Suun avaamisen suunnaton vaikeus

Olen kassalla, jonoa on jonkin verran. Tulee Asiakas 1 vuoro.

Minä: Hei!
Asiakas 1: Hei. * ojentaa pullonpalautuskuitin*
Minä: Kiitos. * Piippaan pullokuitin ja sitten hihnalla seuraavana olevat tuotteet läpi*
Minä: 22, 40e
Asiakas 1: Nää ei kyllä ole mun ostoksia.
Minä: Ahaa, anteeksi, olivatko nämä teidän?
Asiakas 2: Joo.
Asiakas 1: Mulla oli vaan tää kuitti.
Minä: Selvä, anteeksi, korjataanpa tilanne…

Ja tietenkään järjestelmä ei anna noin vain poistaa pullonpalautuskuittia kuitilta, joten joudun keskeyttämään kuitin, lyömään Asiakas 1:n pullokuitin uudestaan kassaan ja keräämään sen jälkeen Asiakas 2:n tavarat kassalta ja piippaamaan ne uudelleen läpi molempien asiakkaiden paheksuessa vierestä osaamattomuuttaani päitään pudistellen.

Voi rakkaat aasiakkat, miten teidän KUMMANKAAN mieleen ei juolahtanut sanoa minulle mitään siinä vaiheessa kun aloin piippaamaan Asiakas 2:n tuotteita kassasta läpi, olettaen niiden kuuluvan Asiakas 1:llle? Olen kovin pahoillani etten osannut automaattisesti ymmärtää ettette ole samaa seuruetta ja että Asiakas 1:llä ei ollut mitään muuta kuin pullokuitti…

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. Satu sanoo:

  Hyvin tuttua… Onko se sitä ujoutta ettei kehdata osoittaa että joku teki nyt virheen vaan toivotaan että se toinen tekee aloitteen..

 2. Väärällä alalla sanoo:

  Aaaargh, hyvin tuttua!! Suu auki, ihmiset! Ja sitä kapulaakin saa rohkeasti käyttää. Ei kassa voi arvata ketkä ovat samaa porukkaa ja ai saakeli olisinkin tarvinnu noi ja noi eri kuitille ja viiteki piti olla ja ja ja..!!

 3. Aasi_ sanoo:

  Itse jos olen pelkkä pullokuitti kädessä menossa kassalle, laitan siihen väliin ylimääräisen kapulan, jolloin siinä on kaksi kapulaa peräkkäin ilman välissä olevia tuotteita. Riittääkö tämä kassahenkilölle merkiksi siitä, että siinä välissä on henkilö?

  Kassa usein höpöttelee vielä edelliselle asiakkaalle jotain siinä välissä, kun alkaa ottamaan seuraavan asiakkaan tuotteita hihnalta, ”koska kiire” vaikka siinä ylimääräinen kapula olisikin merkkinä. Tähän väliin lienee epäkohteliasta huutaa väliin, että ”hei nyt viet jo seuraavan asiakkaan tuotteita”?

  • Henkka sanoo:

   Kun haluaa keskeyttää, suomessa voi sanoa ”anteeksi, mutta …”. Esimerkiksi ”anteeksi, mutta minulla oli vain tämä pullokuitti.” Se on ihan kohteliasta. Epäkohteliasta on sen sijaan antaa toisen tehdä virhe ja valittaa sen jälkeen.

 4. Meh sanoo:

  Voi jessus taas, ei voinut sitten avata suutaan ensimmäisen tuotteen kohdalla? Kumpikaan? Idiootteja..

  • Huoh sanoo:

   Ehkä myyjälläkin olisi pitänyt olla tilannetajua sen verran, että kysyy jos on epävarma kenelle ostokset kuuluvat, mutta mitä jos kyseinen tapas sattui ruuhka-aikaan eikä myyjä pysynyt ostosten tahdissa. Kyllä mun mielestä myös asiakkaiden on oltava vähän mukana ostotapahtumassa ja osattava huomauttaa, jos myyjä on piippaamassa toisen ostoksia. Oletko itse ollut myyjänä? Paraskin asiakaspalvelija ei aina ole hereillä.

 5. Huoh sanoo:

  Pitäs todellakin olla sakkorangaistus niille, jotka tahallaan jättävät laittamasta kapulaa ostostensa perään. Kun itse törmään kaupassa asiakkaana asioidessani siihen, ettei edellinen aasi osaa käyttää kapulaa, isken kapulan hihnalle aika lujaa. Mielenosoituksena urposta toiminnasta jotta muistavat seuraavan kerran. Kaikki toki on hajamielisiä ja myönnän, että itsekn unohdan, hyvin hyvin hyvin harvoin tosin (ja jos saisin saman kapulanpaiskaamiskohtelun niin tiedostan ansainneeni sen ja otan opikseni). Mutta jotkut ihan selkeästi näkevät, että tulen jonoon eivätkä tee mitään kapulan siirtämiseksi. Tekisi mieli lyödä näitä aaseja kunnolla turpaan!

 6. Marja nieminen sanoo:

  Kerran eräs asiakas pyysi päästä vessaan pienen lapsensa kanssa . Kerroin hänelle ystävällisesti , että meillä ei ole asiakasvessaa eikä siis lupaa päästää ketään henkilökunnan tiloihin ( jossa yrityksen rahat , ja kaikkien henk koht tavarat ym.) Opastin häntä ystävällisesti ,että tuossa ihan vieressä on useita ravintoloita ja kahviloita joihin voi mennä. Asiakas sai järkyttävän raivarin ja alkoi huutaa ja sanoi ” pitääkö tässä alkaa paskoa housuihinsa ” …….
  Noh… hän lähetti sitten reklamaation asiasta ja mitä teki työnantaja……palkitsi huonosta käytöksestä antamalla 10e lahjakortin .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *