Puutavara liikkeessä tapahtunutta

Olen siis töissä puutavaraliikkeessä. Asiakkailla on monesti hieman huono ulosanti tai eivät osaa kertoa minkälaista puutavara he haluavat. Tässä pari esimerkkiä.

Kaksi miestä tulee puuhalliin ja toinen ilmottaa, että he tarvitsevat mahdollsimman ohutta verhouslautaa. Tiedustelin, että tuleeko tämä verhouslauta ulko vai sisä käyttöön?. Asikas sanoo että sisälle, joten esittelen heille meidän höylättyjä lautoja. Piti olla asiakkaan vaatimuksen mukaan mahdollisimman ohutta, joten tarjoan ohuinta lautaa joka on 15mm paksua. Tämä ei asikkaalle kelpaa, yritän tiedustella mikä olisi sipovampi koko? Asiakas huomaa ylähyllyssä neliön mallista 28mmx28mm rimaa. Sitä asiakas sitten pari pätkää halusi. Siis mahdollisimman ohut verhouslauta tarkoittaa 28mmx28mm rimaa. Oppia ikä kaikki…
Toinen tapaus. Keski-ikäinen pariskunta tulee puuhallin ”koppiin” sisälle ja mies ilmoitta hyvin kovaan ääneen: ”ONKO TEILLÄ KOOLINKIA?” Tiedustelen että mitähän hän mahtaa tarkoittaa ”kakkos-kakkokstako” kenties. Mies vastaa: NO KOOLINKIA!! Yritin udella että olisiko mahdollisesti sitten kyseessa väliseinätolppa. EIKUN KOOLINKIA, KOOLINKIA!! Vähän aikaa pariskuntaa jututettuani selviää että mies tarkoitti ”koolingilla” vajaakanttista kakkosnelosta, jonka käyttökohteet ovat hiemman toissijaiset kohteet, kuten valumuotit ja väliaikais aidat yms. rakenteet. Tämä kyseinen mies siis ilmaisi asian huutamlla KOOLINKIA! No, kun selvisi mitä hän haluaa selviää myös että sen tulisi olla vähintään 5 metriä pitkää. Sanoin, että valitettvasti nyt ei ole niin pitkää varastossa. Mies hieman suutahtaa ja ilmoittaa että heidän paikallisessa rautakaupassa (olivat ajaneet n.40km meidän liikkeeseen) on viisi metristä KOOLINKIA ja se on vielä halvempaa kuin teillä!! Vaimo yrittää rahoitella miestänsä ja sanoo, että käydään nyt tuolla myymälän puolella ostoksilla kun tänne asti ajettiin. Mies tähän: PERKELE, EI VARMAAN KÄYDÄ, NYT LÄHETÄÄN!!

Pakko laittaa vielä yks juttu. Joskus vuosia sitten asiakas oli ostanut kaksi lipputankoa. Asiakas sitten tangot ja liput ostettuaan tiedusteli myyjältä, että miten kauaksi toisistaan tangot tulee pystyttää ettei liput osu tuulella yhteen…?

Että näin… 🙂

– PuuPää –

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. JJ68 sanoo:

    Koolinki yleisesti ottaen ei välttämättä ole toissijaisiin rakenteisiin tarkoitettu puutavara.Koko on 50*100 mm.Vajaakanttisesta olen tehnyt esim.puurungon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *