Salipuolen tarinoita..

Olen tehnyt kymmenisen vuotta erinäisiä ravintola-alan töitä pääkaupungissamme, niin klubeilla, baareissa, kahviloissa kuin fine dining-ruokaloissakin. Ärsykkilistaa huvitti aloittaa joten täältä pesee :p

* Ravintolan ainoaan likaiseen pöytään istujat. Olen nähnyt tilanteita jossa 150-paikkaisessa ravintolasalissa oli tasan yksi likainen siivoamaton pöytä ja aasiakkaidenhan oli tietysti pakko istuttaa takamuksensa juuri siihen. Eikä kyseessä ollut edes mikään ravintolan “paras” pöytä. Uskomatonta mutta tämä kaava toistaa aina vaan itseään.
* Sitten kun ollaan löydetty se yksi ainoa kattamaton pöytä niin aletaan kovaan ääneen huutelemaan ja napsuttelemaan sormia josko joku pääsisi jo siivoamaan sen. Tilulii…
* Baarissa/yökerhossa usein keski-ikään ehtineet herrasmiehet jotka pyytävät tanssimaan. Baarimikkoa. Luuletteko ihan oikeasti että lähtisin SINUN kuvottavan kaljamahaisen ruhosi vietäväksi tanssilattialle jos saisinkin sen viiden minuutin tauon tästä oluenkaatamisesta? Asiaa ei myöskään helpota että olet isäni ikäinen.
* Numeron pyytäjät. Vastaus on aina, nyt ja ikuisesti: EI.
* Kahvilassa: Rasvattoman laten/cappucinon/tms juojat. Ensinnäkin, minun puolestani voit pilata kalliin kahvijuomasi jos haluat, mutta älä luule että maidon rasvattomuus pelastaa läskipersettäsi jos otat siihen kylkeen hervottoman viipaleen suklaakakkua. Nauran selkäsi takana. =)
* Keski-ikäiset naiset. Nuff said.
* Ruokaravintolassa isot seurueet jotka maksavat erikseen. Valitettavasti Suomessa, toisin kuin useimmissa sivistysmaissa, ei ole tapana lisätä 10% extraa laskulle jos kyseessä on erikseen maksava seurue. Nämä poppoot teettävät todella paljon työtä ja kaikki (98%) tarjoilijat inhoavat hoitaa niitä. Usein illan alussa arvotaan kenelle “nakki napsahtaa” jos on tiedossa ko. seurue. Useimmiten vielä ison vaivan palkaksi tarjoilija saa näiltä luokkakokoustajilta yms. vain nillitystä osakseen “kun alkujuomissa kesti niin kauan” tai “jouduimme odottamaan laskuja melkein 15 minuuttia”. Niin, pitiköhän teidän jokaisen 25 hengen tilata kaikki eri alkujuomat tai olisittekohan voineet harkita yhteiskolehtia/laskua ennen ravintolakäyntiä, jotta tarjoilijalla ei menisi puolet ajasta pöytäkartan tihrustamiseen? Niin, ja sitten laskujen saannin yhteydessä ihmetellään miksi ne laskut on väärin kun lähditte pikku nousutumussa vaihtelemaan istumapaikkoja ettekä sitten muista missä alunperin istuitte.
Ah, ei kyllä ole yhtään ikävä salitarjoilua. =)
* Blokkarin perseen puristaminen/alapään kouriminen yökerhon tungoksessa kun hänellä on kolme puolentoista metrin tuoppipinoa kädet täynnä eikä mitään keinoja huitasta takaisin.
* Olutbaarissa keskustelun avaaminen “Mitä oluita teillä on” kun on ilmiselvää että olet kuitenkin tilaamassa Karhun keppanan hanasta mutta haluat jostain kumman syystä kuitenkin kuulla kaikki 120 olutta, jota valikoimasta löytyy, ääneen lueteltuna. Ilmeisesti sama ihmistyyppi joka käy jäätelökiskoilla arpomassa mutta ottaa kuitenkin aina sen vaniljapallon.

Tässähän näitä tuli, ehkä päivittelen taas kun jaksan…
peace <3

25 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *