen töissä erään operaattorin myynnin puolella ja palvelemme asiakkaita kasvotusten. Kun asiakas tulee ostamaan uutta puhelinta/liittymää/läppäriä/ties mitä, autamme häntä valitsemaan tuotteen ja viemme ostotapahtuman loppuun. Kerran kävi kuitenkin niin, etten pystynyt tekemään yhtään mitään asiakkaan eteen.

Aasiakas saapuu kauppaan ja ottaa vuoronumeron. Olen vapaana oleva myyjä ja tulen hänen luokseen kysyen, mitä tuotetta hän etsii.
A: ”Joo teille on tullut se uusi Nokian älypuhelin Samnsungin käyttöjärjestelmällä, sellainen pitäisi olla.”
M: ”Anteeksi, etsittekö siis Nokian älypuhelinta vai Samsumgin älypuhelinta?”
A: ”Siis sitä mistä oli juuri joku mainos, joku Nokian uusi puhelin Samsungin käyttöjärjestelmällä. Tyttäreni näki sellaisen lehdessä ja haluaisi sellaisen.”
M: ”Tuota noin, Samsung on kyllä kännykkämerkki, olisiko tyttärenne mahdollisesti katsonut väärin? Meillä on kyllä tämä Nokian puhelin X ollut mainoksissa ja Samsungin Y…”
A: ”Ei ei kun se oli joku uusi Nokian puhelin Samsungin käyttöjärjestelmällä vai millälie, kai te nyt omat tuotteenne tiedätte?”

Käymme sitten asiakkaan kanssa läpi erilaisia Nokian ja Samsungin puhelimia ja yritän udella, mikä mainos olisi kyseessä. Mies ei kumminkaan tiedä mistä lehdestä tyttö on mainoksen nähnyt vai onko kenties netistä katsonut, joten en pysty käydä asiaa edes tarkistamassa. Loppujen lopuksi asia kärjistyy siihen, että paikalle pitää kutsua esimies, joka selvittää asiaa, koska minä olen huono myyjä. Esimies kyselee samat asiat ja selittää täysin samat asiat, jolloin asiakas päättää kiukkuisena poistua liikkeestä korottaen vielä ääntään ennen ulkopuolelle menoa:

”En enää IKINÄ tule tähän kauppaan, todella huonoa palvelua eikä myydä edes mainostamia tuotteita, EN ENÄÄ KOSKAAN OSTA TÄÄLTÄ MITÄÄN ja irtisanon midän liittymät!”

Liittymiä ei ole irtisanottu, mutta netin kautta tyttärelle on tilattu iPhone 5. Ei käynyt mielessä, että kyseinen laite olisi tämä Nokian älypuhelin Samsungin käyttöjärjestelmällä…

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Asiantuntija sanoo:

    Aika simppeli, se etti androidnokiaa mitä ei ees myyty suomessa mutta kyllä sellasia on..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *