Raivokohtauksia kirjastossa

Olen töissä kirjastossa, jonka lastenosastolle tuli jokunen kuukausi sitten henkilökunnan seisomatyöpiste. Pisteen tietokoneessa on selkeät merkinnät siitä, että kone on VAIN henkilökunnalle, suomeksi ja kolmannella kotimaisella. Konetta ei saisi jättää auki, vaan aina lukita, jos lähtee muualle.
Eräs työkaverini käytti pistettä ja meni parin metrin päässä sijaitsevvale hyllylle ottamaan kirjoja. Hetkessä koneelle oli pyyhätänyt korsto, joka oli avannut nettiselaimeen jonkun sivuston. Työkaverini ilmoitti miehelle useammalla kielellä, että hän ei konetta saisi käyttää. Miehen ilme ei edes värähtänyt. Työkaverini lukitsi koneen, jolloin mies alkoi räyhätä ja kiroilla. Eräs toinen työntekijä huomasi tämän ja käski miestä poistumaan, jopa seurasi tätä ulko-ovelle asti. Mies puhisi ja tuhisi jotain epämääräistä matkallaan ulos ja räkäisi lopuksi lapsellisesti oven eteen.
Kirjastoa uudistetaan tällä hetkellä ja joka päivä etenkin vanhemmat ihmiset antavat joskus tulikivenkatkuistakin palautetta kasvot punaisina. Uudesta järjestyksestä on jo ehtinyt tulla myös positiivista palautetta, mutta muutosvastaisuus ei onneksi muutenkaan kauaa kestä.

Jaa tämä tarina:

1 kommentti

  1. Micker sanoo:

    Hyvä muistutus siitä että työkoneet laitetaan aina lukkoon niiltä poistuttaessa. Aasithan pyrkivät vaikka työhuoneisiin käyttämään koneita, jos sellaisen näkevät, tuttu juttu korkeakouluympäristöstä. Valitettavasti vain työkoneisiin pääsi sisään myös opiskelijatunnuksilla, joten isommassa työhuoneessa sai aina vähän väliä uusia ’työkavereita’, jotka osoittautuivatkin sitten opiskelijoiksi. Edes työhuoneen oven vieressä olleet nimikyltit eivät saaneet näitä hätkähtämään. Tulipa joku perheenisä joskus vaihtamaan vaippoja yhdelle pikkupöydälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *