Pikaruokalan aasit

Olen töissä maailman suurimmalla pikaruokaketjulla, tosin meidän yksikkömme on erittäin pieni ja olen iltaisin ennen sulkemista muutaman tunnin yksin. Suljemme tosiaan myöhääm illalla ja olemme arkisin auki 12h.

Tästä muutama ohje miten EI kuulu toimia:

1. ÄLÄ puhu puhelimeen kun tulee vuorosi tilata, varsinkaan jos on jonoa takanasi. En halua keskeyttää puheluasi,joten hymyilen vain nätisti vaikka sisäisesti haluaisin huutaa.

2. ÄLÄ tule tilaamaan illalla minuuttia enne sulkemisaikaa. Äläkä suutu, jos en enää tarjoile. Olen tosiaan yksin ja minulla on paljon muitakin asioita hoidettavana. Ja kyllä, työaikani loppuu samaan aikaan kuin suljemme ja on mukava päästä ajoissa kotiin.

3. ÄLÄ tilaa ja lähde heti tilattuasi vessaan huutaen perässäsi “kaikki”, koska voisin hyvin lykätä sämpylääsi kaikki mahdolliset lisäpekonit ja juustot, sekä laittaa kaikki kastikkeet.En tosin tee tätä, mutta muutaman kerran käynyt mielessä.

4. ÄLÄ myöskään tule viimeisellä aukiolotunnilla ison tilauksen kanssa. Yhden sämpylän tekemiseen menee n.2 minuuttia ja jos tulet yli viiden sämpylän tilauksen kanssa, se on paljon yhdelle ihmiselle illalla. Tai jos sinun on pakko saada tietty määrä tiettynä päivänä, SOITA etukäteen. Helpottaa huomattavasti. Ei ole mukavaa kun tulet ja pyydät viimeisellä tunnilla 20 kokopitkää leipää.

5. Meillä siivotaan illalla sali, ja nostamme tuolit pöydille. Jätämme aina yhden pöydän tuolit asiakkaita varten alas, joten jos saavut kesken siivouksen, ÄLÄ mene sinne viimeiseen pöytään laskemaan niitä tuoleja. Oikeasti.

6. Olet jo iso ihminen, osaat varmasti viedä roskat roskikseen ja vetää vessan. Kyllä, vessan vetämättä jättäminen on yleinen ongelma.

7. Vaikka meitä olisi joskus tiskin takana kaksi, se ei tarkoita että olemme molemmat vuorossa. Odota rauhassa, niin minäkin teet kun mietit kohtuuttomat kauan valitessasi ja jono takanasi vain kasvaa.

8. ÄLÄ myöskään töki sitä lasia, jonka olen just pessyt. Osaat varmasti kertoa haluamasi kasvikset ilman osoittelua. Jos et, opettele.

9. Liittyen kohtaan 8, opettele ne kasvikset. Salaatti ei ole “vihree” eikä jalopeno pepperoni. Pepperoni on se makkara ja jalopeno se tulinen kasvis. Ja itse ainakin tunnistin tomaatin ja kurkun jo ennen ekaluokkaa.

Haluan lopuksi kiittää kaikkia mukavia ja asiallisia asiakkaita 🙂

– manteli –

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *