Pikaruokala elämää

Joo moro näitä aaseja.

Parhaimmat on ne nuoret jotka raahaavat ensin vetelästi luunsa tiskille, ostavat 2e maksavan tuotteen (jokainen tietysti omansa)ja maksavat käteisellä. Ja tasarahalla. Jokainen erikseen. Mikä siinä on, että ei voida tilata kaikkia samalla, säästää aikaa ja saavat tuotteensa nopeammin kun ei tarvitse juosta tiskin ja jäätelökoneen väliä koko ajan.

Yötöissä tulee törmättyä näihin känniääliöihin, jotka luulevat osaavansa kaiken. Yksikin äijä pitkän aikaa aukoi päätään meidän (saamattomalle) järkkärille.. ja meikäläiselle siinä sivussa.

Aasi: SIIS VÄITÄTKÖ SÄÄ ETTÄ TÄÄ JÄRKKÄRI TEKEE TYÖNSÄ HYVIN??!!!

Minä: Jos meillä on ongelmia meidän järjestyksenvalvojien kanssa, niin me otetaan ihan itse yhteyttä tuonne vartiointi firmaan.

A: MÄ OON OLLU TÄÄLLÄ TÖISSÄ, MÄ TIEDÄN MITEN NÄÄ HOMMAT HOITUU!!

M: joo no sillä ei oo mitään merkitystä, me hoidetaan itse nää asiat, niihin ei tarvii sun puuttua

A: MUN OIS PITÄNY SAADA ALENNUSTA KU OON OLLU TÄÄL TÖISSÄ!! MISSÄ SE X ON???

M: Täh, kuka X? Ai sä tarkotat XX, ei se oo ollu täällä töissä vuoteen, se lopetti viime keväänä

A: MÄ HALUAN X:N!!! SÄ ET OSAA MITÄÄN, KUKA TÄÄL ON VASTUUSSA?? MIKS MÄ EN SAANU ALENNUSTA??

M: no minä olen tällä hetkellä vastuussa ja sä et saanut alennusta koska sulla ei oo näyttää henkilökorttia siitä et oot ollu täällä järkkärinä. Valitettavasti…

A: VI**U MITÄ P*SKAA TÄÄKI ON! IHAN P*SKA PAIKKA KOKO MESTA!

M: no niin sun ois aika nyt lähteä, me ei myydä sulle mitään sä oot nyt tunnin verran siinä riehunu ja häirinny meiän töitä ja asiakkaita

Lähti pienen jankkaamisen jälkeen ovet paukkuen. Se ei se kalja sovi ihan kaikille 🙂

– Ooka –

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. pikaruokalaelämää2 sanoo:

  Yleensä se nuoriso ostaa vetelästi sen kahden euron tuotteen ja vetelästi kaivaa taskustaan sen VISAN (eli electronin) 😀

 2. asdfg sanoo:

  Tasarahalla oman ostoksensa maksava nuori on aasiakas? Mitämitä?

  • Ilmaveijari sanoo:

   Sitä itsekin mietin. Nuorilla enemmän häslinkiä tulisi, jos alkaisivat miettiä, että miten tämä yhteistilaus tehdään. Moni ei esim luota toisiin sen vertaa, että antaisi etukäteen rahat heille, eikä yksittäisellä tyypillä pakosti edes ole kaikkien ostoksiin riittävää rahamäärää.

   Suosittelenkin, että tällaisissa tilanteissa aspa kysyy, että oletteko samaa seuruetta ja että ketkä ottaa sitä ja tätä, niin voi sitten käsitellä tilaukset ensin ja sitten duunata samalla kertaa jäätelökoneella ym asiat. Ei ole vaikeaa, samaa tapahtuu joka päivä järkevissä paikoissa.

 3. pössö sanoo:

  tossa ekassa jutussa en kyllä nähnyt mitään aasimaista. sitä voi myös sanoa niille, että jos olette vaikka ryhmä, niin tilatkaa ruokanne samaan aikaan ja joku ottaa rahat ja maksaa sulle. mistä edes voit tietää onko kaikki samaa porukkaa?

 4. Lissu sanoo:

  Itse olen asiakkaana päässyt jonottamaan näiden nuorten takana, ja kun selkeästi ovat samaa porukkaa, miettinyt miksi jokaisen pitää päästä tilaamaan se 2€ hampparinsa tms. erikseen. Hidasta ja ärsyttävää touhua.

 5. Esko A sanoo:

  ööh, mitä vikaa on tasarahassa?

 6. itu sanoo:

  Huoh, taas näitä ”mä teen just noin, joten kitisen olemattomuuta”… Ehkä sen, että on samaa porukkaa voi päätellä, tyypit esim. tulee yhtämatkaa ja juttelee keskemään jonossa. Jos tulee porukalla ja maksaa tasarahalla on helppo tehä kimppatilaus

 7. pössö sanoo:

  itu, ei se silti tee niistä aasiakkaita. sitä paitsi jonossa voi keskustella muutenkin. kyllä mulle ainakin ihmiset keskustelee vaikka ei edes tunne. niin kuin sanoin, se kassa voi sanoa siinä paikan päällä, että tehkää yhteistilaus tai laittaa sinne kassalle vaikka lapun asiasta. pitäisikö olla selvännäkijä?

 8. puuh sanoo:

  Pössö,

  näitä näkee baareissakin. Kaveriporukan kaikilla jäsenillä on tasaraha kourassa jotain drinkkiä/shottia varten, mutta silti pitää tilata erikseen. Aina vie enemmän aikaa kävellä tekemään juomat, mittailla ja laittaa pullot paikoilleen, näppäillä kassaa jne jos sen joutuu monta kertaa tekemään.
  Esimerkki: 7 nuorta tyttöä tuli tilamaan minulta mustikkashotit (mustikkalikööriä, -keittoa ja kermaa rakennetaan kerroksittain, menee jonkin verran aikaa näiden tekemiseen kun ei vaan voi suoraa pullosta kaataa viinaa). Shottien ”tekopiste” ei ollut tiskin vieressä. Kaikki tilasivat erikseen, joten kävelin siis 7 kertaa peräkkäin tekemään tasan saman asian, jonka olisin voinut yhdellä kertaa tehdä.
  Kuten sanoit, en minäkään ole selvännäkijä/ajatustenlukija, en siis voinut tietää, että he tilaavat samat shotit.

  Komppaan siis täysillä tekstin kirjoittajaa tässä tapauksessa.

 9. Blueberry sanoo:

  En ymmärrä mitä siinä on vikaa jos jokainen tilaa ja maksaa erikseen??? (ja vielä TASARAHALLA, jolloin ei tarvitse edes vaihtorahojen kanssa pelata!) Sehän nimenomaan kuuluu aspan tehtäviin palvella ja laskuttaa jokainen erikseen!! Usein täällä sanotaan, että vaihda alaa jos ei huvita. Nyt voin sanoa että tähän se pätee! Jos ei asiakkaat kiinnosta niin sillon on väärä ala.

 10. Janne sanoo:

  No morjens. Kassantäti valittaa kun pitää ihan palvella asiakkaita. Työpäivät on varmasti aika raskaita jos menee hermo siihen että ihmiset ihan erikseen maksavat ostoksensa.

 11. kaupassaolluttöissä sanoo:

  Kyllä ne kaverukset aina siinä kassalla tunnistaa, varsinkin kun muksuista on kyse. Itsekin olen aina ihmetellyt sitä että miksei sitä voi antaa yhdelle kaikkia tasarahoja ja yksi maksaa?

  Koitin tätä kaverini kanssa kerran niin, että annoin hänelle tasarahan ja pyysin ostamaan minulle juoman. No eikö mitä hän jäi säätämään sen setelinsä ja minun kolikoitteni kanssa siinä erikseen, vaikka helpointa olisi vaan ollut ottaa ne kolikot ja maksaa kaikki sillä setelillä. Kaverini ja minä olimme vielä ihan aikuisia ihmisiä, mutta ei siitä saa rankaista jos looginen ajattelu on heikkoa.

  Mutta kyllä siellä töissä tapahtui aikanaan paljon ”pahempiakin” asioita, mihin voi oikeasti kuuppa hajota, kuin että tulee lauma teinejä jotka maksavat kaikki erikseen..

 12. Just sanoo:

  Miksei arvon aasiakaspalvelija sitten voinut mennä sanomaan järkkärille, että pistäs toi riehuja nyt pihalle täältä, vaan sitä riehumista ja suunsoittoa piti tunti kuunnella? Oliskos kenties ollut kivempaa, että järkkäri olisi suitsaitsukkelaan pistänyt häirikön kivaan nippuun ja paiskannut ovesta pihalle, ja huutanut heipat perään? Ei se kuule ihan niin mene, että mielivaltaisesti voi pistää tyyppejä pihalle, lakia pitää noudattaa.

 13. dhsjhdw sanoo:

  Minullakin on itse asiassa samanlainen kokemus kuin kaupassaolluttöissä. Olin kaverini kanssa – kumpikin meistä jo aikuisia – menemässä leffaan ja tilasin kummallekin lipun. (Leffateatterissahan juuri kannattaa tilata liput yhdessä, jotta paikat on varmasti vierekkäiset ja teattereissa taatusti jokainen kassa on tottunut siihen, että liput tilataan yhdessä, mutta maksetaan erikseen – ainakin siis jos ryhmän koko on 2-3.) Kumpikin meistä oli maksamassa 20 e setelillä, ja annoin oman rahani kassalle. Kaverini piti omaa rahaansa kädessään kassan edessä eikä tehnyt mitään. Myyjä oli vähän hölmistynyt, samoin kuin minä. Ystäväni oli aivan jähmettynyt, eikä irrottanut otettaan setelistä edes silloin kun yritin nyhtää sen hänen kädestään. Lopulta myyjä kysyi, että voiko hän maksaa kummatkin liput minun setelistäni ja että me sovitaan asia keskenämme. Näin tehtiin ja asia saatiin ratkaistua, mutta tämä kyllä sai minut karttelemaan yhteisostoksia pitkäksi aikaa. 😀

  Mutta asiaan: asiakkailla on ihan yhtä hyvät kristallipallot kuin asiakaspalvelijoilla. Eli itse pitää osata kertoa mitä haluaa eikä haukkua muita siitä, etteivät nämä osanneet lukea ajatuksia tai tulleet ajatelleeksi asiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *