V*tun asiakkaat

Pakko kertoa veemäisistä asiakkaista..

1. en ole ajatustenlukija: kun tulet kassalle KERRO MITÄ HALUAT äläkä vain tunge rahaa tiskille ja mutise..selkeä artikulointi ja ”kiitos heihei” olisi ihan plussaa…

2. voisitko mahdollisesti vaihtaa pikkukolikkosi hieman isommiksi kun tulet meillä asioimaan ja maksamaan isompia summia..ei ole kiva alkaa laskemaan about 60 euroa 0,20/0,50 e kolikoistasi hirveässä kiireessä, kun samalla pitäisi keretä täyttämään lounaspöytääkin tällaisena ”tehokkuuden maksimoinnin aikakautena”…

3. Oletko tulossa meille syömään vai etkö ole? te ihmiset jotka olette ovensuussa pohtimassa että ”mennäkkö tuonne vai eikö mennä”, niin tuo asia kannattaisi selvittää vaikka kotona. on ärsyttävää odotella ja katsella että oletteko tulossa vai ettekö ole, muutkin asiakkaat jotka tulevat paikan päälle, jäävät miettimään että pitäisikö teidän antaa tulla ensin?.
ja minulla on oikeasti muitakin hommia kuin odottaa teidän päätöksentekoa.

4. LAPSIPERHEET!!! hittovie!!! vaikka sitä ruokaa saa ottaa mielin määrin ja jälkkäriä, niin se ei tarkoita sitä että saatte myöskin sotkea ja riehua mielin määrin!! on järkyttävää nähdä miten likaisiksi saatte pöydät ja lattiat kertakäynnillä!!missä on käytöstapanne? noinko syötte kotonakin..että ”lähmäätte” pöydät tahmaisiksi ruoasta ja jäätelöstä ja vähän huvin vuoksi heittelette ruokaa lattialle?
ja HUOM! VIEKÄÄ NE LIKAISET ASTIANNE yms. NIILLE TARKOITETTUUN NURKKAUKSEEN!!!olette ne pöytään saaneet kannettua niin kai se niiden pois vieminenkin onnistuu..eikö?

5. ja edelleen LAPSIPERHEET!!! vahtikaa niitä lapsianne..auttakaa jälkkärin ottamisessa yms..ettei käy niin että jätskit ja jälkkärit on lattialla..

6. me olemme auki klo 21.00 asti, huomioithan sen kun aiot tulla ahtamaan itsesi täyteen..eli ei ehkä kannata enää 20.45 tulla koska alamme nostelemaan tuoleja pöydille ja tekemään loppusiivousta jotta me asiakaspalvelijatkin pääsisimme ajoissa kotiin.(meilläkin on muuta elämää).

7. jos jokin on loppu buffetistamme, niin älä oikeasti jaksa narista siitä, olemme varmasti asian huomanneet ja teemme koko ajan jotain asian eteen..
esim. mies joka itkee pepperonipizzan takia..”tuleeko sitä pepperonipizzaa kohta”(huom. oikein veemäisellä äänellä) minä sanon että ”on tulossa”(ja juoksen koko ajan täydentämässä buffetia..luulisi tajuavan että on hiukka kiire).

8. ulkomaalaiset(venäläiset) opetelkaa edes englantia!!!hemmetti se on vaikeata saada mitään selvää teistä jos ei ole yhteistä kieltä.

ja jos joku tulee kitisemään että ”kannattaisko vaihtaa alaa” niin kyllä, yritän koko ajan päästä muualle töihin..semmoiseen paikkaan missä EI OLE ASIAKASPALVELUA..nykypäivänä kun ei niitä töitä noin vaan saa ja on otettava vastaan ”paskaduuniakin”..
ja muuten jaksan olla mukava asiakkaille mutta joskus vaan keittää yli tietyt asiakasryhmät..

Jaa tämä tarina:

19 kommenttia

 1. Katja sanoo:

  Tuota… oliskohan nyt aika vaihtaa alaa? TUota se nyt vaan on buffassa joka päivä, jos ei polla kestä poistu paikalta ja anna tilaa muille, jotka tuota työtä tekisi ihan mielellään.

 2. ärsyyntynyt myyjä sanoo:

  Tuttua on noi venäläiset ja sit kiinalaiset. Huutaa vaan sillä omalla kielellään ja olettaa et kaikki suomessa tottakai puhuu sitä venäjää/kiinaa. Sitten kun ei ymmärretä niin alkaa vihainen huuto, käsien levittely ja tavaroiden heittely…

 3. asdfg sanoo:

  2. Voitko suositella paikkoja, joissa vaihdetaan pikkukolikoita seteleiksi? Moni pankkikonttorikaan ei enää käsittele käteistä rahaa. Toiseksi yli viittäkymmentä kolikkoa ei tarvitse ottaa vastaan, joten älä ota.

  8. Luultavasti olisit itse yhtä ummikko, jos kävisit Puolassa tai Belgiassa, joissa paikalliset eivät osaa englantia saati suomea.

  • teppo42 sanoo:

   Vaihtoehto 1) älä käytä käteistä lainkaan, pelkkiä kortteja vaan. Vaihtoehto 2) käytä ne kolikot pois aina heti kun niitä on 5-6 kappaletta, älä odota että niitä kerääntyy ämpärillinen.

   • Jamppa sanoo:

    vaihtoehto 3) tallettaa ne kolikot tilille, nykyään on sellaisia käteviä pano-automaatteja jolla ne saa siirrettyä suoraan tilille….

  • L.A sanoo:

   Entä sitten, vaikka olisi ummikko? Ei silti ole oikein olettaa, että muut ymmärtävät sinun kieltäsi eikä varsinkaan suuttua. Jos ei osaa mitään kieltä, jota kyseisessä maassa puhutaan, kannattaa hankkia tulkki.

 4. lol sanoo:

  😀 Buffet-ravintolat. Oon ollu ilmeisesti saman ketjun ravintolassa töissä joskus pari vuotta ja joo: sen jälkeen päätin että ei enää ikinä asiakaspalvelualalle.
  Nyt töissä tehtaassa jossa ei tartte nähdä muita ku työkavereita 🙂

 5. Buffet-ravintolassa töissä myös sanoo:

  Just joo. Hyvin käy selväksi, missä ravintolassa työskentelet. Toivottavasti pian löydät muuta työtä, sillä selkeästi et sovi kyseiseen firmaan töihin (jossa itse myös työskentelen, ja viihdyn, usko tai älä). Harmittaa vaan, että tuollaisella asenteella palvelet asiakkaita. En voi kieltää, etteikö sotkevat, töykeät, hitaat tms. asiakkaat joskus saisi hermoja kireälle, mutta tämä sinun tilitys on puuduttavaa luettavaa. Mulle työ kyseisessä ketjussa on mieluinen, kohta 3v. takana, ja koettua on tullut vaikka miten ärsyttäviä ihmisiä ja tilanteita. Että joopajoo, paskaduunia, vai paska asenne?
  1. Sinun on tarkoitus kysyä asiakkaalta, että mitä hän ottaa (eli buffetin) ja siihen päälle kysyä jäätelö. Kuuluu palveluun.
  2. Ihan ymmärrettävää ärsyyntyä kiireessä, mutta kuinka usein muka tuodaan kourallistakolikoita sulle laskettavaksi?
  3. Itse kysyn asiakkaalta, tarvitsevatko aikaa miettiä, ohjaan seuraavat jonosta kassalle/menen tekemään muita tehtäviä asiakkaiden miettiessä. hankalaako?
  4. Tämä ottaa päähän itseänikin, mutta tähän ei voi vaikuttaa juurikaan, sillä se asiakkaiden omaa laiskuutta ja ehkä jopa ylimielisyyttä.
  5. Ei lisättävää tähänkään.
  6. Loppusiivouksen voi aloittaa jo aikaisemmin, ja ravintolan saa kiinni puolessa tunnissa (jos teillä samanlainen aika varattu sulkemiseen kuin muuallakin).
  7. Asiakkaalle kuuluu kertoa, että puuttuvaa tuotetta, vaikka sitä pepperonipizzaa on tulossa. Jotkut kyllä valittaa siitä odottamisesta, mutta sille ei mitään voi. Parasta on kertoa, kuinka kauan pizzassa kestää (uunissa 3min), helpottaa asiakkaan ”ahdistusta”…
  8. Hankala palvella ilman yhteistä kieltä, mutta näitä tilanteitakin luulisi oleva harvoin?

 6. jaska sanoo:

  2. *yleensä* liikkeet ottavat mielellään vastaan kolikoita koska vaihtorahojen hankkiminen maksaa. Mutta eihän se sinun palkastasi ole niin mitä sitten, niinkö? Työhösi kuuluu myös tuo inhoamasi rahojen laskeminen.

  3. Mitä ihmettä valitat? Yhtä paljon palkkaa saat odottelustakin. Anna asiakkaiden rauhassa miettiä ruokapaikkavalintaansa.

  4. Sinulla ei ole lapsia? Lapsi ei osaa vielä syödä siististi kuten aikuiset, sille ei vain voi mitään. Lapsille tulee niitä vahinkoja, kotona ja ravintolassa. Huomaat sitten.

  Toisekseen: ei, en vie lautasiani pois. Tulin ravintolaan syömään mm. siitä syystä että joku toinen hoitaa tiskauksen ja raivauksen. Tästä palvelusta maksan ravintolalle. Vaikka ravintolanne haluaa säästää tekemällä lautasten palautuspisteen, en kiitos vain osallistu talkoisiin.

  Summa summarum: valivali en pidä työstäni waah waah

  • Sax sanoo:

   Kommenttisi alussa luulin sinua järkeväksi ihmiseksi, mutta etpä ollutkaan sellainen loppuun saakka.

   Jos ravintolassa on paikka jonne lautaset ynnä muut viedään pois, niin ne myös viedään sinne. Työntekijöillä on ihan tarpeeksi hommaa muutenkin, älä ole ***hole ja lisää heidän työtään. Lautasten palautuspisteet ovat ihan oviaukon vieressä: ei ole kovinkaan suuri vaiva viedä niitä sinne poistuessaan.

   Ja sitten valitetaan kuinka ei ole tyhjiä pöytiä ja huudellaan kiireisiä työntekijöitä siivoamaan.

  • döö sanoo:

   Valitettavasti esim. Buffet ja pikaruoka paikassa ei ole laskettu hintoihin astioiden siivous kulua joten asiakkaan kuuluu viedä astiat palautuspisteelle. Toki jos haluaa täyden palvelun niin aina voi valita kalliimman paikan jossa se on myös laskettuna hintaan.

 7. teppo42 sanoo:

  Ravintolaan tulemista ei voi päättää kuin vasta siinä ovella, juurikin esimerkiksi itse mainitsemiesi lapsiperheiden takia. Järkevä ihminen kiertää kaukaa kaikki paikat joissa on lapsia.

  • ei aina sanoo:

   Minusta tuo, että aina pitäisi kiertää kaukaa paikat, joissa on lapsia, ei päde. Otetatan esim. Junior Masterchef-kilpailijat. Jos he ovat ravintolassa vanhempiensa kanssa, ei paikkaa taatusti tarvitse kiertää! Tietävät ruuasta varmasti enemmän kuin suurin osa aikuisista.

   • Ville sanoo:

    Teppo tarkoittaneet, että kiertää kyseiset paikat sen vuoksi, että suomalaisille lapsille ei yleensä ole opetettu käytöstapoja. Juoksevat ja meluavat ravintolassa.

 8. Huhhuh sanoo:

  Tässä on kyllä vittumaisuus aika lailla työntekijän puolella. 2, 3 ja 7 ihan normaalia. 4, 5 on kyllä huonoa käytöstä vanhemmilta, väittäisin että todellakin harvinaisempia tapauksia, kuten muutkin sotkijat.

 9. Leroy sanoo:

  2.
  Pienen vähittäismyyntiliikkeen omistajana sitä aina toivoo, että tulisi välillä juuri näitä asiakkaita joilla on kolikoita. Kolikoiden loppuminen on melko ikävä tilanne. Jos näin sattuu on aina alettava kaivaa omasta kukkarosta vaihtorahaa. Teenpä myös joskun niin, että jos huomaan asiakkaalla (silloin jos koko lompsa on pöydällä tai jos se vaan muuten on nähtävissä) olevan paljon kolikoita ehdotan haluavatko he vaihtaa kolikoita seteleiksi. Yleensä onnistuu ja asiakas on tyytyväinen–> minä olen tyytyväinen. Ei tarvitse lähteä pankkiin tai lähi Tebsalle vaihtamaan seteleitä kolikoiksi. Kolikot on jees. Ymmärrän toki sen ettei ruokakaupan kassalla tms, ole mukavaa alkaa älyttömiä kolikkomääriä laksea. Olen itsekin törmännyt vastaaviin tilanteisiin. Ollessani töisssä ruokakaupan kassalla, ärsytti nämä tyypit jotka tulivat tyyliin säästöpossun kanssa ostamaan viikon ruokatarpeet. Ei enää. Niin paljon helpottaa arkea kun saa kolikoita….

 10. Tyde sanoo:

  En IKINÄ palauta astioita.
  1. Oletteko miettineet montako matalapalkka-alan (siis nuorten ja naisten) työpaikkaa Suomesta on kadonnut näiden ”PALAUTA ASTIAT TÄHÄN”-kärryjen myötä.
  2. Pöytiä, tuoleja ja lattioita ei siivota jos henkilökunnan ei tarvitse vaivautua ruokailutilan puolelle.

  • Facepalm sanoo:

   Näissä itse-siivous paikoissa ei ole erikseen työntekijöitä viemässä astioita, ja se näkyy hinnoissa (halvemmat hinnat). Et siis avaa lisää työpaikkoja naisille, nuorille yms, vaan hidastat muiden palvelua +teet itestäs vaan aika törpön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *