Voinko maksaa laskun ennen sen eräpäivää?

Tämä tarina on lyhyt,mutta naurattaa (jopa vähän ärsyttää) joka kerta..
Vastaan asiakas sähköposteihin päivä toisensa jälkeen, törmään välillä ei niinkään välttämättä röyhkeisiin, mutta jaarittelijoihin joiden kanssa ei saa viestiketjua millään vastauksella katki, vaan saattaa jatkaa sadannenkin viestin ohi.. ja tällöin asiat menevät jo asiakkaan puolelta henkilökohtaiselle tasolle.
Paras silti kaikista oli yksi kysymys..:
”Voinko maksaa laskun ennen sen eräpäivää?”
REALLY? 😀
Se olisi suotavaa… näitä typeryyksiä sitten määrää sen sata päivässä..

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. Miss Piggy sanoo:

  Nyt on pakko kommentoida! Niinhän sitä luulisi, että laskun voi maksaa ennen eräpäivää, joopa joo. Olen itse juuri käynyt kiivasta viestittelyä erään ruotsalaisen firman kanssa, joka toimii täällä suomessakin ja rahoittaa esim. nettiostoja tarjoamalla osamaksumahdollisuuden. Sain heiltä maksumuistutuksen ja 5 euron viivästysmaksun laskusta, jonka olin maksanut 13. tammikuuta, kun sen eräpäivä oli 3. helmikuuta. Olin todella veetuuntunut ja ihmeisessäni. Vastaus kuului, että heidän laskutusajonsa pyörähtää käyntiin aina kuun 20. päivä, että jos ennen eräpäivää maksaa, niin kannattaa maksaa 20.päivän jälkeen, muussa tapauksessa heidän reskontransa ei suoritusta tunnista vaan lähettää karhun viivästyskuluineen:
  Että tuo kysymys voiko laskun maksaa ennen eräpäivää ei ole typerä,. Sen sijaan sinä olet.

  • no just sanoo:

   Oho, on aika erikoista… 😀 Pitäisiköhän firman ihan itse tuossa kohtaa miettiä että oiskohan jotain pielessä nykyisessä systeemissä.

  • teppo42 sanoo:

   Kuulostaa uskomattomalta, mutta jos noin tosiaan on niin silloin yksiselitteisesti virhe on heidän joten et myöskään joudu tuota viivästysmaksua maksamaan. Toki selvittelyn vaiva tuossa tietenkin on
   Mitenkähän laki suhtautuu siihen että tyynesti jättäisi vain selvittelytkin tekemättä ja sen maksumuistutuksen noteeraamatta?

   • Miss Piggy sanoo:

    Totta tämä on, mutta en joudu maksamaan sitä viivästysmaksua, enkä kyllä olisi maksanut, vaikka eivät olisi sitä peruneet. Kunhan tässä jää aikaa ja energiaa, niin saatanpa tämän selvittää kuluttajasuojaviranomaisen kanssa.

   • :) sanoo:

    Maksumuistutukseen pitää noteerata. On sitten toki oma moka jos ei noteeraa. Näin operaattorin aspassa työskentelevänä huomaa kuinka monet eivät muikkareihin reagoi, sitten tulee perintäkirje ja syytellään sitten siitä operaattoria.

  • Totoro sanoo:

   Nettipankissa on sellainen kiva kohta kuin laskun eräpäivä, voit siis valita siitä sen päivän, jolloin lasku täytyy maksaa. Ei pitäisi sen jälkeen tällaisia ongelmia tulla 😀

   • Kaikki voittaa sanoo:

    Ei näin. Kun ostan jonkun tuotteen, ostan sen aina heti. Ei niin että otan tuotteen ja jätän maksun roikkumaan. Jos joku kauppias alkaa vinkumaan että ei saa maksaa heti vaan myöhemmin niin lähden välittömästi seuraavaan kauppaan. Ei luulisi olevan kaupiaallekaan ongelma että saa rahansa heti. Jos on ongelma että rahaa tulee liikaa niin tuolla käytännöllä se kyllä korjaantuu, järkevät asiakkaat lähtee muualle. Win-win tilanne.

 2. Miss Piggy sanoo:

  Anteeksi, tuon viimeisen lauseen olisin voinut jättää kirjoittamatta. Olen aasi.

 3. Mieteinpä vain. sanoo:

  Itseasiassa, esimerkiksi lisäveroa ei voi maksaa ennen eräpäivää, sillä siinä tapauksessa verottaja laskee sen ennakkoveroksi 😉

 4. aprikoos sanoo:

  Yleensä kun antaa lyhyen ja suoraan ytimeen menevän vastauksen, niin ainakaan sama tyyppi ei todennäköisesti enää kysy samaa asiaa uudestaan. Esimerkiksi ”onko majoneesissanne munaa?” -kysymykseen on parasta vastata se ”kyllä on/ei ole”, eikä alkaa jaarittelemaan ”se on majoneesia/me tehdään ihan oikean reseptin mukaan”. Jaarittelijat tarttuvat jaaritteluihin tosi helposti ja sivuuttavat vastaukset sekä kyselevät tauotta ”niin saisinko vastauksen yksinkertaiseen kysymykseen” tms.

 5. gigamera sanoo:

  Kyllä tuo on ihan fiksua kysyä voiko maksaa ennen eräpäivää, varsinkin silloin, kun eräpäivä ja asiakkaan suunnitelema maksupäivä osuvat eri kuukausien puolelle tai kaikissa laskuissa on sama viite (esim osamaksu ja yhtiövastike). Meille on monta kertaa tullut postissa karhukirje yhtiövastikkeesta, kun olen suorittanut maksun edellisen kuukauden puolella.

  • Miss Piggy sanoo:

   Okei, toi sama viite taitaa olla tässä se juttu, tuossa minunkin laskussa on aina sama viite. Ja sitten ei reskontrasysteemit ymmärrä, jos maksaa ennen aikojaan.
   Että ei ole aasimaista kysyä voiko ennen eräpäivää maksaa!

 6. Lotta sanoo:

  No anteeksi, etten minä tiennyt että sen laskun voi maksaa ennen eräpäivääkin! 😀 (Yhden kerran olen kysynyt joskus xD) Yleensä tili tulee just eräpäivien aikoihin, eikä -ennen- niiden paukkumista, silloin oli juhlapyhien tai vastaavan takia poikkeustilanne, oli pakko varmistaa, kun ensimmäistä kertaa näin kävi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *