Vuoden valitussaldo

On se kumma minkänäköisiä aasiakkaita näkyy pitkin vuotta. Suurin osa on mukavia,mutta nää poikkeukset.

1. Nuoriso (pieni osa, en yleistä että kaikki)
Mikä niissä pelikoneissa viehättää?
Se tuulikaappi ei oo hengaamista varten.
Miksi kaupan kassa on jotenki alempiarvoinen sua?
Sylkeminen lattialle,oikeesti?
Tuotteiden siirtely,tavaroilla leikkiminen jne.
Pahimmillaan on heitetty tavaroita päin ja huudeltu asiattomuuksia, kun kassa ei ymmärrä kuinka kovaa elämä on 16-vuotiaalle, kun pyysimme näyttämään taskut kun on ennenkin yrittänyt varastaa.
Huomattava valta-osa on kuitenkin mukavia.

2.Se hirmunen ruuhka ennen klo 21. Ja ne asiakkaat klo 21 jälkeen.
-”etkö vielä myis,jooko?”
No en myy kun kello on jo yli 21, ei saa alkoholia myydä enää.

Tai umpihumalassa olijat ”shhä eth varhmaa mhyy enhää mulle, hik”

3.Varkaat
näen ilmiselvästi kun asiakas laittaa taskuunsa tavaraa ja ohittamassa kassaa.

”etkö viittis ottaa niitä pois sieltä taskusta”
”ai sori, joo, ei ollu käsissä tilaa, kyl mä nää olin maksamassa…”

ja lisää riittää näitä ”oho hups kello onki yli 21,käsissä ei ollu tilaa” yms. tilanteita.

tai sit kävellään vaan törkeästi kassan ohi ja huudetaan perään
”nää on mun omia perkele”

4. Tuotteiden paikoista/tuotteista valittajat.
Itse en voi päättää missä mikäkin tuote kun tulee listat ylemmältä taholta,ei sen kummempaa,mutta tässä parhaimmat.

”Jos tää laktoositon raejuusto ei kuulu tarjoukseen,ni se pitäis siirtää pois näitten muitten raejuustojen luota. Tehän huijaatte vanhaa naista ostamaan normihintaisia,eihän se edes lue tässä” ja sitten hän siirteli kaikki raejuustot uusiks siten että tuli lisähommia järjestellä ne takaisin paikoilleen. Tarjouslapussa luki ”ei laktoositon” ja hyllystä kävi ilmiselvästi selväksi mitkä oli tarjoustuotteita.

Valitussoitto että ranskalaiset on jäässä,siis jäässä, pakasteesta ostetut.

Ja sitten jos kysytään mikä joku tuote,menen tottakais näyttämään hymyillen mistä löytyy jne. Pääsen sinne asti ja aasiakas rupee tivaamaan eikö olisi jotain toisen valmistajan(joka kuuluu toisen kauppaketjun tuotteisiin). Pahoittelen että meillä ei ole, mutt siellä kaupassa x on. Hirmuset huudot kuinka paska kauppa, ja mitään ei löydy mitä haluaa,eikä tule enää ikinä toiste.
Vaikka vastaavasta tuotteesta oli parikin vaihtoehtoa.

5.Yleiset

Vaikka esimerkkejä löytyisi olan takaa vielä. Tiivistän nämä kamalimmat jokapäiväiset aasiakkaat.

Ylimieliset rahanheittäjät,haloo siinä on ihminen palvelemassa sua.
Pitää myöntää että joskus olen iskenyt ne vaihtorahat samalla vimmalla takaisin siihen rahanlaskualustalle kuin mitä se teini heitti ne siihen.

Hirvee valitus ruuhkasta kun on vain yksi myyjä, ja sitten itse jäädään laskemaan niistä pikkuhiluista summaa kokoon, ja vilkastaan tuohtuneena kun ehdotan että lasketaan yhdessä.

Tytöttely. Eikö täällä kouluteta työntekijöitä, eihän noin nuori voi tietää, onkohan täällä kokeneempaa jne.
-> Paras joskus oli kun minulta ei neuvot kelvannu,niin meni minua lyhyemmän aikaa olleen miesmyyjän luokse kysymään sitten apua. Koska halusi kokeneempaa palvelua, meinas siinä sitten ruveta naurattaa,mutta hymyilin vain.

Vaikka näitä aasiakkaita riittää, hymyilevät asiakkaat kyllä tekevät työpäivän kivaksi,välillä tuntuu että kaikilla on huono päivä, mutta siinä tilanteessa pitää muistaa, että niitä aasiakkaita kiukuttaa enemmän että hymyilet vaan takasi vaikka niitä solvauksia tulee.

– kaupan_täti –

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. Esko A sanoo:

  ”…kassa ei ymmärrä kuinka kovaa elämä on 16-vuotiaalle, kun pyysimme näyttämään taskut kun on ennenkin yrittänyt varastaa.”
  Näytätkö itse taskusi kenelle tahansa tuntemattomalle, joka sitä kysyy.

  • moro sanoo:

   Kassa ja tuntematon ihminen ovat täysin eri asia. Kassoilla on yleensäkin lappu, jossa käsketään avaamaan kassi/laukku.

  • Meh sanoo:

   Kaupan kassalle näytän kyllä, jos kadulla joku tulee kysymään, en näytä. Ja varsinkin jos itsekin tiedät aikaisemmin kys. lafkasta varastaneesi, niin aika ihmeellistä, ettet tiedä miksi sinua pyydetään näyttämään taskujesi sisältö.

  • kaupan_täti sanoo:

   En ehkä kadulla näyttäisi,mutta kun kyseinen nuori herra oli yrittänyt varastaa monia kertoja aikaisemmin,niin oli aihettakin kysyä.

 2. minä sanoo:

  Joo tuo kun ne alkaa laskemaan niitä hiluja ite… Paljon nopeammin kävis kun kippais ne siihen pöydälle ja antais mun laskea ku pitää mun ne laskea kuitenkin. Onneks monet kyllä sitten tekeekin niin, viimeistään kun sanon että joo laita vaan tohon nii mä lasken 😛
  Ja tytöttelyä saan kyllä kuulla kans, tosin ehkä mä vielä sellasesta meenkin… 😀 Silti ottaa päähän ne ”jos sun numeron saisin nii päivä paranis heti” tai ”ihan vaan sua tulin tänne kattomaan”, varsinkin kun ne tulee rumilta, lihavilta keski-ikäisiltä miehiltä. Joo ei kiitos.

  • kaupan_täti sanoo:

   Joo,vastaan on tullut näitäki. Myöskin härskien käsieleiden kanssa. Siinä vaiheessa kyllä hymy hyytyy kun näytetään käsillä ”jäätelön nuolentaa”. Ja on sitä joksus baarissa töissä ollessa pakaraa puristettu, ja sanottu vaikka mitä rivouksia. ”papalle tulee parempi mieli ku laskisit vähä tuota paitaa”. Mutta näitä kuulee (varsinkin humalatilassa olevilta),pitää vaan tottua ja sivuuttaa 😀

 3. Dobby sanoo:

  Esko A: näin sivullisena voisin sanoa, että jos pyydetään, niin kyllä näyttäisin. Ihan vain ajatuksena, että pikkusenkos vaikuttaisi epäilyttävältä jos en suostuisi ja tekisin asiasta kauhean haloon. Toki tuossakin tilanteessa asiakaspalvelijan pitää osata kysyä oikealla äänensävyllä. Asiallinen, ystävällinen tyyli, josta heti ymmärtää että kyseessä on ns. rutiinitoimenpide, eikä mikään syytös.

  Aivan samaa meillä tarvitaan silloin kun hälytinportit soi. Rauhoitetaan asiakas, jottei hän kuvittele olevansa heti syytettyjen listalla.

  • Marza sanoo:

   Niinmpä, jos et ole mitään ylimääräistä ottanut, niin miksi ei voisi laukkua tai taskuja näyttää? Hälytysportitkin on joskus itelle soineet ja lähdin kiltisti vartijan mukaan sivummalle. Vartija tutki tavarat ja farkkujen taskuista löytyi lopulta pesukoneessakin käynyt tarrahäly, joka oli aktivoitunut uudelleen. Vartija siihen totesi, että eipä ole kyllä meiltä nuo housut, kun sattuivat olemaan tiettyä merkkiä mitä ei ko. kauppa myy 🙂 Miksi nostaa älytöntä haloota tyhjästä?? Siinähän sitä huomiota vasta saakin…

 4. tererere sanoo:

  Viimeksi tänään kuulin ”kehun” hyvä tyttö ylimairealla äänellä sanottuna kun opastin asiakasta. Ihan kuin olisi joku saakelin labradorinnoutaja…! Huumori meinasin mennä sillä sekunilla….
  Mitä’ tuohon tekstiin tulee, en myöskään ymmärrä tuota teinien räkimisvimmaa. Sisällä ei sentään ole syljeksitty meillä, mutta ketuttaa nuo ulko ovien eteen pakkautuvat kakaralaumat jotka spruittailevat kuolaa etuhampaidensa välistä minkä kerkiävät. Onkohan äiti lopettanut rintaruokinnan liian aikaisin ja tuo on joku hiton oire jonkin sortin oraalifiksaatiosta….

 5. Pentti Karhuvaara sanoo:

  ”2.Se hirmunen ruuhka ennen klo 21. Ja ne asiakkaat klo 21 jälkeen.
  -”etkö vielä myis,jooko?”
  No en myy kun kello on jo yli 21, ei saa alkoholia myydä enää.”
  Tässä ilmeisesti viitataan alkoholin myyntiin, joten muistetaanpas jonotussääntö. Lain mukaan alkoholia saa myydä kello 21 jälkeen JOS alkoholituote on otettu hyllystä ennen kello 21.

  • Mairea sanoo:

   Ei saa myydä, mikäli kauppa on auki vielä klo 21 jälkeen. Näissä kaupoissa lukee juomaosastolla kyltissä ”maksathan ostoksesi ennen klo 21”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *