Virallisen mitan mansikat

Olin tässä taannoin myymässä mansikoita torilla. Käytäntönämme oli tehdä mansikkarasiat valmiiksi palvelun nopeuttamiseksi. Mansikat myytiin astioissa joihin menee vapaalla kädellä lapioimalla reilu litra mansikoita (mitattu monta kertaa litran mitalla). Tulipahan sitten siihen herra asiakas joka halusi litran mansikoita. Olin laittamassa valmista rasiaa kun huudettiin että ”ei, kun litra litran mitalla!” Siispä otin mitan, laitoin sillä mansikat ja seurasin huvittuneena hölmistynyttä asiakasta kun samalla hinnalla sitten sai sen tasaisen litransa eikä yhtä niistä silminnähtävästi kukkuraisemmista rasioista samaan hintaan 🙂

Jaa tämä tarina:

13 kommenttia

 1. Myyrä sanoo:

  Toi torikauppaha on pelkkää asiakkaiden kusettamista. Kappaletavaraa myydään tilavuusmitoilla. Litraan mansikoita saadaan laitettua niin vähän niitä kuin halutaan.

  • Hästägaasi sanoo:

   Älä nyt, kesäisin torimansikat on the Best! 😊

  • Hohhoi sanoo:

   ”Haluaisin ostaa 56 mansikkaa” Oletkohan nyt ihan tosissasi 😀

  • Aapeli sanoo:

   Siis missä myydään mansikoita kappaleittain? 😀 Tämän haluaisin nähdä.

   • Kurppa sanoo:

    No ei kappaleittain, mutta kilohinta olisi litraa reilumpi. Tilvauusmittaan jää aina kappaleiden koosta ja muodosta riippuen enempi tai vähempi ilmaa väliin.

 2. Duuri sanoo:

  Mä voin kyllä tulla ostamaan Myyrältä torilta 281 kpl mansikoita, jotka eivät saa olla valmiiksi rasiassa. Ettei mua vaan kuseteta!

 3. vakiasiakas sanoo:

  Minusta kiinteän tavaran myyminen litramitalla pitäisi olla laitonta. Kauppiaat perustelevat tätä ”historiallisilla syillä”. Jos kerran kauppias saa soveltaa haluamaansa historian ajanjaksoa, niin saako asiakaskin sitten maksaa markoilla vedoten ”historiallisiin syihin”?

  • teppo42 sanoo:

   Minusta tällaisesta irrelevantista asiasta nillittäminen pitäisi olla laitonta. Jätä ne vitun mansikat ostamatta jos tuolta tuntuu.

   • qwe sanoo:

    Kyseessä ei ole irrelevantti asia, koska käyttäessä tilavuusmittaa kiinteille kappaleille, väliin jää aina ilmaa ja myös tämän ilman joutuu maksamaan. Massamitassa tätä ongelmaa ei ole, jos vaaka on taarattu oikein. Vaa’an suunnilleen oikea taaraus on taas helppoa tarkastaa.

  • Kokemusta on sanoo:

   Kokemuksesta voin sanoa että kun on siirrytty myymään mansikoita kilohinnalla esimerkiksi puolen kilon rasioita joka vastaa hyvin läheisesti litraa, asiakkaat ovat taas seuraava ongelma kun eivät hahmota tilavuuden ja painon välistä eroa. että rupea siinä sitten pitämään fysiikan tuntia jokaiselle asiakkaalle

  • Heikki Salo sanoo:

   Tähän ei voi sanoa muuta kuin että älä käy sitten ostamassa. Käy itse noukkimassa mansikkasi paikalliselta mansikkamaalta jos ei kelpaa. Tai osta hilloa niin et varmasti tule kusetetuksi ja saa itkupotkuraivareita. Teitä ruikuttajia vaan tuntuu vaanivan joka nurkan takana.

 4. Näin meillä.. sanoo:

  Ah, kiitos teille ihanille myyjille, jotka kesällä myytte mulle maistuvia suomalaisia mansikoita.. Ai että, tulipas kesää ikävä 🙂 Mä en kyllä sitten nillitä mistään tilavuusmitoista! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *