Tasa-arvo kunniaan

Olin sulkemassa kassaa, sillä olin pääsemässä aamuvuorosta kotiin. Lähes joka kerta kassalle yrittää tulla kyltistä huolimatta aina joku ’erikoisluvalla’. ”Kai mä saan tulla vielä?” Olen aina näille tyypeille tiukka, ja pyydän heitä vaihtamaan kassaa, koska yhden päästettyäni alkaa useampi tulemaan perässä, koska ”sä päästit tonkin”.

Tuona päivänä olin jo yhtä rouvaa pyytänyt ystävällisesti siirtymään seuraavalle kassalle, kun kassalleni pyrki tulemaan mies, yksi ostos kädessään. ”Kai mä saan tulla vielä?” Kerroin ystävällisesti herralle, että olin jo joutunut aiemmin käännyttämään toisen asiakkaan pois, joten en voisi tehdä poikkeusta häntä kohtaan – aiempi asiakas oli vielä toisessa jonossakin, jolloin hän varmasti olisi nostanut älämölön epäreilusta kohtelusta. Aasiakas ei tätä sulattanut vaan alkoi jankkaamaan

AASI: ”muttakun mulla on tässä vain yksi ostos…”
MINÄ: ”Mutta olen tästä joutunut muitakin pyytää poistumaan;ei ole reilua…”
AASI:”YKSI OSTOS!”
MINÄ: (mumisen jtn syrjinnästä ja tasa-arvosta)
AASI: ”SIIS etkö sä todellakaan voi ottaa mun yhtä ostosta tähän??? Mä en ymmärrä.”

Lopulta aasi vaihtoi kassaa ja teki kyllä kanssa-asioiville ja sille kassalle selväksi miten väärin toimin tuhisemalla, tuijottelemalla & osoittelemalla.

Loppupäivästä mietin, kumman valitus olisi ollut pahempi, tämän miehen vai sen naisen, jos olisin miehen kassalleni päästänyt. Mitään en vieläkään tekisi toisin.

Jaa tämä tarina:

9 kommenttia

 1. Mascewi sanoo:

  On usein parasta vain sanoa, että on jo sulkenut kassan ja siinä kestäisi pitkään jos sen avaisi uudestaan. Jos-mä-vain-nopeasti -ihmisille ei mene kaaliin mikään oikeudenmukainen kohtelu tai vastaava.

 2. Timon sanoo:

  Ihan oikein toimit, tuhistoon aasi keskenään. Ei näille ”minä-minä”-tyypeille mitkään selitykset uppoa.

 3. Putkimies sanoo:

  Ihan totta mitä mascewi sanoi, mihinkään järkisyihin tai yleiseen kohtuullisuuteen on aasien kanssa ihan turha yrittää vedota, eivät ne niitä kuuntele. Sen sijaan virallisiin proseduureihin ja sääntöihin (vaikka sitten ihan hatusta vedettyihin) vetoaminen tepsii monesti. ”Sori, mut mä olen jo kirjautunut ulos tästä kassasta, ja jos mä yritän tehdä tällä mitään niin siitä tulee vaan automaattinen hälytys etkä sä kuitenkaan saa ostostasi tehtyä siitä.”

  • L.A sanoo:

   Täytyy vain toivoa, ettei aasi koskaan huomaa tulleensa huijatuksi… Käy sääliksi sitä aspa-parkaa, joka joutuisi uhriksi.

 4. Oikein toimit sanoo:

  Noin se vaan pitääkin hoitaa. Jos otat yhdenkään ”yks ostos vaan” -tyypin, niin perässä tulee seuraava kuukauden ruokaostosten kanssa vedoten siihen, että kun otit tuon niin otat minutkin. Ja hänen perässään taas uusi asiakas.

  Loppujen lopuksi ajatus kotiinlähdöstä on haikea muisto vain.

 5. Diana sanoo:

  Itse tein joskus sitä, että vastaavassa tilanteessa sanoin, että ”OK, tämä kerran” ja aloin ”avata” kassaa uudelleen. Siinä räpläsin konetta sitten sellaiset 5-10min, kun kärsimätön aasiakas tuhisee ja hyppii paikoillaan. Olen saattanut vielä kohteliaasti todeta: ”toisella kassalla olisitte päässeet nopeammin.”

 6. jeba sanoo:

  Niin mulle kävi ihan sama, mutta mies alkoi huutamaan solvauksia ja kuinka hirveä ihminen olen…

 7. Shotguni sanoo:

  Laitteita voi aina syyttää näissä tapauksissa. ”Olen jo sulkenut tämän kassalaitteen, ja avaamiseen menee melkein 8-10 minuuttia.”
  Aivan sama, kauanko avaamiseen oikeasti menee, ja mikä kone on kyseessä. Koneita ei jaksa odotella kukaan, ei myöskään asiakkaat. Toki sieltä saattaa tulla jotain paskaa niskaan ”sinä olet epäpätevä blaablaa”, mutta sitä tulisi muutenkin… ”Suljettu kone”-selitys on nopea ja aika neutraali tapa säästää omaa aikaa. 😀

 8. Kassa on kiinni sanoo:

  Ei noille vinkujille todellakaan kannata alkaa selittämään mitään. Jos ihminen ei tajua kun myyjä sanoo kassan olevan kiinni, ei se tajua mitään perustelujakaan. Itselle ei tulisi mieleenkään alkaa väittämään vastaan jos myyjä sanoo kassan olevan kiinni. Jos ei yksinkertainen lause tepsi ja asiakas heittäytyy hankalaksi niin sitten vartija paikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *