Paska homma

Oli kesätyökomennukseni viimeinen päivä. Työskentelin erään lähikaupan kassalla. Kesään oli mahtunut kaikenlaista värikästä, ja aasiakkaita oli piisannut. Pullokone oli kehittynyt mielessäni saatanan kätyriksi, sillä se aiheutti pelkkää harmia muutenkin hektisiin päiviin. Tietenkin viimeisenä päivänä saisin tuta pullokoneen koston.

Viimeinen taukoni koitti ja söin suurella halulla lounastani. Äkkiä nenääni alkoi kantautua epämiellyttävä haju. Menin tarkistamaan taukotilan veskin, ei haissut. Siirryin kaupan varastoon, ja haju voimistui. Mietin jo, onko päivän juustokuorma jotenkin pilaantunut. Ei ollut. Menin kohti myymälää, haju voimistui lisää. Avasin oven, ja löysin työkaverini suihkimassa deodoranttia ilmaan naama nyrpeänä. Haju oli sanoinkuvaamattoman kammottava. Paska nyt ei ikinä tuoksu hyvältä, mutta tämä paskanhaju oli next level -tasoa. Maailman järkyttävin ripulipaskan haju leijaili myymälässä. Mitäs hemmettiä, kysyin. Juuri sekuntia ennen kun tulin myymälään, oli pullokoneella käynyt mies, jonka lahkeista valui ripulia. Kirjaimellisesti. Herra oli laittanut koneeseen pulloja, jotka olivat kontaminoituneet, joten haju oli tarttunut pullokoneeseen JA sinne menneisiin pulloihin. Näin ollen koko_pullokuorma_haisi_paskalta. Uskomatonta, mutta totta. Haju takahuoneessa oli kohta hirvittävä, eikä asialle oikeastaan voinut enää tehdä mitään. En edes halua tietää, miltä pienen pullokoneen pussi näytti. En uskaltanut katsoa. Myymälän lattialla oli paskaraitoja.

Palasin kassalle, tekemään viimeistä tuntiani, enkä voinut lopulta kuin nauraa. Työkaverini kanssa huutonauroimme vedet silmissä asiakkaiden tullessa sisään järkyttyneinä. En pystynyt lopulta tekemään mitään kun vatsalihakseni alkoivat krampata. Onneksi asiakkaat tajusivat jutun juonen ja nauroivat mukana. Oli erityisen palkitsevaa sulkea kaupan ovet perässä viimeistä kertaa tuona päivänä ja todeta työkavereille, että paska reissu mutta tulipahan tehtyä.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *