Paino ratkaisee

Vuosia sitten työskentelin lähiössä olevassa pienessä vähittäiskaupassa. Kaikkihan tietää, että Aaseilla on tapana penkoa hyllyistä tavarat paremman päiväyksen toivossa. Meillä yhdellä Aasilla oli toisenlainen valintakriteeri.. nimittäin paino… Aasi keräsi ostoskärryynsä haluamansa tuotteet 2-5 kertaan, käveli hedelmä- ja vihannesosastolle ja punnitsi tuotteet. Kärryyn jäivät painavimmat tuotteet ja loput tuotteet Aasi viskasi takaisin hyllyyn miten sattui.

– Omppu –

Kirjoita kommentti

13 Kommenttia artikkelissa "Paino ratkaisee"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Leeloo
Vieras

Oon sinkku enkä taatusti osta kaupasta täyteen hintaan esim. seuraavana päivänä viimeisen myyntipäivän saavuttavaa ruokatuotetta. Live with it.

Tärkeä tieto
Vieras

Kiitti kun kerroit.

Ei pakko ole
Vieras

mutta eikö niitä nyt voi laittaa ihan nätisti paikoilleen eikä heitellä mihin sattuu. Tosin jotkut ihmiset ovat kotioloissakin aivan käsittämättömiä possuja, joten miten he nyt ihmisiksi osaisivat julkisilla paikoilla yhtäkkiä käyttäytyä.

tralalal
Vieras

Hienoa. Miten tämä liittyy tarinaan?

pössö
Vieras

Tämä liittyi tähän kertomukseen miten?

Vakkari
Vieras

Varmaankin siten että toisin kuin jutun varsinainen aasin tapauksessa (eli sen tuotteiden viskelijän), tuoreen tavaran etsiminen ei vielä tee asiakkaasta aasia, vaikka kirjoittaja niin antaa alussa ymmärtää.

Tuoreemman päivämäärän tavaran saa hyllystä ottaa jos siellä sellainen on. Ei se ole sen enempää väärin kun valita mieleisensä yksilöt hedelmistä tai kasviksista tai juuri haluamansa kokoinen lihakimpale.

h.a.
Vieras

Oliko tää niinku treffi-ilmoitus vai mikä?

kolmaster
Vieras

“Kaikkihan tietää, että Aaseilla on tapana penkoa hyllyistä tavarat paremman päiväyksen toivossa.”

Aasi tässä terve. Minä kun en lähikaupasta suostu ostamaan leipää, jonka parasta ennen -päiväys näyttää parhaimmillaan eilistä. En sentään jää urputtamaan, kuinka sellaista tavaraa ei pitäisi tarjota enää myytäväksi.

kutale
Vieras

En ymmärrä kitinää päiväysten tsekkaamisesta. Jos ostaa jotain jota ei oo tarkoitus käyttää heti, niin on fiksuinta ottaa se jossa on päiväystä pidempään. Jos kaupan logistiikka tuottaa samasta tuotteesta eri päiväyksellä olevia samaan hyllyyn, niin se on kaupan logistiikan ongelma, ei asiakkaan ongelma. Sama juttu kuin jos on valittavana vaikkapa kaksi elektroniikkatuotetta, toisessa vuoden takuu ja toisessa kolmen vuoden, muuten täysin samanlaisia, niin totta kai sitä ottaa sen jossa on kolmen vuoden takuu.

tepukka
Vieras

Tämä aasi osti kerran muiden ostosten muassa mehutölkin_tapojen vastaisesti sen ekan rivistä_ ja vasta seuraavana päivänä huomasin että se helkutin törppö oli päiväykseltään ohi jo reilusti kuukauden. Että silleen ollaan aaseja jotta todellakin kaivetaan vähän taaempaa, koska niin on äiti opettanut ja useimmiten hyväksi havaittu. Aspa voi vinkua minkä jaksaa. Hain tietenkin rahat takasin, oli hitusen alle kaks euroo 😉

erdy
Vieras

Niin, tässä viitattiin mielestäni lähinnä siihen järjestykseen, mikä tuosta “penkomisesta” syntyy, eli kun tavaroita ei laiteta takaisin paikalleen… Että jaksaa jengi taas provosoitua…

Bliiblaa
Vieras

Itse olin aikanaan hypermarketissa töissä viemässä asiakkaiden vääriin paikkoihin viemiä tuotteita takaisin hyllyyn. Ei yksin ehtinyt sitä määrää viedä takaisin oikeille paikoille, mitä löytyi eri osastoilta mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Rungren
Vieras

Kerran jouluruuhkassa isossa marketissa lempattiin kaljalavalta kaikki pois ja otettiin ne kaks alimmaista koska ne oli “tuoreempia”. I shit you not!

wpDiscuz