Virallisen mitan mansikat

Olin tässä taannoin myymässä mansikoita torilla. Käytäntönämme oli tehdä mansikkarasiat valmiiksi palvelun nopeuttamiseksi. Mansikat myytiin astioissa joihin menee vapaalla kädellä lapioimalla reilu litra mansikoita (mitattu monta kertaa litran mitalla). Tulipahan sitten siihen herra asiakas joka halusi litran mansikoita. Olin laittamassa valmista rasiaa kun huudettiin että “ei, kun litra litran mitalla!” Siispä otin mitan, laitoin sillä mansikat ja seurasin huvittuneena hölmistynyttä asiakasta kun samalla hinnalla sitten sai sen tasaisen litransa eikä yhtä niistä silminnähtävästi kukkuraisemmista rasioista samaan hintaan 🙂

Kirjoita kommentti

11 Kommenttia artikkelissa "Virallisen mitan mansikat"

avatar
Järjestä:   uusin | vanhin | eniten ääniä
Myyrä
Vieras

Toi torikauppaha on pelkkää asiakkaiden kusettamista. Kappaletavaraa myydään tilavuusmitoilla. Litraan mansikoita saadaan laitettua niin vähän niitä kuin halutaan.

Hästägaasi
Vieras

Älä nyt, kesäisin torimansikat on the Best! 😊

Hohhoi
Vieras

“Haluaisin ostaa 56 mansikkaa” Oletkohan nyt ihan tosissasi 😀

Aapeli
Vieras

Siis missä myydään mansikoita kappaleittain? 😀 Tämän haluaisin nähdä.

Kurppa
Vieras

No ei kappaleittain, mutta kilohinta olisi litraa reilumpi. Tilvauusmittaan jää aina kappaleiden koosta ja muodosta riippuen enempi tai vähempi ilmaa väliin.

jalmari
Vieras

Isot laatikot on kilohinnalla.

Duuri
Vieras

Mä voin kyllä tulla ostamaan Myyrältä torilta 281 kpl mansikoita, jotka eivät saa olla valmiiksi rasiassa. Ettei mua vaan kuseteta!

vakiasiakas
Vieras

Minusta kiinteän tavaran myyminen litramitalla pitäisi olla laitonta. Kauppiaat perustelevat tätä “historiallisilla syillä”. Jos kerran kauppias saa soveltaa haluamaansa historian ajanjaksoa, niin saako asiakaskin sitten maksaa markoilla vedoten “historiallisiin syihin”?

teppo42
Vieras

Minusta tällaisesta irrelevantista asiasta nillittäminen pitäisi olla laitonta. Jätä ne vitun mansikat ostamatta jos tuolta tuntuu.

qwe
Vieras

Kyseessä ei ole irrelevantti asia, koska käyttäessä tilavuusmittaa kiinteille kappaleille, väliin jää aina ilmaa ja myös tämän ilman joutuu maksamaan. Massamitassa tätä ongelmaa ei ole, jos vaaka on taarattu oikein. Vaa’an suunnilleen oikea taaraus on taas helppoa tarkastaa.

Kokemusta on
Vieras

Kokemuksesta voin sanoa että kun on siirrytty myymään mansikoita kilohinnalla esimerkiksi puolen kilon rasioita joka vastaa hyvin läheisesti litraa, asiakkaat ovat taas seuraava ongelma kun eivät hahmota tilavuuden ja painon välistä eroa. että rupea siinä sitten pitämään fysiikan tuntia jokaiselle asiakkaalle

wpDiscuz