Teleoperaattorin aspassa

Olen töissä erään suomalaisen teleoperaattorin puhelinasiakaspalvelussa. Suurin osa asiakkaista on asiallisia, osa jopa erittäin ihania, mutta koska kaikilla on puhelin, mahtuu asiakaskuntaan kaikenlaista hiihtäjää.

M=minä A=asiakas

M: Operaattorin asiakaspalvelu Maija Meikäläinen.
A: Miksi minun lasku on niin iso? Minulla on sovittuna että kuukausimaksu on 20e ja nyt tuli 40e lasku, minkä takia te huijaatte?
M: Päivää. Kertoisitko nimen ja henkilötunnuksen, että päästään tietoihin?
A: Ai henkilötunnus, se on xxxxx-.
M: Ja oliko se loppuosa?
A: EI MINUN TARVITSE SITÄ KERTOA, LAKI SANOO ETTEI TARVITSE! POLIISIKIN ON SANONUT ETTEI SITÄ SAA KERTOA PUHELIMESSA!
M: Valitettavasti emme saa täältä tietoja auki pelkällä syntymäajalla ja tarvitaan se henkilötunnus että voidaan varmistua kuka siellä asioi. Ja toki sitä henkilötunnusta ei kannata ihan minne tahansa antaa, mutta te soititte itse tänne niin tiedätte että asiakaspalvelu täällä on.
A: EN VARMASTI KERRO SITÄ KUN LAKI SANOO ETTEI TARVITSE
M: Joo ei sitä pakko ole kertoa, mutta sitten me ei voida täältä katsoa tietoja tarkemmin. Lukeeko siinä laskun erittelyssä mitä? Onko siellä esimerkiksi palvelu- tai yritysnumeroita?
A: KYLLÄHÄN SINÄ NÄET SEN LASKUN SIELTÄ!
M: Valitettavasti en näe, ellei saada henkilötunnusta.Tietysti voit asioida myös liikkeessämme, siellä voivat tunnistaa sinut henkkareista.
A: LAKI SANOO ETTEI HENKILÖTUNNUSTA TARVITSE KERTOA JA PAKKO MINUA ON PALVELLA SILTI!
M: Ei sitä tosiaan pakko ole kertoa, mutta silloin täytyy asioida liikkeessämme. Voin katsoa missä on liikkeitä jos kerrot paikkakuntasi?
A: KYLLÄ MINÄ NYT VAIHDAN OPERAATTORIA, IKINÄ EN OLE NÄIN PASKAA PALVELUA SAANUT MISSÄÄN! KERRON KAIKILLE TUTUILLENIKIN ETTÄ VAIHTAA POIS TEILTÄ!
* tuuttuuttuuttuut…

Lisäksi pieni muistilista asiakaspalveluun soittaville:
-Esittele itsesi puhelun alussa. Ei vie paljoa aikaasi kertoa nimi ja sanoa päivää.
-Älä aloita puhelua huutamalla, vaan kerro rauhassa mistä on kyse. Asiakaspalvelijan on paljon helpompi hahmottaa tilanne ja auttaa sinua.
-Älä nimittele asiakaspalvelijaa tai kiroile koko ajan. Asiakaspalvelija auttaa sinua parhaansa mukaan, mutta haukkumisella kaivat kuoppaa itsellesi.
-Aspa saa katkaista puhelun jos et varoituksesta huolimatta lopeta asiatonta käytöstäsi.
-Älä väitä jonottaneesi 2 tuntia, aspa näkee järjestelmästään todellisen jonotusajan.
-Jos olet sitoutunut määräaikaiseen sopimukseen ja saanut sitä vastaan alennuksen, olet sitoutunut määräaikaiseen sopimukseen. Se voidaan purkaa jos kyseessä on kuuluvuusongelma, mutta sitä ei voida purkaa jos olet saanut paremman tarjouksen toisaalta.
-Jos esität aspalle kysymyksen, ole hyvä ja kuuntele vastaus. Jos et halua vastausta, älä soita.
-Jos et saa mieleistäsi vastausta, älä hauku aspaa ja lyö luuria korvaan. Olet itse tehnyt kaikki sopimuksesi ja esimerkiksi se, että liittymäsi on suljettu maksamattomien laskujen takia ei ole aspan vika.
-Laskun maksamatta jättäminen ei ole reklamaatio. Jos laskussa on jotain mielestäsi väärin, sinun tulee olla yhteydessä eräpäivään mennessä. Jos jätät laskun maksamatta, se etenee perintään ihan normaalisti ja siksi sinun tulee olla yhteydessä, että voidaan tarkistaa onko virhe käynyt ja korjata se jos on.

Jaa tämä tarina:

3 kommenttia

  1. onneksieienääaspa sanoo:

    Niin tuttua tuo, että ollaan tietävinään, miten järjestelmät toimivat, eikä uskota aspaa. Jos joskus pääsisin päättämään asioista, säätäisin lain, jonka perusteella tuollaiset tyypit voitaisiin hakea kotoaan poliisin avulla ja viedä sinne tietojärjestelmää käyttämään ja vaatia näyttämään, miten sieltä tieto löytyy heidän kuvailemallaan tavalla. Viereen vaikka vartija etälamauttimen kanssa vahtimaan, että ei kieltäydy. Osaisi varmasti seuraavalla kerralla vähän kunnioittaa aspaa.

  2. Nakke3 sanoo:

    Mitä ihmettä, miksi teleoperaattorin aspa ei muka telepaattisesti selvitä soittajan henkilötunnusta? Saavathan he selville myös pelkän äänen perusteella, että soittaja on todella se kuka väittää olevansa.

  3. Penhartti sanoo:

    Jos nyt kuitenkin kaikesta huolimatta asiakas olisi sitten antanut henkilötunnuksen… oltaisiin päästy laskun tulkintaan. Laskulla luki todennäköisesti, että veloitus on kahdelta kuukaudelta. ”Oi kappas, niinpä onkin… mutta silti… 40 euroa kuukaudessa on paljon rahaa”. Puhelun aikana kenties sovitaan, että lasku tulee jatkossa kerran kuukaudessa. Sitä ei kannata kuitenkaan tehdä, jos laskun toimitustapana on paperilasku. Paperilaskuihin kuluu vuodessa sitten puolet enemmän rahaa. (Jotkut yritykset perivät kuluttajalta jopa viisi euroa per lasku.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *