Ihmisiähän me kaikki

Olen työskennellyt hieman yli vuoden linja-autonkuljettajana. Pari vinkkiä matkustajille:

– opiskelijat, huolehtikaa että teillä on opiskelijakortti mukananne ja valmiina esillä. Varsinkin ruuhka-aikaan. Ja etenkin että opiskelutarra on voimassa. Kyllä, olen niin v-mäinen, että perin täyden hinnan, jos sinulla on vanhentunut tarra. Voi voi, jos menee kaikki kaljarahat bussimatkaan. Sinun velvollisuuteni on huolehtia, että kortti on ajan tasalla, niin saat alennuksen.

– lapset, nuoret ja eläkealennukseen oikeutetut. Olkaa niin ystävällisiä ja kertokaa, jos olette oikeutettuja johonkin alennukseen. En ole meedio, joten en voi tietää ikääsi. Joten turha tulla jälkikäteen valittamaan että “miksi perit liikaa?” Alennuksen saa, jos muistat sanoa siitä ajoissa.

– ja niille valittajille, jos autossa on kuuma tai kylmä. Teen parhaani, että kaikilla olisi hyvä olla, iso, 12-18metrinen auto ei lämpene tai jäähdy hetkessä. Eikä varmasti ole minun vikani, jos autossa ei toimi ilmastointi. Minä liikennöin tismalleen sillä autolla, mikä minulle on määrätty, en ole kylmälaitehuoltaja, enkä mekaanikko, joten ei, en voi mitään sille, jos autossa on liian kuuma. Ei ole pakko tulla kyytiin helteellä, kulkeminen on täysin vapaaehtoista!

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *