Ymmärrystä yksin työskenteleville

Olen töissä kioskilla ja töissä ollaan yksin.

Myös meidän on käytävä silloin tällöin vessassa. Kun sitten olet siellä takahuoneessa niin eiköhän myymälästä kuuluu huuto: ”Eikö täällä ole myyjää?” Joo, ei oo, huvikseen vaan pidetään avoimia ovia! Ja sitten jos laitat oven siksi ajaksi lukkoon, niin siitäkin tulee nurinaa.

Sama juttu käy kun olet siirtelemässä takahuoneessa esim. limsakoreja. Voin sanoa että silloin ei riitä kirosanat kun myymälästä kuuluu tuttu lause..! Ihmisillä on melkoisen ruusuinen kuva kioskin myyjän työnkuvasta… Ai niin, mehän vain seistään tiskin takana ja hymyillään.

Jaa tämä tarina:

6 kommenttia

 1. itu sanoo:

  Tietenkin pitää saada käydä vessassa ja joskus on pakko siirrellä tavaroita varastonpuolella, mutta…

  Miten sitten asiakas voisi ilmaista tulleensa paikalle jos ei huutelemalla (eihän hän voi tietää missä ja millä asialla myyjä on)? Vai onko kokoajan näköyhteys kassalle vaikka myyjä olisikin varastossa tavaroita siirtelemässä vai käykö hän parin minuutin välein kurkkaamassa ettei tiskille ole ilmestynyt ketään?

  Joskus jostain pienestä liikkeestä olen poistunut paikalta, kun ei ole henkilökuntaa näkynyt eikä huhuiluun ole reagoitu…

 2. myyjä vaan hei sanoo:

  Kokemusta on yksin työskentelystä vaikka muille jakaa. Mutta se että asiakas huhuilee niin ei ole minua koskaan haitannut, asiakashan vain ilmaisee olevansa paikalla. Eri asia jos on jättänyt lapun. Yhdessä myymälässä jossa olin töissä oli käytäntönä jättää kassalle lappu ”palaan pian” ja sanoa viereisen kaupan myyjälle että viittiikö vähän pitää silmällä kauppaa kun käy vessassa tai laittaa sitten ovikehikko puoleenväliin ja lappu siihen keskelle… siltikin huudellaan kovaan ääneen missäs myyjä on.. oli välillä kivaa saapua myymälään takaisin kun asiakas jo valmiiksi pää punaisena odottaa että ”missä *** sä olit mulla on kiire”… niin noh, eihän ne myyjät ihmisiä ole että miksi niiden tarttee käydä vessassa yhdeksän tunnin vuoron aikana…

 3. Epsome sanoo:

  Yleensä liikkeessä on myyjä. Jos myyjää ei näy, mikähän on loogisin ihmettelyn aihe? Aivan: ”Eikö täällä ole myyjää?”
  Kassalle voi laittaa lapun jossa kerrotaan pikaisesta palaamisesta. Oveen voi laittaa kellon joka kilahtaa asiakkaan tullessa, jolloin voi hihkaista tulevansa pian.
  Ihmisillä on se kuva että kioskissa on henkilökuntaa.

 4. Aspa sanoo:

  Ei kyllä minun mielestä oli looginen ihmettelyn aihe että ”eikö täällä ole myyjää” 😀 Loogisesti ajateltuna varmasti yksikään kioski ei ole yksinään auki vaan myyjä todennäköisesti on takahuoneessa jos ei heti näy.. Huhuilla tietysti saa mutta itseä on ärsyttänyt sellaiset asiakkaat jotka eivät osaa odottaa hetkeäkään kun heti huudellaan vaikka olisit juuri käynyt katsomassa ettei siellä kassalla odota ketään. Minullekin on asiakas joskus hermostunut kun vessassa kävin yksin töissä ollessa. Kauhea huuto kun on niin kiire ja sitten istuskellaan paikalla seuraavat 1,5h niin se siitä kiireestä sitten.

 5. aspa itsekin sanoo:

  Juu on eri asia kohteliaasti huhuilla jos myyjää ei näy, mutta sellanen epämääränen karjunta heti ulko-ovella kun vasta tullaan liikkeeseen sisälle… ”EIKÖ TÄÄLÄ OO MYYJIÄ???” No kyllä on, mutta valitettavasti meillä myyjillä on muutakin tekemistä kuin pitää tervetulokomiteaa oven suussa… Että kärsivällisesti voi ottaa esimerkiksi kymmenen askelta liikeeeseen sisälle…

 6. Diibadaaba sanoo:

  Tiedän tunteen. Huhuilla saa toki, mutta jos liikkeessä vietetty vasta se 30sek ja aletaan karjumaan ”EIKÖ TÄÄLLÄ SAA PALVELUA!?” Se ärsyttää. Meillä oli kiskalla ovipiippari joka ilmoitti asiakkaan saapumisesta ja poistumisesta. Joskus juuri päästyäni vessaan tekemään tarpeeni ovipiippari kilahtaa ja yritän toimia nopeasti. Kuuluu huhuilua ja yritän huutaa kuuluvasti että täällä ollaan ja pieni hetki. Kassalle takaisin päästyäni mulkoillaan vihaisena että MISSÄ SÄ OLIT?! Silloin vastannut ihan asiallisesti että pahoittelut jos jouduit hetken odottelemaan kun kävin vessassa. Yleensä ihmiset olleet ihan ymmärtäväisiä, mutta eräs asiakas kysyi aidon hämmästyneenä että ”onko teillä täällä vessa? :o” joo ei ku koko päivän aamusta iltaan pitää pidätellä tai käydä tossa etupihalla kyykkypissalla xD

  Raskaana ollessani kärsin aamupahoinvoinnista ja joskus aamuvuorossa jouduin käydä vessassa tavallista useammin. Miesasiakkailta ei juurikaan löytynyt sympatiaa, mutta naisasiakkaille kerrottuani että olen varhaisessa vaiheessa raskaana ja oli hetken huono olo sain usein ymmärrystä eikä asiakkailla loppuenlopuksi ollutkaan kovin kiire..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *