Tasa-arvo kunniaan

Olin sulkemassa kassaa, sillä olin pääsemässä aamuvuorosta kotiin. Lähes joka kerta kassalle yrittää tulla kyltistä huolimatta aina joku ‘erikoisluvalla’. “Kai mä saan tulla vielä?” Olen aina näille tyypeille tiukka, ja pyydän heitä vaihtamaan kassaa, koska yhden päästettyäni alkaa useampi tulemaan perässä, koska “sä päästit tonkin”.

Tuona päivänä olin jo yhtä rouvaa pyytänyt ystävällisesti siirtymään seuraavalle kassalle, kun kassalleni pyrki tulemaan mies, yksi ostos kädessään. “Kai mä saan tulla vielä?” Kerroin ystävällisesti herralle, että olin jo joutunut aiemmin käännyttämään toisen asiakkaan pois, joten en voisi tehdä poikkeusta häntä kohtaan – aiempi asiakas oli vielä toisessa jonossakin, jolloin hän varmasti olisi nostanut älämölön epäreilusta kohtelusta. Aasiakas ei tätä sulattanut vaan alkoi jankkaamaan

AASI: “muttakun mulla on tässä vain yksi ostos…”
MINÄ: “Mutta olen tästä joutunut muitakin pyytää poistumaan;ei ole reilua…”
AASI:”YKSI OSTOS!”
MINÄ: (mumisen jtn syrjinnästä ja tasa-arvosta)
AASI: “SIIS etkö sä todellakaan voi ottaa mun yhtä ostosta tähän??? Mä en ymmärrä.”

Lopulta aasi vaihtoi kassaa ja teki kyllä kanssa-asioiville ja sille kassalle selväksi miten väärin toimin tuhisemalla, tuijottelemalla & osoittelemalla.

Loppupäivästä mietin, kumman valitus olisi ollut pahempi, tämän miehen vai sen naisen, jos olisin miehen kassalleni päästänyt. Mitään en vieläkään tekisi toisin.

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *