Numeronsiirto

Työskentelen erään operaattori X:n myymälässä. Kerran paikalle pamahti erittäin tyytymätön asiakas, joka halusi ehdottomasti eroon ihan kaikista ko. operaattorin palveluista. Keskustelu meni suunnilleen näin:

A: Kävin juuri siirtämässä numeroni Z:lle sillä haluan ehdottomasti eroon kaikista X:n palveluista! Tulin nyt irtisanomaan liittymäni, en halua olla enää missään tekemisissä teidän operaattorin kanssa!
M: Jos irtisanotte liittymänne nyt, ette saa enää samaa puhelinnumeroa käyttöönne uudella operaattorilla, eikä numero siirry. Liittymää ei siis kannata tällä hetkellä irtisanoa, vaan odottaa että numero on siirtynyt uudelle operaattorille. Irtisanoutuminen meiltä tapahtuu samassa yhteydessä.
A: Mutta kun minä haluan nyt eistä eroon ihan välittömästi! En ala odottelemaan enää hetkeäkään!
M: Mutta rouva, liittymänne lakkaa toimimasta jos irtisanotte sen nyt. Haluatteko säilyttää vanhan numeronne?
A: No tottakai haluan säilyttää sen!!!

Ko. Vuoropuhelu toistui neljä (4) kertaa, eikä aasiakas tajunnut sitten millään. Päätin luovuttaa ja irtisanoin liitymän. Rouva allekirjoitti paperit ja lähti voitonriemuisena pois.

Meni n.20 minuuttia, ja arvatenkin rouva palasi tuohtuneena.
A: Liittymälläni ei voi soittaa! Miksi tämä ei toimi?!
M: Liittymänne ei toimi, sillä irtisanoitte sen juuri.
A: Minä haluan sen numeron! Olen jo tehnyt sopimuksen uuden operaattorin kanssa!
M: Juuri sitä, rouva, yritin teille aiemmin selittää…
A: Otan kuluttaja-asiamieheen yhteyden! Yrititte taas huijata minua!

Liittymä saatiin helposti avattua uudelleen ja rouva vaihtoi operaattoria. Mutta kannattaisi joskus kuunnella sitä myyjääkin!

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. aprikoos sanoo:

  Varmaankin näitä autoritäärisiä äitihahmoja, jotka kuvittelevat, että kaikki asiat hoituvat kun he sanovat että tehkää näin tai noin. Ovat muuten tosi raivostuttavia työelämässä, kun ensinnäkin puhuvat kaikista asioista suurperheen äidin termein, eli normaalia termistöä käyttävät eivät tajua mitään ja sitten tulee haukkua, alentavaa suhtautumista ym koko ajan.

  Jotkut jopa kehuvat, kuinka lapsien hankkiminen on niin kivaa kun monta vuotta saa olla auktoriteetti jota uskotaan ja totellaan kyselemättä ja että kun vielä koko muu maailma toimisi samalla tapaa niin olisi iihanaa. Että jos mietitte miksi joskus on tosi rankkaa asiakkaiden kanssa niin se voi olla tämä joidenkin saama arvoton ’jumaluus’.

 2. miksi sanoo:

  Miksi avasitte liittymän uudestaan vain siirtämistä varten? Tällaisia tyyppejä kannattaisi opettaa kuuntelemaan myyjiä sillä, ettei tee niinkuin haluavat.

 3. Ampijaispesä sanoo:

  Jotkut ihmiset ovat tuollaisia ihan jokaisella elämän osa-alueella. Osa on ns. kermaperseitä, mutta ihme kyllä pahimmat ’tee näin, et osaa mitään kyllä mä tiedän’ -tyypit ovat niitä ’elämäm_koulun’ käyneitä.

 4. Jantteri sanoo:

  Olinpa aikoinaan 90-luvun loppupuolella eräässä kodinkone- ja viihde-elektroniikkaliikkeessä työharjoittelussa. Ko. ajankohta oli ns. uusien halpojen liittymien kulta-aikaa ja uusia liittymiä kaupattiin ilman avausmaksuja ja puheaikatarjousten kanssa. Muistan tehneeni tuona päivänä 100kpl uusia liittymiä tai numeronsiirtoja. Homma pelasi niin, että meillä oli A4:lle tulostettuna operaattorilta pitkä lista vapaista puhelinnumeroista joita sitten avattiin asiakkaille. Ohjeistus oli että järjestyksessä vain mennään listaa eteenpäin. Välillä tuli kuitenkin asiakas joka halusi itse valita numeronsa, mikä vei tietenkin vähän kauemman aikaa, mutta ei nyt mitään rasittavaa ollut. Oli kiva kun pääsi palvelemaan asiakasta ja molemmat olivat tyytyväisiä.

  Tulipa sitten paikallisen autoliikkeen myyntijohtaja liikkeeseen ja tietysti tungeksi itsensä väkijoukon läpi ahtaaksi käyneelle matkapuhelintiskille ja vaati palvelua. Sanoin ystävällisesti että tässä on muutama asiakas ennen teitä, että palvelen heti kun on teidän vuoro. Tästähän elämä alkoi ja alettiin huutamaan johtajaa ja ties ketä paikalle. Esimies siihen sitte tuli ja sanoi että palvele hänet seuraavaksi, hän hoitaisi sillä aikaa muita asiakkaita. Normaaliin tapaan sitten aloin tekemään uutta liittymää ja olin lähes valmis, kun aasiakas kysyy että
  A: mikä numero tuli?
  M: teillä on puhelinnumero xxx-yyyyyyy.
  A: EN MINÄ SITÄ NUMEROA OTA!!! Haluan paremman numeron!!
  M: Selvä, perun tämän numeron avauksen. Voitte sillä aikaa katsoa tästä vapaiden numeroiden listasta mieluisan numeron.
  A: Tässä on huonoja numeroita!!!
  M: ??? Ne on operaattorilta tulleet vapaat numerot. En valitettavasti voi vaikuttaa siihen.
  A: Hmh, laitetaan sitten tuo numero.

  Avasin liittymän ko. numerolle ja aasikas poistui mitään sanomatta liittymänsä kanssa.

  Meni puolituntia ja näin aasiakkaan palaavan liikkeeseen ja huutavan esimiehelleni. Kohta he sitten tulivat matkapuhelintiskille takaisin ja esimies pyysi minua peruuttaman tuon numeron avauksen.
  A: Joo tää on ihan paska numero! Haluan paremman numeron.
  M: Niin tässä on tämä sama lista, josta numerot valitaan.
  A: EN MINÄ HALUA SIITÄ MITÄÄN NUMEROA! Etkö osaa yhtään mitään! Haluan erikoisnumeron!!

  Tässä vaiheessa tipuin täysin kärryiltä. Esimies sitten puuttui keskusteluun ja sanoi että operaattorilta pitäisi soittamalla tiedustella ”parempia” numeroita. Tälle kermaperseelle kun eivät normaalit numerot näköjään kelvanneet.

  Kun ”parempi” numero oli sitten saatu tiedusteltua ja avattua alkoi aasiakas taas länkyttää.
  A: Näköjään itse pitäisi kaikki tehdä kun täällä ei mitään osata kunnolla.
  M: Joo selvä, kiitos hei.

  Aasiakas olisi voinut ilmoittaa heti kärkeen, että tavallisten pulliaisten numerot eivät kelpaa vaan pitäsi saada jokin kermapersenumero, jonka saa vain soittamalla operaattorille.

 5. Sorsa sanoo:

  Samaisessa työssä aiemmin ollessani pyrin juuri tuollaisten ihmisten vuoksi selventämään kaiken aivan viimeiseen asti seikkaperäisesti ja painottamaan, että ymmärtäähän asiakas nyt aivan varmasti, että jos me nyt X, siitä seuraa Y.

  Jännä, kuinka jotkut ihmiset kuulevat juuri sen, minkä haluavat kuulla, vaikka olisi sanottu mitä 😀

 6. SVK sanoo:

  Kuten aasiakas sanoi, hänellä on sopimus toisen operaattorin kanssa, miksi hän palasi vanhan operaattorin luo riehumaan ongelmasta? ei sillä että hänellä olisi ollut ymmärrystä muutenkaan…

 7. Teukka Salama sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta vaikka vanha juttu onkin, miltä operaattorilta onnistuu sulkea liittymä alle kuukaudessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *