Sotkuiset hotelliasukkaat

Olen kerrossiivojana hotellissa, missä majoittautuu paljon työmiehiä. Joidenkin asukkaiden jäljiltä huoneessa on “kuutio” kuraa lattialla, koko huoneen alalla. Miksei niitä kurakenkiä voi jättää eteiseen tai vaihtaa autossa toisiin ettei koko hotellin ravintolasali, rappuset ja huone ole täynnä kuraa. Ärsyttää kun joka päivä saa imuroida rappuset sekä käytävät ja kun teet huoneen päiväkuntoon niin saa imuroida myös huoneen. Tähän kuluu ylimääräistä aikaa (onneksi pomo ymmärtää asian).
Joidenkin asukkaiden jäljiltä huone on todella likainen, miettii ovatko kotonakin noin sikaisia vaikka ovat vain yhden yön.
Onneksi on myös niitä, jotka osaavat olla siististi, vaikka asuvat viikon niin huonetta ei huomaisi käytetyn ellei peti olisi käytetty.

Kirjoita kommentti

11 Kommenttia artikkelissa "Sotkuiset hotelliasukkaat"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Reino
Vieras

Isäni on ollut paljon reppuhommissa. Kertoili joskus että yhden firman pomo nukkui hotellissa aina ne työkengät jalassa. Hieno mies.

Hohhoijaa
Vieras

Sori vaan mutta nyt on pakko sanoa että mitä jos vain tekisit työsi. Siivous on aikalailla oleellinen osa siivoojan työtä. Jos sua siivoaminen ärsyttää niin kannattaisi varmaan harkita jotain muuta työtä.

Sitäpaitsi, luulisi että saat ihan samaa palkkaa riippumatta siitä mitä työn osaa milloinkin teet, eli mitä väliä sillä on kulutatko työaikaa imuroimiseen vai sänkyjen petaamiseen??

Epsome
Vieras

Laitapa ovelle kyltti jossa kerrotaan että hotellissa sallitaan vain “siistien” asukkaiden asuminen.
Kun asutaan työkeikoilla hotellissa, työmaalta tullaan työvaatteissa. Ja oletus on että hotellimaksuun kuuluu siivous. Olisihan ideaalista jos siivous on kevyttä pölynpyyhkimistä “siistien” asukkaiden jäljiltä.
Oletko laittanut vaihtokengät tuulikaappiin?

Mortanius
Vieras
Taitaa olla trollaaminen verissä sulla kun useammasta jutusta löytyy näitä sun epäolennaisiin asioihin tarttuvia tai muuten alkuperäistä kirjottajaa väheksyviä kommenteja… Kyllä hotelli maksuun varmasti kuuluu siivous, mutta se ei tarkoita sitä että huone on pakko sotkea tolkuttomaan kuntoon. Ne työvaatteet, varsinkin kengät, voi tosiaan ottaa siinä oman huoneen ovella pois ja jättää siihen eikä niiden kanssa tarvitse tallustella ympäri huonetta. Ja olisiko mukavaa jos omaa työtäsi ja työhön kuluvaa aikaa lisäisi turhaan vaikkapa 10 henkinen porukka parin kuukauden ajan vain siksi etteivät osaa perus käytös ja siisteys asioita jotka useimmille opetetaan jo kotona. Mikäli et kävele kotonasi likaiset kengät jalassa… Lue lisää »
Hotelliasuja
Vieras

Siivous kuuluu hotellilaskun hintaan, joten aion jatkossakin paskaisilla saappaillani lampsia huoneeseen asti, enkä hanki tätä varten erikseen sisätossuja.

Epsome
Vieras

Tuntuu absurdilta lukea näitä juttuja, joissa siivooja valittaa sitä kun joutuu siivoomaan, asiakaspalvelijala pyydetään palvelua tai myyjä, niin kauheaa kuin se onkin, myymään. Kun on valinnut työn jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä, hyväksyy että virheitä sattuu eikä kaikki tiedä/osaa kaikkea. Jos ei tätä hyväksy, vaan valittaa joutuvansa tekemään työtehtäviään, kannattaa vaihtaa alaa. Tehtaalla liukuhihna ei valita tai tee virheitä.

JozzuM
Vieras
Siivoojille on määritelty tietty aika kuinka paljon tietyssä paikassa saa mennä aikaa, jos joku tekee oikeasti kiusaa ajatellen että sitä varten siivooja on että voin elää kuin sika pellossa niin ei se ole sen siivoojan vika (koskee muuten ihan kaikkia paikkoja missä on palkatut siivoojat, asematunneleita ja toimistoja myöten!!!), työnantaja vaatii tietyn ajan ja asiakas vaatii tietyn ajan, teet niin (siivoat huoneen käyttäen ylimääräistä aikaa) tai näin (siivoat sen annetun ajan puitteissa) niin aina tulee sanomista. + kaikki ei “valitse” töitään, nykyään TE-keskus sanoo että jos et ota työtä vastaan niin saat 6 vk karenssia, eli ei rahaa, sossusta et… Lue lisää »
JJ68
Vieras

Työkengät voi jättää sinne työmaalle.Olisiko kyseessä raksa/maanrakennushommia tekevistä miehistä?Sieltä sitä kuraa ainakin tulee

Siivooja siivoaa?
Vieras

No nyt kyllä pakko sanoa etä nykypäivän hotellihinnoilla olettaa että ei ilkikurinen mutta luonnollinen sotku ja lika voitaisiin hotellin puolesta siivota ilman että pitää netissä itkeä… on se kauheata kun ei olla yhtä siististi kun kotona ja itte siivoilla jälkiä kun maksaa sen 70-150€ yö….

piatro
Vieras

jollette ole sattunut huomaamaan niin tuo tapa että otetaan kengät pois jalasta siusätiloissa on melko suomalainen… ja se että “joutuu” siivoamaan toisten jälkiä on ihan oma ammatinvalinta kysymys…

i feel you
Vieras

…harvan hotellin eteisessä on se rappuvahti…
Siis se harja-ritiläsysteemi, jonka käytön kaikki suomalaiset ainakin osaa. En sit tiedä, onko tämä ennemminkin asia, jonka kirjoittajan pitäisi suosiolla ottaa hotellin päällystön kanssa asiaksi (voi meinaan olla, että heistä tämä olisi jotenkin imagoa vähentävä tekijä) enemmän kuin asiakkaiden. Kukaan tuskin haluaa tuoda ylimääräistä p:::aa tilaan jossa nukkuu, nukkui sitten yhden yön tai loppuelämän…

Sanonpahan vaan, koska viimeksi näit hotellin eteisessä rappuvahdin?

wpDiscuz