Parturikampaajalla

Työpaikallani parturi-kampaamossa hinnastoissa on äärimmäisen selkeästi eritelty alennukset: opiskelijakortilla hinta X, eläkeläiskortilla hinta X jne. Ja sehän on niin vaikea ymmärtää. Pahimmat ovat eläkeläiset.

Aasiakas kassalla: ja eläkeläinen
Minä: Oliko eläkeläiskorttia?
Aasiakas: Ei ole korttia, mutta tästähän näkee iän.

Vastatessani, että eläkeläisalennuksen saa eläkeläiskortilla, saan yleensä raivot niskaani. Ei auta vaikka ystävällisesti sanon, että eläkeläisiäkin voi olla eri ikäisiä tai kehoitan ensi kerralla ottamaan kortin mukaan/hankkimaan sen.

Jos esimerkiksi hiustenleikkauksen hinta on 25-35€, siitä tulisi alennusta noin kaksi euroa. Onko tämä parin euron alennuksen arvoista ottaa ”lentävät lähdöt” ja haukkua aspa? Kaikille täytyisi antaa poikkeuksen poikkeuksen poikkeus, vaikka samainen keskustelu olisi käyty jo edellisellä kerralla. Ja vielä kun sanotaan, että nuoriso käyttäytyy huonosti.

Jaa tämä tarina:

12 kommenttia

 1. Aspa myös sanoo:

  Nää alennusjutut on kyllä yksi kamalimmista keksinnöistä ikinä. Minä saan kuulla työpaikallani lähes joka hiton työvuoro kuinka epäreilu ja vaikea paskiainen olen kun pyydän näyttämään alennukseen oikeuttavat kortit. Yksi asiakas suuttui ja ylimielisesti haukkui ammattitaitoani kun en yksinkertaisesti antanut alennusta ilman alennukseen oikeuttavaa korttia 😀

  ja parastahan tässä on että ne kortit ovat ilmaisia…

 2. Itu sanoo:

  Mulle selvis vähän aikaa sitten, että kaikki eläkeläiset ei saa nykyään korttia. Eli pitää mennä näitten alennusten kanssa vähän ”pärstäkertoimella”.

 3. mrt sanoo:

  Estääkö joku laki antamasta sitä alennusta ilman korttia? Onko kahden euron alennus parturikampaamolle niin iso raha, että sen takia kannattaa menettää asiakkaita?

  • Hekotti sanoo:

   Katohan kun jotkut työnantajat ovat niin pirun nuukia ja tarkkoja että ei työntekijät saa alennusta antaa (ilman asianmukaista korttia/dokumenttia/jne.) ja jos sattuvat antamaankin niin huudot siitä niskaansa saa. Ja ennen kuin sanot mitään siitä että lähteä sellasesta paikasta pitäis niin mietippä vähän siltä kantilta että kuinka huónosti tällä hetkellä Suomessa työllistyy.

  • Zetor sanoo:

   Tätä ihmettelin itsekin. Tuskinpa tuo ”yli 65-vuotiaat, mutta ei eläkkeellä” -ryhmä muodostaa niin merkittävää osaa asiakkaista etteikö sitä alennusta voisi antaa ihan vaan iän, tai jopa pärstäkertoimen pohjalta.

  • Toinen pk sanoo:

   Laki ei estä, mutta jos yhdelle asiakkaalle antaa ilman korttia sen 2e alennuksen, se etu on tietysti annettava muillekin. Pitemmällä mittakaavalla tuo ”no jos tän kerran”-periaate maksaa yrittäjälle tuhansia euroja vuodessa.

  • hmm sanoo:

   Työntekijä ei voine poiketa säännöstä, ellei työnantaja niin ohjeista…

  • tero sanoo:

   Ei tietenkään voi antaa korttia! Ei alennuksia ole määritetty sen takia, että saataisin tyytyväisiä asiakkaita tai liikevaihtoa, vaan koska ne on SÄÄNTÖJÄ ja SÄÄNTÖJÄ PITÄÄ NOUDATTAA. Jos asiakas on 70 v. niin ei se välttämättä ole eläkeläinen, koska … (ööö, en tiedä), MUTTA SE KORTTI PITÄÄ KUMMISKIN OLLA.

   Ja EHDOTTOMASTI kysessä on niin iso raha, että kannattaa suututtaa asiakas! Ei ole mitään nipotusta alkaa vaatimaan blanketteja YHDEN EURON JA KUUDENKYMMENEN SENTIN ALENNUKSEN TAKIA! Sehän on herranjumala melkein kymmenen mummonmarkkaa. Mitä siitä tulisi, jos joku pihi alkaisi kämään kampaajalla ja maksaisi koko ajan ALIHINTAA! Mieluummin kannattaa pyörittää peukaloita itsekseen kuin myydä alennuksella.

  • badgehunter sanoo:

   ei varmasti kiellä mutta kuitissa jonka asiakas saa ja liikeeseen jää varmasti näkyy se että onko näytettä eläkekorttia vai ei ja sitten menee pomolle kun kuulee että kun 1000000 eläkeläistä tuli sinne niin jäi saamatta se 2 miljoonaan extra voitto koska annettiin kaikille eläkeläisille 2 euron alennus ilmaiseksi. vaikka siinä olisi ollut se 25-35 miljoonaan voitto.

  • Anssi sanoo:

   Ymmärrätköhän, että alennusta kutsutaan yksinkertaisesti nimellä ”hinta”, jos se annetaan jokaiselle ja aina?

 4. asdf sanoo:

  Kovin harva yli 65-vuotias on muuta kuin eläkeläinen vaikkei korttia omistaisikaan. Kannattaako muutaman mahdollisen poikkeuksen ja tosiaan vain kahden euron takia kyykyttää kaikkia eläkeläisasiakkaita? Turha byrokratia kunniaan.

  Seuraavana järkytyksen aiheena voidaan kertoa, että joillakin ihmisillä voi eläke olla suurempi kuin toisten palkka.

 5. Purkka sanoo:

  Näinpä näin. Pääpiirteissään asiakkaan pitäisi kyllä itse osata kassalla kertoa alennukset joihin hän on oikeutettu ja mielellään todistaa se jollain tavalla. Koska myyjä ei voi tietää kuka on esim. sairaseläkkeellä, työkyvyttömyyseläkkeellä jne. Se ei aina näy naamasta. Lisäksi osa senioreista/vanhemmasta väestöstä vetää herneet nenään jos heidät olettaa eläkeläisiksi automaattisesti (kyllä, niitäkin on jotka suuttuvat kun kysytään, vaikka tietävät että sillä saisi alennusta).

  Miksi eläkeläiset tai vanhempi väestö ylipäätään olisivat jokin spesiaaliryhmä jonka ei tarvitse todistella mitään kenellekään? Eihän opiskelijoita tai varusmiehiäkään päästetä esim. julkisissa kulkuvälineissä alennuksella millään ”ei oo korttia mut päästä nyt tän kerran”-selityksillä. Kahden euron alennusten kinuajat eivät tajua että se on myyjä joka siitä kortin puuttumisesta voi joutua ongelmiin, eikä sitä korttia suinkaan ilkeyttään tivata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *