Varttia vaille palvelua

Lähiöasemalla olin määräaikaisessa työsuhteessa.
Ylivoimasesti ärsyyttävin piirre on justiinsa varrtia vaille sulkemisaikaa tulevat ihmiset. Juostaan maksamaan laskuja nettipankkiin ja sitten kiroillaan kun koneet (jotka sulkeutuu automaattisesti) menee kiiinni.
Vielä hienompia on ihmiset tyyliin ”joo mää tiiän että te meette kiinni ihan kohta mutta ihan pikasesti voisiko otaa muutaman kopion” sanoo asiakas heilutellen isoa lunttua paperia.
Joo kuule en aukioloajat on ovessa ja ne on joka päivä samat

– jiipee –

Jaa tämä tarina:

7 kommenttia

 1. Miss Piggy sanoo:

  Ai jaa, että ne asiakkaat kehtaavatkin tulla varttia ennen sulkemisaikaa! Ihan kamalaa!
  Kannattaisi varmaan muuttaa niitä ovessa olevia aukioloaikoja: Kiinni mennään kahdeksalta, mutta palvelu loppuu puolta tuntia ennen. Jos sitä nyt ikinä on ollutkaan…

  • Myyjä sanoo:

   Se on asiakkaan omalla vastuulla, että osaa kelloa katsoa, ja saa asiointinsa tehtyä jäljellä olevan aukioloajan mukaan, ei myyjän.

   Toki voit markettiin tulla vaikka 1min ennen sulkemista, mutta on aiheetonta suuttua, jos heti minuutin päästä myyjä tulee kertomaan, että ollaan suljettu, ja pitää seuraavaksi kassalle siirtyä.

   Jos tulet 1min ennen sulkemista, niin senkus kipität hakemaan sen maitopurkin ja siirryt kassalle, kun kuulet kuulutuksen, että myymälä suljetaan. Ei se minua haittaa. Työvuoroni loppuu kumminkin melko pian yhdeksän jälkeen, että aikaa ei ole jäädä odottelemaan turhia. Tarvittaessa vartija tulee saattelemaan ulos. Ei kannata ottaa niin henkilökohtaisesti asiaa

  • Ilmaveijari sanoo:

   Kieltämättä pieni ongelma, kun ovessa olevan läpyskän mukaan sisään saa tulla, mutta käytännössä siellä ei saisi enää olla. Voisi olla jokin kohtelias huomautus, että huolehdittehan että koneet ovat vapaina sulkemisaikaan tms, mihin voi sitten vedota, kun tulee sanomista. Ja myös että kopiointitoimeksiantoja otetaan vastaan xx:yy asti. Tai jotain. Tai sitten yksinkertaisesti laitetaan vaikka ”palveluajat 9:00-16:45, suljemme 17:00”, jolloin pitäisi olla lukutaitoisille (joita on varsinkin kiiretilanteessa aika pieni osa kansasta) selvä, miten homma toimii.

 2. Kati sanoo:

  Komppaan edellistä. Ja miten työsuhteen määräaikaisuus liittyy asiaan?

 3. tipsi sanoo:

  Miss Piggy: Varmaan oli kuitenkin kyse sellaisista ihmisistä jotka tulevat varttia ennen sulkemisaikaa ja päätävät sitten kaikessa rauhassa asioida ilman minkäänlaista kiirettä vaikka tietäävät että putiikki menee kiinni justiinsa. Eri asia on ihmiset, jotka osaavat hoitaa asiansa tuossa vartissa.

 4. Timo sanoo:

  Sulkemisaika on sulkemisaika. Jos ovessa lukee, että pulju pannaan kiinni klo 17, niin en itse kuvittelekaan, että vielä 17.01 siellä sisällä voisin olla.

  Erikoista on ruokakaupan maailmastakin ajatus, että jos vielä 16.59 pääsee sisälle, niin sitten siellä voisi rauhassa pyöriä ostoksilla. Käytännössä monissa kaupoissa on varmasti kassalle työaikaa hiukan yli sulkemisen tätä ja mahd. kassatilitystä yms. varten, mutta eipä sitä nyt lähtökohtaisesti pitäisi aina tarvita käyttää matti myöhäisten hoputteluun.

 5. Martti sanoo:

  Pidetäänpä mielessä myös ne, joilla on erilaiset työajat. Itse olen hyvinkin kiitollinen esimerkiksi siitä, että oma posti on auki klo 22 asti, saan paketin haettua iltatöiden jälkeenkin, vaikka juuri varttia vaille sulkemisaikaa.
  Okei, on eri asia jos ryntää sisälle valtavan kopioitavan paperinipun kanssa/kauppaan isoille ostoksille minuuttia vaille sulkemisaikaa, mutta silti. Aina ei aikataulut salli sitä luksusta, että ehtis juosta asioilla tuntia ennenku paikat menee kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *