Väärä hiusväri

Kampaajana työssäni saan suositella paljon erilaisia väri- ja leikkaus tyylejä ja asiakkaat monesti kysyvätkin omaa mielipidettäni ja pyrin kaikki kaavat huomioon ottaen (ihon väri, silmien väri, kasvojen muodot, tyyli jne..) suosittelemaan asiakkaalle käypää väriä ja/tai mallia. Joskus asiakkaat tosin liikaa nojautuvat mielipiteeseeni eikä vastustele.. Kauneus on katsojan silmissä!

A: Asiakas
M: Minä

A: Mä haluaisin saman väriset hiukset kuin sinulla.

M: Okei. (Katsotaan yhdessä vielä värikarttaa) Eli tällaista sävyä täältä? (Näytän väritupsua joka vastaa hyvin lähelle omaa hiusväriäni.)

A: Mitä sä itse mulle suosittelisit?

M: Tämä sävy kyllä sopii sulle tosi hyvin (katsoin ihon- ja silmien väriä). Myös sama sävy vähän tummempana voisi sopia. Nyt syksyllä tummempia sävyjä suositaan hiuksissa, kokeiltaisiinko hieman tummempaa?

A: Joo tehdään niin!

(Menen sekoittelemaan värit, levitän värin ja teen pesun, leikkauksen ja föönauksen ja kyselen lopuksi mitä asiakas tykkää väristä.)

A: Kyllä mä olisin halunnut ton värin mikä sulla on.

M: (Hämmennyin vähäsen, en haluaisi koskaan väittää asiakasta vastaan). Okei, harmi ettet tykkää..

Tarjouduin korjaamaan työni ja ehdotin uutta aikaa hänelle ja sanoin että kun kahden viikon sisään tehdään korjaus niin siitä ei tarvitse veloittaa. Eli asiakas maksaa normaalin hinnan nyt, mutta korjaukseen tullessaan ei tarvitse veloittaa.

A: Meneekö hiukset nyt kamalan huonoon kuntoon, jos korjataan?

M: Ei mene. Tummennus ei ollut niin suuri, niin saan sen korjattua kestovärillä joka vähän kirkastaa tummaa sävyä. Ei tarvitse väripoistoa tehdä. Eli värin korjaus ei juurikaan kuivata hiuksia.

A: Okei. Oletko varma?

M: Olen.

A: Voisiko sen korjausajan sitten varata neljän viikon päähän?

M: Valitettavasti en voi, että se täytyy tehdä kahden viikon sisällä niin se sisältyy työn hintaan. (Sitä paitsi neljän viikon päästä siellä on jo uusi tyvikasvu, en voi sitä ilmaiseksi tehdä.)

A: (Katsoo anoen) Eikö millään voi? En haluaisi rasittaa hiuksia näin tiheällä käyntivälillä.

M: No. En valitettavasti voi. Eikä ne hiukset rasitu siitä juuri ollenkaan.

Varattiin nyt sitten sinne tasan kahden viikon päähän korjausaika. Huomasin pari päivää myöhemmin että asiakas oli peruuttanut ajan ja sain kuulla työkaverilta joka oli peruutuksen ottanut vastaan, että asiakas nyt ei sitten halua rasittaa hiuksiaan.

Rehellisesti sanoen, ajattelin sillä hetkellä kyllä että ei haittaa, eikä tarvii tulla enää. Mutta näitä nyt on 🙂 Rakastan silti työtäni <3

– Hius –

Jaa tämä tarina:

11 kommenttia

 1. Mina sanoo:

  Ööh, niin, mikä tässä nyt sitten oli tyhmää? Se, että asiakas oli huolissaan hiuksistaan, eikä halunnut rasittaa niitä turhaan? Jos minun hiuksiani värjättäisiin kahden viikon välein, ne olisivat semmoista hamppua, ettei tosikaan, ja ihan jo yhdestä kerrastam vaikea hiuslaatu.

  Muutenkin, asiakas oli vähän omalaatuinen, mutta ei tarinan perusteella huutanut ollenkaan, olisi vain halunnut korjausajan neljän viikon päähän, ja hyväksyi, kun sanoit, että ei onnistu, Miksi siis tämä oli aasiakas, eikä hänen tarvitse tulla enää sinun asiakkaaksesi? Itse en olisi kyllä tuolla asenteella sinun a(a)siakkaaksesi tullut ollenkaan.

  • minä sanoo:

   Minulla on luonnostaan vaalea hiukset, mutta olen värjännyt niitä välillä tosi tummaksi. Tumma hiusväri ei ole koskaan vahingoittanut hiuksiani, päin vastoin. Sen sijaan värinpoisto teki hiuksista vähäksi aikaa karheat, mutta sekin lähti aika äkkiä. Tässä ei kuitenkana ollut kyse värinpoistosta, joten en usko että hukset olisivat siitä vahingoittuneet…

  • öööööööh sanoo:

   Taidat itse olla aasiakas.

  • ... sanoo:

   Yleensä värissä käydään noin neljän-kuuden viikon välein. Parturi (asiantuntija) kertoi, ettei värjäys rasita hiuksia. Olen törmännyt tällaisiin ihmisiin ja osa vänkäyksen jälkeen myöntää, että halusivat vain ilmaisen hiustenlaitoin ja yrittävät lyödä vitsiksi. Joskus yritti joku jopa pyytää korjausta neljän viikon jälkeen HIUSTENLEIKKUUSSA. Onneksi en ole enää alalla.
   Mielestäni asiakas tässä yritti ihan selvästi saada vain ilmaisen värjäyksen, koska väri säilyy hyvänä juuri sen noin 4 vkoa.

 2. erppa sanoo:

  Itsehän olin tuosta lukevinani, että kampaaja suositteli asiakkaalle vähän tummempaa sävyä kuin hänen omansa, asiakas suostui ja sitten ei ollutkaan tyytyväinen tähän jälkeen?

 3. jupa sanoo:

  Minusta tuossa on hassua tuo kun asiakas suostuu tummempaan väriin mut sit kuitenkaan ei oo tyytyväinen ja haluukin nyt kuitenki sen saman värin mikä kampaajalla… Asiakaspalvelijan pompottelua.

 4. TT79 sanoo:

  Mä en myöskään ymmärrä, että minkä takia tarjosit korjausvärjäystä? Mitään virhettähän ei tapahtunut, sävy oli minkä pitikin ja mihin asiakas oli suostunut. Aasiakastahan tässä nyt ei varsinaisesti ollut, asiakas ei itse korjausvärjäystä vaatinut vaan tarjosit sitä itse, ja loppujen lopuksi hän ei sitä halunnutkaan.

 5. Tipu sanoo:

  Kampaajan työhön kuuluu asiakkaan ”nuoleskelu ja ylistäminen” siksi korjaus väri… Muutenhan tässä ei kyllä mitään aasiakasta ollut. T. Kampaajaksi opiskellut

 6. Miss Piggy sanoo:

  ”M: Valitettavasti en voi, että se täytyy tehdä kahden viikon sisällä niin se sisältyy työn hintaan. (Sitä paitsi neljän viikon päästä siellä on jo uusi tyvikasvu, en voi sitä ilmaiseksi tehdä.)” Mikä ihmeen kahden viikon sääntö tässä nyt on? Ja millainenkohan tyvikasvu neljässä viikossa tulee ja kuinka helkkarin paljon enemmän sitä väriä silloin laitetaan? Väittäisin, että sen värin hinta, mikä neljän viikon tyvikasvuun tulisi, ei kyllä todellakaan ole merkittävä.
  Kannattaisi aina vähän suhteuttaa näitä reklamaatiotilanteita, tyytyväinen asiakas tulee toistekin ja kertoo vielä kavereilleenkin. Tosin useammalle kaverille kerrotaan ne tilanteet ja tapaukset, kun asiat on menneet asiakkaan mielestä pieleen…

  • K. sanoo:

   Minulla ainakin on neljän viikon (kuukauden) värjäämättömyyden jälkeen 1,5cm tyvikasvu (kyllä, olen mitannut). Kyllä siihen menee väriä ja aikaa, joten ymmärrän että sen värjäämisestä pitää maksaa. Muutenhan menisin aina kampaajalle sillä asenteella, että ”tulen vain värjäämään tyvikasvuni, saan sen varmaan ilmaiseksi?”

 7. Ei enää koskaan sanoo:

  No voi haloo. Jos mun tukkani värjäystä ”korjailtaisiin” neljän viikon välein, niin ei tulis kuuna päivänä enää tarvetta maksaa tyvivärjäyksestä.

  Pari viikkoa on riittävä aikahaarukka sopia korjauksesta, jos kampaaja on tehnyt virheen -mitä tässä tapauksessa ei ollut tapahtunut, vaan jälleen kerran, aasiakas ei tiennyt mitä haluaa. Tyypillistä, ja aasiakasmaista.
  Neljän viikon päähän yrittäminen oli aasiakkaan puolelta yritys pidentää maksuväliä, ei värjäysväliä. Jos kampaaja sanoo ettei tukka niin pahasti rasitu (ja noista väreistä ei pitäisikään), niin aasiakkaan puolelta idioottimaista yrittää vedättää kampaajaa. Kyllä kampaaja tietää, että neljän viikon päästä kun on juurikasvua (kyllä, se tulee niin nopeasti), laitettaisiin se ”samalla”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *