pieni vihreä avautuminen.

Tämä ei oikeastaan koske asiakkaiden epäkohteliaisuutta vaan jonkinlaista sivistymättömyyttä. Monessa paikassa myyjänä tai ravintolassa työskennellessäni huomaan, miten yleistä on että buffetpöydästä otetaan valtavia määriä ruokaa ja kaikki menee tietenkin roskikseen. Miltei jokainen jättää aamiaisbuffetista ottamaansa ruokaa ja usein melko paljonkin. Buffetista saa hakea lisää!
-otetaan kauhea kasa servettejä ja käytetään ehkä yksi. Nekin tulee ohjeistuksen mukaan heittää pois.
-halutaan ostokset pikkupusseihin. Esimerkiksi metrilakuja myydessäni, moni haluaa 5 x lakua (jotka eivät tosiaan ole siis mitään metrin mittaisia vaan loppupeleissä aika liruja) ja kaikki omiin pieniin muovipusseihin.
Muutenkin aina hirvittää, kun kaikki pitäisi saada pieniin pusseihin, oisko sulla muovimukia tälle limulle, mukaan revitään kaikkea ilmaista roskaa mikä vain irti lähtee ja minä nieleskellen palvelen hymyillen kaikki.

Ravintolat eivät ole mitään luonnonystävällisyyden kehtoja mitä tulee ruoan pois heittämiseen, mutta asiakkaat loppupeleissä päättävät mitä haluavat ja minkä verran ruokaa valmistetaan.

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *