Ruokaravintolassa käyminen on hankalaa

Olen töissä suht. ruokaravintolassa, tyyliin astetta ‘parempi’ kuin joku Huviretki tms. Tuntuu uskomattomalta, että usein minkäänlaista ‘etikettiä’ saati kohteliaisuussääntöjä ei tunneta, eikä tunnuta ymmärtävän ravintolamaailmasta yhtään mitään.
Muutamia ihmetystä aiheuttavia asioita olen listannut alle, ja välillä tulee oikeasti olo, että liikkuuko joidenkin ihmisten päässä yhtään mitään.

1. Ravintola on varattu täyteen klo 19.00, ja asiakas suuttuu siitä, kun hän tulee klo 18.00 enkä anna hänelle pöytää klo 18.00. “kyllä minä kerkeän tunnissa syödä.” Niin, ruoan valmistuksessa kestää minuutti ja muita asiakkaita ei ole olemassakaan.

2. Likaisiin pöytiin omatoimisesti istuvat ovat kestosuosikkeja.

3. Tarjoilijalle valitetaan ruoan kestosta välillä. Joo, toki välillä ruoassa voikin kestää ruuhka-aikaan, mutta kannattaa myös ottaa huomioon, että alusta asti kunnon raaka-aineista valmistetuissa ruoissa voi kestää 30min, etenkin jos et ole ravintolan ainut asiakas. Eniten hermoja raastaa asiakas, joka kertoo odottaneensa ‘vähintään tunnin’ ruokaa, ja laskee tähän tuntiin tietysti mukaan juomien tilauksen, ruokatilauksen miettimisen, ruoan tilauksen ja alkuruoan syömisen. wtf.

4. Varataan pöytä 20 henkilölle, ei suostuta tilamaan ruokia etukäteen vaikka odotusajasta varoitellaan, maksetaan erikseen ja ilmoitetaan vielä, että aikaa on max. 1,5 h.

5. Vakioasiakkaat olettavat, että varaamme heidän varalleen jotain ekstrapöytää, jos ravintola onkin täysi. Toki kaikki mahdolliset alennukset täytyy joka kerta myös saada.

– tarjoilija –

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *