Täytyy… saada… bissee!

Palstan pikku fanina voisin itsekin julkaista pikku tarinan. Työympäristöni on siis pienen tuppukylän K-market ja työtehtäväni on pääasiassa kuormien purku ja tarvittaessa kassa.

Tänään myymälämme tuli noin parikymppinen mies selkeässä jurrissa. Housut roikkuivat niin että reidet näkyi ja kävely oli mitä oli. Myymäläpäällikkö (tästä eteenpäin Minna, kaikki tarinassa esiintyvät nimet on muutettu yksityisyydensuojan varmistamiseksi. Itse esiinnyn nimellä Hästägaasi, koska käytän kyseistä nimeä tämän sivun kommenttipalstoilla) otti minua hihasta kiinni, minun seuratessa kyseistä herraa.

Minna: Tuolle kaverille ei sitten myydä olutta yhtään.

Hästägaasi: Ajattelin juuri sitä samaa

Hetken päästä minun ollessa kassalla tämä kyseinen herra tulee lonkerotölkki kädessä kassalle.

Hästägaasi: Sori mutta ei tänään.

Asiakas: Mitä?

Hästägaasi: Sinulla on sen verran vitamiinia pohjalla että yritä huomenna uudestaan.

Asiakas: No kait mä voin pullopantit ottaa?

Hästägaasi: No sen minä voin tehdä.

Annettuani panttirahat Minna huomaa, että tämän kyseisen herran reppu on auki. Hän pysäyttää asiakkaan sivuun ja löytää sieltä Koffin 8-packin. Asiakas poistuu mutta Koffit jäi taloon.

Pari minuuttia myöhemmin minun hyllyttäessä juomia huomaan, että tämän aasin naisystävä yrittää ostaa kaljaa miehelle. Kassalla oleva kolleega (tästä eteenpäin Kati) katsoo minua ja kieltäytyy myymästä, minun sanoessa elein ”älä myy”. Hän soittaa toiseen päähän varmistaakseen, että kyseessä on välitysepäily. Sitten huomaan, että tämä mies tulee takaisin kassalle. Minä ja Minna tullaan kassalle, ja minä päätän näppäillä puhelimeen 112 siltä varalta jos tämä asiakas alkaa riehumaan.

Kati: En voi myydä sinulle näitä. Me tiedämme että te olette samaa porukkaa.

Naisystävä: Miten niin et voi?

Kati: Alkoholin välittäminen alaikäiselle/juopuneelle on rikos, ja sinä olet selkeästi harrastamassa kyseistä toimintaa. Ethän sinäkään välitä tupakkaa alaikäiselle.

Asiakas: Mutta minä olen täysi-ikäinen.

Minna: Mutta sinä olet humalassa, ja se näkyy meillekin.

Asiakas: Enkä ole!

Minna: Kyllä olet, älä selitä! Ole hyvä ja poistu.

Asiakas mutisee naisystävänsä kanssa vielä jotain heidän poistuessa myymälästä. Minä menen vielä ovelle varmistamaan, että he todellakin menevät kadun toiselle puolelle.

Ja huvittavinta tässä oli se, että kyseessä oli parikymppinen tyyppi. Jos tämä kaveri olisi ollut keski-ikäinen mies niin silloin tämä käytös ei olisi yllättänyt. En tietenkään rajoita tätä ikäryhmiin, mutta minä en siitäkään huolimatta tunne sairautta nimellä humalan puute.

Jaa tämä tarina:

8 kommenttia

 1. Myyry sanoo:

  Oliko tämä nyt tosiaan kertomisen arvoinen juttu..?

  • Hästägaasi sanoo:

   Itse pitäisin sitä sellaisena. Minua tapauksen jälkeen nauratti se yrityksen määrä mikä tällä juopolla paloi taivaalle. Ja se että lekalla saa takoa päähän että alkoholia ei heru. 😀

   • jepjou sanoo:

    Tätä kuitenkin tapahtuu joka päivä joka kaupungissa, ei mitään uutta.

    • Pallireiska sanoo:

     Njuu, tuolla logiikalla voidaankin sitten poistaa 90 % näistä jutuista.

 2. Veijo Esso sanoo:

  Melkoinen yllätys, että humalainen halusi alkoholia.

  • L.A sanoo:

   Yhtä suuri kuin että idiootit käyttäytyvät tyhmästi ja ilkeät kusipäisesti? Jos tänne saisi lähettää vain sellaisia juttuja, joita aivan kaikki pitäisivät yllätyksellisinä, täällä olisi varsin vähän luettavaa.
   Sitä paitsi oli yllätys että meni noin pitkälle saadakseen itselleen alkoholimyrkytyksen.

 3. tipsi sanoo:

  No melkoinen tuppukylä saa kyllä olla, jos tämä oli kassamyyjälle jotenkin erikoinen kokemus.

 4. mantarvi sanoo:

  Onko se tämä pimeä talvi tai huonot geenit vai miksi kaikessa mennään aina siihen että pitää saada sitä omaa lempihuumetta vaikka on jo valmiiksi vedetty överit. Oli sitten kyseessä alkoholi, kofeiini, sokeri tai mikä hyvänsä vahvasti koukuttava aine. Kohtuullisuus on kaikessa hyvästä, siksikin että se päihde tuntuu sitten paremmalta kuin jos sitä nauttii jatkuvalla syötöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *