Pikku aaseille pieni opetus

Olin yhdessä vaiheessa töissä kioskilla, joka sijaitsi pienen ostoskeskuksen keskellä. Kerran ostoskeskukseen tuli kaksi noin 10-vuotiasta poikaa terrorisoimaan kauppoja. Kioskille he tulivat pelaamaan kolikkopelejä, jotka oitis suljin kaukosäätimellä. Pojat suuttuivat tästä ja alkoivat töniä ja hakata koneita ja huutelivat minulle törkeyksiä. Sain vartijalla uhaten pojat poistumaan kioskista. Tämän jälkeen seurailin työni lomassa, miten pienet terroristit paimennettiin ulos jokaisesta liikkeestä vuorotellen. Käytävillä pojat syljeskelivät, mekkaloivat ja yrittivät irrotella roskiksia. Olin jo etsimässä vartijoiden numeroa, kun asiakas tuli kertomaan, että kaksi poikaa on jumissa hississä. Minulla oli suora näköyhteys hissiin, ja tunnistin nämä pienet kullannuput heti. Pojat olivat ilmeisesti pomppineet hississä niin, että se oli mennyt jumiin. Otin huolestuneen ilmeen kasvoilleni ja lupasin heti soittaa huoltomiehelle. Odotin, että asiakas häipyi ja jatkoin töitäni – soittamatta mihinkään. Tähän väliin kerron, että hissi oli ostoskeskuksessa jotakuinkin turha, koska siellä oli erittäin toimivat rullaportaat, kukaan muu ei siis kärsinyt tempustani. Noin vartin päästä tuli toinen asiakas kertomaan jumittuneesta hissistä. Valehtelin lipevästi, että huoltomies on kutsuttu. Odottelin vielä vartin verran jonka jälkeen soitin huoltomiehelle, joka pääsi paikalle pienen viiveen jälkeen. Kun pojat lopulta pääsivät hissistä ulos, he lähtivät hiljaisina ulos ostoskeskuksesta. Toivottavasti ottivat opikseen.

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Sir Koivuniemi sanoo:

  Mahtavaa! Ihan oikein toimittu. Lapsia ei saa kuriin, jos niitä ei opeta kovalla kädellä. Vois tulla vanhan ajan kurituskeinot takas käyttöön, niin oppisivat olemaan.

 2. Satu sanoo:

  IHan oikein tehty! Karma…

 3. Tikkurilasta sanoo:

  tää on paha, hyvä opetus

 4. Idiootti olet sanoo:

  ”…koska siellä oli erittäin toimivat rullaportaat, kukaan muu ei siis kärsinyt tempustani.”

  Niin, koska pyörätuoliasiakkaita ei ole olemassa. Idiootti. On se kumma jos ei voi aspan sanaan luottaa. Että oikein lipevästi valehtelit päin naamaa. Millainenkohan olet kavereillesi?

 5. Hästägaasi sanoo:

  Aasiaa!! Siitäs saitte!

 6. jorgos sanoo:

  Vaimoni pelkää rullaportaissa niin paljon ettei voi niitä käyttää, eiköhän samanlaista pelkoa potevia ole muitakin. Aika edesvastuutonta toimintaa ”näpäyttää” vieraita lapsia telkeämällä heidät yli puoleksi tunniksi hissiin(ethän sinä tiennyt kauanko huoltomiehelläkään tulee menemään ennen kuin ehtii paikalle!). Onneksi ei kummallakaan lapsella ollut vaikka diabetestä, sepäs se olisikin ollut jos olisi kuollut sinne hissiin ja vakuutusyhtiö olisi alkanut tutkimaan että toimittiinko tilanteessa täysin oikein, olisit jäänyt heitteillejätöstä kiinni.
  Noin nuorten lasten käytös ei ole heidän oma vikansa, heidän vanhempiinsa sinun olisi pitänyt vihasi päästä purkamaan ja antamaan hieman kasvatusneuvoja.

 7. Ansku sanoo:

  Kyseisten isänmaantoivojen näpäyttämiselle peukkua, mutta: ”Tähän väliin kerron, että hissi oli ostoskeskuksessa jotakuinkin turha, koska siellä oli erittäin toimivat rullaportaat, kukaan muu ei siis kärsinyt tempustani.” Mitenkäs lastenrattauden kanssa liikkuvat, pyörätuolissa olijat, hidasliikkeiset jotka eivät ehdi astumaan rullaportaisiin….? Kyllä nyt kirjoittaja saa itselleenkin aasihatun.

 8. Huhupuhe sanoo:

  Hissi turha? Toivottavasti tämä oli vitsi. Ootko koskaan kuullut lastenvaunuista, -rattaista, rollaattoreista tai pyörätuoleista? Hissit ovat keksitty heidän käyttäjilleen.

 9. Miomiio sanoo:

  Pakko sanoa, että pyörätuolilla ja lastenrattailla liukuportaillakulkmine on astetta haastavampaa ja lisäksi vaarallista. Joten ei se ny ihan niin mene, etteikö tuosta olisi haittaa muile.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *