Vuoronumero

Kassalla oli viikonloppuna kauhea kiire. Asiakkaita tulvi sisään ja kassalle odottamaan vuoroaan. Käytössämme oli vuoronumerot ja ihan hyvästä syystä, tuohan se järjestyksen toimintaan.

Jatkuvasti on kuitenkin aasiakkaita, jotka viisveisaavat vuoronumeroista kuten eräskin herrashenkilö, joka surutta purjehti suoraan kassalle ohittaen toistakymmentä numerolappu kädessä seisovaa asiakasta. Kassa painoi numeroa ja ihan selkeällä ja kuuluvalla suomen kielellä huusi numeron ääneen mutta kyseinen herra se vain tuuppasi itsensä kassapöydän ääreen. Minä siinä sitten muistutin ystävällisesti aasiakasta palvelunumerosta. Mutta niin vain jotkut ovat käsittämättömän nuijia ja aasiakas siinä kovaan ääneen ihmettelemään “Onko kassalle otettava numero?!” ja “Eikö tässä saisi ensin MINÄ maksaa?!” ja vieressä seisoon siis toistakymmentä asiakasta numerolappu kädessään, haloo! No, aasiakkaale se ei kelvannut, joten hän tokaisi “En osta täältä mitään koska pitää odottaa”. Jotkut yrittävät saada myyjän kiinni ovelasti kassan sivusta mutta ei se niin vaan onnistu – vuoronumerolappu käteen vain odottamaan niin kuin kaikki muutkin.

Ärsyttää muutenkin aasiakkaat, jotka kuvittelevat, että myyjien tehtävänä on vain rahastaa kassalla, kun töitä on kädet täynnä kaikkea muutakin ja on esim. tilauksia ja tuotteiden etsimistä asiakkaille ja ne voivat viedä aikaa. Hölmöimmät asiakkaat aina valittavat kun “myyjät vain juoruavat eivätkä auta asiakkaita”. Jessus soikoon! Suurin osa asiakkaista ovat kyllä mukavia.

– Kalle Kassa –

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *