Nykyajan nuoret.

Tapahtui entisessä työpaikassani K-Citymarketissa.
Eräänä aamuna tuli nuori nainen (about 15v?) kysymään tarjouksesta joka oli laitettu vasta tulleisiin jäätelöihin:

Asiakas: ”Kauan tää alennus kestää? tekis nimittäi mielii hakee huomenna lisää. Btw annappa vähä lisäalennusta tästä kun tää on vähä lytyssä tää kansi.
-(Purkki oli oikeasti ehjä, hyllytin ne itse noin 15min ennen tätä)

Minä: ”Tuo tarjous kestää vielä viikon joten huomennakin saa samalla hintaa :). Näyttäisitkö sitä purkkia vielä, voin hakea tilalle ehjän mikäli se on vahingoittunut.”

Asiakas: ”En kun asiakas on aina oikeassa, pitäisihän sun se tietää.”

Minä: ”Aivan mutta minun täytyy itse todeta sen kunto jotta voin laskea hintaa tai poistaa sen myynnistä.”

Asiakas: ”Joo no mä taidanki sitte vaihtaa kauppaa kun täällä on niin pas*a palvelu”

Minä: ”Mikäli ette ole tyytyväinen tuotteeseen, voitte antaa sen minulle ja poistan sen myynnistä ja jos tämä edelleen häiritsee teitä, voitte käydä asiakaspalvelupisteessä kertomassa palautteenne.”

Asiakas: ”Vi**u mä en käy missää enää täs kaupas”

Minä: ”Okei, voinko auttaa muuten?”

Asiakas: ”Etköhä sä tehny jo iha tarpeeks pilaamalla mun päivän”

Minä: ”Tarkoitukseni ei ollut pilata päivääsi, kerroin vain miten menettelemme täällä.”

Tässä kohti asiakas kääntyi pois ja meni seuraavan hyllyn väliin puhumaan seuraavalla myyjälle, kuulin myöhemmin että asia oli ollut sama, halusi alennusta jo alennuksessa olevasta tuotteesta ja kun sitä ei annettu niin heti alkoi solvaus jne.
Noin 5min myöhemmin huomasin kuinka kyseinen asiakas lähti kaupasta ostoskassin kanssa.
Palatessani omalle osastolleni, huomasin perunahyllyssä jotain sinne kuulumatonta.
Siellä oli se samainen jäätelöpaketti ”kätkettynä” perunoiden alla.(puolet vaaleansinisestä kannesta näkyi)
Myös muutama kurkku oli katki lattialla.

Kerroin tästä osastopäälliköllemme joka sanoi että sama oli käynyt myös maitopuolella, useita purkkeja maitoa oli esim keksihyllyssä, mikä tarkoittaa sitä ettei niitä voi myydä enää.

Asiasta tehtiin lopulta rikosilmoitus vahingonteosta ja tyttö oli kuulemma jäänyt kiinnikkin ja tunnustanut.

Vaikkei niin suuresta asiasta ollutkaan kyse, oli se silti ehkä yksi vi**umaisimmista aamuista tähän asti.

– Kyllästynyt –

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. jinx sanoo:

  Melkonen itsehillintä kirjoittajalla. Ite oisin katkassu kommunikoinnin ton ”Taidanpa sitten vaihtaa kauppaa” -p*rseilyn kohdalla sanomalla ”Ole hyvä, ovi on tuossa, kiitos käynnistä!”. Turha yrittää jaella faktoja ihmiselle, joka ei kuuntele… Mut hyvä et mimmi jäi kiinni !

 2. Asiakas sanoo:

  Hitto mitä tarinoita! Kyllä olette melkoisissa hommissa .. . Mutta kuten käy ilmi kirjoituksista, niin vanhempi väki se vasta osaakin. Vuokrafirmoille olen sanonut, että velvollisuudentuntoisena miehenä voin porukan puolesta olla muutaman päivän vaikka vähittäiskaupan myyjänä, mutta vain muutaman päivän. Tai tulee se piste, että kaupasta lentää ensin hattu, sitten mies ja myöhemmin minä. Wyrthille sensijaan olen hakenutkin töihin, ja haen uudelleen, jos paikka tulee hakuun. Ja varsinkin Citymarketeissa on sääntö eikö poikkeus, että kun ihmiset polttavat hermojaan ostoshelvetissä työpäivän jälkeen, niin siinä jonossa joku vanhempi ihminen joko sottailee kuponkien kanssa, tai soitattaa kassamyyjällä puhelimella, tai on mukana lehtimainos, jonka perusteella riitelee jugurttipurkkien määrästä.

  Ja kyse ei ole vanhuudenhöperöistä tai tule-vammaisista! Joo, vanhempia ihmisiä tulee kunnioittaa, mutta on se jollakin tapaa myös ansaittava. Ja valtaosa heistä osaa ottaa ottaa muutkin asiakkaat huomioon.

  Mutta sen olen päättänyt, että jos minä pääsen tervejalkaisena eläkkeelle asti, niin en p….le suostu tukkimaan VIIKONLOPPUISIN erikoisliikkeitä niiltä, jotka minun eläkkeeni maksavat pääosin arkipäivinä, ja haluaisivat viikonloppuna joskus ostaakin jotain.

 3. Ciara sanoo:

  Koskaan en ole kehdannut ryttyillä aikuisille miten mua on sattunut huvittamaan varsinkaan nuorena. Kyllä vanhemmat sen verta vaati tapoja oppimaan.

 4. lillerilalleri sanoo:

  En tiedä missä kohtaa kasvatus on mennyt niin metsään tai aivoissa täytyy tapahtua niin pahan kaliiperin vinksahdus että käyttäytyy tuolla tavalla. Tuo rikosilmoituksen teko oli aivan täysin oikea ratkaisu! Oppipahan (toivottavasti) pikku teinidiiva tavoille.

 5. Inkku sanoo:

  Oman siskoni muksu käyttäytyy kaupassa juuri kuvailemallasi tavalla.

  Olen kaupassa vartijana ja kerran olen muksun käynyt poistamassa ”oman käden oikeudella” kun perseili ihan olan takaa. Säikäytti ja nolotti ilmeisesti sen verran (soitin vielä äitille perään) että ei ole tuossa kaupassa uskaltanut enää edes myyjille puhua. Muissa kaupoissa kyllä vielä perseilee ikävä kyllä.

 6. Ciara sanoo:

  Ja jos mun tyttö koskaan puhuu tuolla tavalla kenellekään, sit ottaa ohraleipä.

 7. Meh sanoo:

  JES! Kerrankin kauppa teki just niinkuin kuuluukin, ja teki sen rikosilmoituksen tuollaisesta! Ihan tarpeeksi menee tavaraa hävikkiin muutenkin, saatikka sitten, että tuollainen keskenkasvuinen kakara vielä rikkoo niitä.

 8. plipplop sanoo:

  Pitäisi lain sallia tuollaisille pissaliisoille selkäsaunan antamisen.

 9. käytöstavat hukassa sanoo:

  Tollasia ne nykyajan kersat on. EI osata arvostaa ketään tai mitään, jopa 8-vuotiailta ja sen alle kuulee lasten huutavan huoraa,lutkaa ym:/

 10. Kyllästynyt sanoo:

  Ensimmäiseen kommenttiin täytyy vaan lisätä että asiakaspalvelutyössä paras tulos tulee yleensä vain ja ainoastaan kärsivällisyydellä ja itsehillinnällä. Niitä tuskin on koskaan liikaa.
  Nimim. Meillä päin palkataan noilla taidoilla.

 11. Ilmaveijari sanoo:

  Oikein tehdä rikosilmoitus. Ei ole ihme että ruoka maksaa aina enemmän kun jotkut elämänsä prinsessat ja kruununprinssit tärvelevät myytävää tavaraa.

  Ärsyttävää, että monella nettisaitilla törmää jopa ruoan tärvelemistä ylistäviin postauksiin. Jotkut kokevat tulleensa kaltoinkohdelluiksi ja ”näpäyttävät” töykeää työntekijää jättämällä tuotteita vääriin paikkoihin. Sitten perässä tulvii kommentteja, joissa huudellaan ylistystä ja teilataan tuomitsevat kommentit.

  • pössö sanoo:

   Ilmaveijari, niinpä ja vielä kommentoivat kuinka myyjän tehtävä on viedä tuotteet oikeille paikoilleen. No se onkin kivaa noukkia jonkun jättämää jäätelöä jostain piilosta tai muita tuotteita joita ei voi käyttää enää.

 12. ahola sanoo:

  Jo,o mutta tuostapa tulikin mieleeni, että mitä eroa on nykyajan nuorella ja perunalla…? Peruna on kasvatettu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *