Tupakkaa!!

Yksi esimerkki siitä kun mennään taas vaikeimman kautta.

Myyjä: Hei.

Asiakas tervehtii luonnollisesti että
A: Tupakkaa..
M:.. Mitähän merkkiä?
A: No sitä bonusta.
M: ok… minkä värinen??
A: Punanen
M: Iso vai pieni ???
A: No se iso.

Noniin tässä vaiheessa luulisi että kaikki tarpeellinen tieto on viimein saatu selville.
Asiakas odottaa että otan askin kaapista. 7.50 kiitos.

A: NO ei. Kun sätkätupakkaa!

Että näin.
Iso punainen bonus toppa on vaikea lause mutta on nämä aasit nykyään sitä luokkaa että eipä varmaan voi vaatia.

Otatko filttereitä ja papereita?…. joo

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Vastarannan kiiski sanoo:

  Mutta olisihan se ollut tylsä kohtaaminen, jos asiakas olisi kertonut heti alussa kaiken tarvitsemansa yhdessä lauseessa. Tuossahan saatiin oikein dialogi aikaiseksi…

 2. Epsome sanoo:

  Voi ei, myyjä joutui puhumaan asiakkaan kanssa, sekä selvittämään asiakkaan tarpeita.
  Olen ilmeisesti väärässä kun olen kuvitellut myyjän olevan apuna tuotetta valitessa.

  • Nicor sanoo:

   Tässä taisi olla pointtina se, että monet asiakkaat tietävät etukäteen mitä he haluavat tarkalleen, mutta jostain syystä eivät yksinkertaisesti sano sitä myyjälle. Tiedä sitten ovatko nämä asiakkaat yksinkertaisia vai haluavatko vain kuluttaa kaikkien osapuolten aikaa ilman ilmeistä syytä.

   • jepjou sanoo:

    Tai olettavat vaki-kiskan kaikkien myyjien tietävän/muistavan kaikkien tyypilliset ostokset.

    • Yks muavikassi sanoo:

     Jep, meillä yks tyyppi: Tupakki! – no mitä tupakkaa? -Sitä paskaa!

   • Laku sanoo:

    Nää on niitä kavereita, jotka eivät ruokakaupassa laita sitä maitopurkkiansa siihen kassahihnalle ”koska mulla on vaan tää maitopurkki”.

 3. varaosamyyjä sanoo:

  Jos tyyppi itse tuota tupakkaa polttaa ja siis ostaa sitä viikoittain, niin silloin tosiaan luulisi jo oppineen, mitä tietoja sen tilaamiseen tarvitaan. Toisaalta voi olla, että hän ostikin tupakkaa vaikka puolisolleen tai jollekin muulle kertaluonteisesti. Jos ei itse polta, ei välttämättä tiedä, millaisia vaihtoehtoja on olemassa ja miten ne halutut tuotteet pitäisi yksilöidä. Itse kun en tupakoi enkä siitä mitään tiedä, niin en olisi todellakaan osannut pyytää ”isoa punaista bonus toppaa”. Ja jos joku minulta pyytäisi tuollaista, niin en tietäisi mistä puhutaan (en siis ole tupakkakaupassa myyjänä).

  Varaosamyyjänä sanoisin, että on äärettömän ärsyttävää, kun ihminen tulee luettelemaan pitkän listan autonsa ominaisuuksia ja vasta sitten minuutin litanian jälkeen viimeisenä kertoo, että haluaa siihen autoonsa pakoputken. Kun en tiedä, mitä hän autoon haluaa, niin en voi edes tietää, mitä ominaisuuksia hänen listastaan minun pitäisi muistaa ja mitkä ovat epäolennaisia. Olisi paljon yksinkertaisempaa, kun pyydettäisiin ensin sitä pakoputkea ja sitten vastattaisiin minun kysymyksiini auton merkistä, mallista ja vuosimallista, niitä tietoja, mitä oikeasti tarvitsen. Ei tarvitsisi sitten kiukutella, jos joudun kysymään jotain uudestaan, kun en muista kaikkea pitkästä listasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *