Palvelet mua vaikka palaen

Itselleni kävi puhelinasiakaspalvelussa niin että kesken puhelun toimistolla alkoi soida palohälytys. Kerroin asiakkaalle puhelimessa että kuten varmaan kuulet, täällä on palohälytys ja evakuoidaan rakennusta ja minun täytyy lähteä, että sopiiko jos soitan teille takaisin heti kun pääsen takaisin työpisteelle.

Asiakas ei tähän suostunut vaan vaati kiroillen etten lopeta puhelua, sillä jos hän on jonottanut päästäkseen läpi (jonoaika oli reilusti alle kymmenen minuuttia sillä hetkellä), haluaa hän että häntä palvellaan välittömästi. Ei auttanut mikään ystävällinen ehdotus että jos mä nyt vaikka itse pelastautuisin täältä kun rakennus alkaa oleen tyhjä, jouduin lopulta lyömään luurin korvaan.

Soitin asiakkaalle takaisin alle tunnin päästä kun päästiin takaisin sisälle, mutta joskus mietin että taidan olla liian kiltti tähän ammattiin, annan asiakkaan pidätellä mua luurissa huutamassa että “ihan sama onko siellä tulipalo vai ei, sä palvelet mut nyt koska sä oot palvelija, asiakasPALVELIJA!” vaikka rakennusta tyhjennetään.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *