Väärä hiusväri

Kampaajana työssäni saan suositella paljon erilaisia väri- ja leikkaus tyylejä ja asiakkaat monesti kysyvätkin omaa mielipidettäni ja pyrin kaikki kaavat huomioon ottaen (ihon väri, silmien väri, kasvojen muodot, tyyli jne..) suosittelemaan asiakkaalle käypää väriä ja/tai mallia. Joskus asiakkaat tosin liikaa nojautuvat mielipiteeseeni eikä vastustele.. Kauneus on katsojan silmissä!

A: Asiakas
M: Minä

A: Mä haluaisin saman väriset hiukset kuin sinulla.

M: Okei. (Katsotaan yhdessä vielä värikarttaa) Eli tällaista sävyä täältä? (Näytän väritupsua joka vastaa hyvin lähelle omaa hiusväriäni.)

A: Mitä sä itse mulle suosittelisit?

M: Tämä sävy kyllä sopii sulle tosi hyvin (katsoin ihon- ja silmien väriä). Myös sama sävy vähän tummempana voisi sopia. Nyt syksyllä tummempia sävyjä suositaan hiuksissa, kokeiltaisiinko hieman tummempaa?

A: Joo tehdään niin!

(Menen sekoittelemaan värit, levitän värin ja teen pesun, leikkauksen ja föönauksen ja kyselen lopuksi mitä asiakas tykkää väristä.)

A: Kyllä mä olisin halunnut ton värin mikä sulla on.

M: (Hämmennyin vähäsen, en haluaisi koskaan väittää asiakasta vastaan). Okei, harmi ettet tykkää..

Tarjouduin korjaamaan työni ja ehdotin uutta aikaa hänelle ja sanoin että kun kahden viikon sisään tehdään korjaus niin siitä ei tarvitse veloittaa. Eli asiakas maksaa normaalin hinnan nyt, mutta korjaukseen tullessaan ei tarvitse veloittaa.

A: Meneekö hiukset nyt kamalan huonoon kuntoon, jos korjataan?

M: Ei mene. Tummennus ei ollut niin suuri, niin saan sen korjattua kestovärillä joka vähän kirkastaa tummaa sävyä. Ei tarvitse väripoistoa tehdä. Eli värin korjaus ei juurikaan kuivata hiuksia.

A: Okei. Oletko varma?

M: Olen.

A: Voisiko sen korjausajan sitten varata neljän viikon päähän?

M: Valitettavasti en voi, että se täytyy tehdä kahden viikon sisällä niin se sisältyy työn hintaan. (Sitä paitsi neljän viikon päästä siellä on jo uusi tyvikasvu, en voi sitä ilmaiseksi tehdä.)

A: (Katsoo anoen) Eikö millään voi? En haluaisi rasittaa hiuksia näin tiheällä käyntivälillä.

M: No. En valitettavasti voi. Eikä ne hiukset rasitu siitä juuri ollenkaan.

Varattiin nyt sitten sinne tasan kahden viikon päähän korjausaika. Huomasin pari päivää myöhemmin että asiakas oli peruuttanut ajan ja sain kuulla työkaverilta joka oli peruutuksen ottanut vastaan, että asiakas nyt ei sitten halua rasittaa hiuksiaan.

Rehellisesti sanoen, ajattelin sillä hetkellä kyllä että ei haittaa, eikä tarvii tulla enää. Mutta näitä nyt on 🙂 Rakastan silti työtäni <3

– Hius –

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *