Myyjä voi muuttaa kaiken

Yleisesti ottaen aasiakkaita riittää joka väliin purnaamaan jos mistäkin syystä/syyttä. Mutta yksi aasiakasryhmä on kyllä ylitse muiden. Se kun valitetaan sellaisesta mihin myyjällä ei ole MITÄÄN MAHDOLLISUUTTA muuttaa erilaiseksi/paremmaksi.

A: Tässä teidän kaupassa on kyllä aivan liian pieni parkki alue.

M:?????? Siis täh???!?! (Siis juu, mullahan oli juur puskutraktori tossa nurkan takana valmiina vetää naapuritalot matalaksi ja asfalttikone laittamassa uutta asfalttia isompaan parkkipaikkaan)

A: Teillä on kyllä tässä kaupassa liian pieni pakkaustiski tässä kassalla.

M:????? (Niin, mullahan just on takahuoneessa uusi iso pakkaustiski ja remppamiehet valmiina sitä tulemaan asentaa)

A: Tänne teille on niin vaikeaa tulla julkisilla kulkuneuvoilla. Bussikin pysähtyy ainakin 300 metrin päähän.

M: ???? (Juur meinasinkin että muutan tästä bussireitit, bussipysäkit ja aikataulut kunnan liikennelaitoksen puolesta toimimaan paremmin meidän kauppaan nähden)

Ja myös ikuinen lemppari kesäaikaan.

A: Teillä on kyllä liian kuuma täällä kaupassa.

M: ???? ( niin, siis mähän just voin vaikuttaa säähän ja ulkoilman lämpötilaan, just tilasin sääkeijuilta viileämpää tuulahdusta teidän kaupassa käynnin ajaksi)

Ja kaupassa siis kaikki ilmastoinnit, tuulettimet ym jo käytössä.

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. Nakke sanoo:

  Työtehtäviisi kuuluu palautteen vastaanottaminen ja välittäminen eteenpäin. Mikähän ongelma tässäkin taas oli? ”Olen vain töissä täällä” -asenne kukoistaa jälleen niin että silmät palaa.

  • Doris sanoo:

   Nii, hoida työsi, eli eikun vaan viestiä eteenpäin hsl:lle että erään asiakkaan mielestä bussipysäkki on liian kaukana ja kaupunkisuunnittelulautakunnalle ilmoitusta että teille pitää järjestää enemmän parkkitilaa jostain. Vaikka sitten taloja purkamalla. Kauppiaalle tai tilan vuokraajalle kerrot että nyt tarvitaan pikaisesti tehokkaampi ilmastointijärjestelmä. Järjestyy varmasti. Pitää vaan toivoa, ettei se ensimmäinen kylmyyttä valittava asiakas satu ekalle päivälle. Jos joku valittaa että osastot on väärässä järjestyksessä, niin kauppa pariksi päiväksi kiinni ja otatte sen asiakkaan sinne kertomaan että miten hänen mielestään pitäisi olla. Teette samoin jokaisen seuraavan asiakkaan kanssa jotka ei löydä tavaroita uuden järjestyksen vuoksi. Tarkista vaan kuule asennettasi. Varmasti ammattitaitoinen myyjä voi jotenkin asiaa parantaa jos on yhtään kiinnostunut työstään.

  • vakiasiakas sanoo:

   Tuskin kaupasta tai koko organisaatiosta löytyy ketään, joka voi vaikuttaa parkkipaikan kokoon. Eiköhän siinä asiassa oikea valitusosoite ole kunnan kaavoituksesta vastaavat viranomaiset.

   • Epsome sanoo:

    Oletko varma? Mistä tiedät ettei ole jäljellä parkkirakennusoikeutta joka on jäänyt käyttämättä?
    Asialliset kauppiaat ovat kiitollisia negatiivisesta palautteesta, koska se auttaa kehittymään.
    Kauppias tuskin itse pakkaa ostoksiaan. Kun tämä motivoitunut myyjä toimittaa palautteen kauppiaalle, hän voi tilata suuremman pöydän.
    Jos liikkessä käy paljon asiakkaita, kauppias voi neuvotella bussiyhtiön/kunnan kanssa pysäkin lisäämisestä/siirtämisestä. Kun on kuumuudesta valitettu, voi tilata ilmastoinnin huollon. Siinähän voi olla vika. Mutta jos toimija on asioista tietämätön, korjausta ei tule.
    Ei palvelija-aasin tarvitse itse tehdä. Riittää kun vie tiedon esimiehelleen. silloin voi todeta että on tehnyt voitavansa. Ei ole rakettitiedettä.

    • Turhaa kitinää sanoo:

     Negatiivinen palaute on paikallaan, kun se on sellaista joihin kauppias voi vaikuttaa. Tavallisen marketin kauppias ei voi vaikuttaa bussipysäkkien sijaintiin. Lähimmän ostoskeskuksen parkkipaikat juuri myllättiin uuteen uskoon kaupungin toimesta. Ostarin kaikki kauppiaat vastustivat suunnitelmaa, koska se vähensi ennestäänkin vähäisiä parkkiruutuja. Vastustus ei johtanut mihinkään. Seuraksena on se, että ihmiset ajavat jonnekin muualle ja loput valittavat kaupan kassalle, kun on niin vaikea saada autoa mihinkään. Jollain jättisuurella Prismalla tms voi olla jotain sanomista, muiden on turha nurista.

  • Eikä.. sanoo:

   No vähän ehkä nyt voisit miettiä 😂😂 Joo palaute esim. valikoimista, palvelusta jne. on ihan asiallista ja suotavaa, mutta hei haloo, joku parkkipaikan koko ja bussipysäkin sijainti, niihin ei oikein ”ylempi tahokaan” pysty vaikuttamaan. 😂

  • Itu sanoo:

   Noista toi tiski ja lämpötila on ainoot johon edes pomot vois vaikuttaa. Ja eikös näissä joissain ulkomaisissa ketjuissa sisustuskin tuu ihan pääkallopaikan ohjeistuksesta.

  • Hohhoi sanoo:

   Nyt valoja päälle 😀 Ei kukaan täysijärkinen valita jostain bussivuoroista, parkkipaikan koosta tai ketjun kiinteästä standardikalustosta kassamyyjälle (joka voi olla myös vuokratyöläinen, jolle ei kaupan asiat kuulu pätkääkään ja joka ei todennäköisesti koskaan edes tapaa kauppiasta).
   Luuletko, että kassoilla on aikaa tai edes joku vihko kassalla jonne pysähdytään ja kirjoitetaan muistiin kaikki ne mitä 3000 asiakasta valitti?
   Sitä varten kaupoilla on palautelaatikot, yhteystiedot jonne saa laittaa palautetta ja kauppiaan tiedot.

   Jos se kassa nyt sattuisi marssimaan pomolle kertomaan ”meille tulee huonot bussivuorot” tai ”meillä on kuulemma pieni parkkipaikka”, arvaa mitä se kauppias tekee? Luultavasti tuijottaa että aha ja olettaa, että joku dementoitunut pappa on jaaritellut ja miettii, että miksi ihmeessä kassa siitä minulle kertoi.

 2. Ukko35 sanoo:

  Itse yrittäjänä pidän oikein arvokkaana palautteena asiakkaiden kommentteja yritykseni sijainnista ja asioinnin helppoudesta. Jos asiakkaat kokevat asioinnin liikkeessäni hankalana ja saavutettavuudeltaan heikkona, vaikuttaa se väistämättä negatiivisesti kassavirtaan.

  Jos ulkona on kuuma, on mukavan viileä liiketila myös houkutteleva lisäarvoa tuottava kilpailuvaltti, joka on hyvinkin kustannutehokkaasti toteutettavissa. Tämän viimeisen seikan nyt tietää jo etelän rantalomakohteissa olevat krääsäkauppiaatkin…

  Asiakaspalaute on aina tärkeää, oli se kuinka pieni tiedon murunen hyvänsä.

 3. Palauttelija sanoo:

  Outo ongelma. Vaikka myyjä itse tai edes kauppias ei pystyisi tekemään asialle välittömästi mitään, asiakkailta saatava palaute on paras tapa saada selville, mitä ehkä pitäisi muuttaa. Jos myyjä ei itse voi tai halua viedä palautetta eteenpäin, ehkäpä asiakkaalle kannattaisi antaa ohjeet, miten palautteen saa eteenpäin kauppiaalle/omistajalle/kauppaketjun johdolle. Palautelomake tai sähköpostiosoite, johon palautteen voi lähettää, riittää.

  Yllättävän moniin asioihin voi vaikuttaa palautteella. Saivathan asiakkaat Lidlinkin vaihtamaan kassapöydät pidempiin.

  Esimerkeistäsi yksikään ei ollut sellainen, johon kauppa ei voisi ollenkaan vaikuttaa. Parkkipaikalle voidaan ehkä järjestää lisää paikkoja ja vähintään voidaan miettiä asia uusiksi. Ehkä asiakkaita voidaan houkutella tulemaan ostoksille jalkaisin tai pyörällä, jolloin muille autoilijoille jää enemmän tilaa.

  Kassapöydät uusitaan varmasti jossain vaiheessa ja silloin on hyvä, jos palautteen perusteella tiedetään, että vanha malli on liian pieni.

  Bussipysäkin paikkaan kauppa ei toki voi suoraan vaikuttaa, mutta kauppias voi hyvinkin olla yhteydessä kuntaan/liikennelaitokseen/tms. ja se yhdessä muun palautteet kanssa voi johtaa pysäkkien paikan vaihtamiseen.

  Kaupan sisälämpötila on ehkä se, johon on helpoin vaikuttaa. Kauppaan voidaan hankkia ilmastointi tai voidaan opetella käyttämään tuuletusta oikein. Kun ulkona on kuumempi kuin sisällä, ikkunat ja ovet kannattaa pitää kiinni, koska kuuma ulkoilma ei viilennä, vaan pahentaa tilannetta. Sen sijaan aamulla voi olla hyvä jäähdyttää viileällä aamuilmalla. Jos tiloissa on isoja ikkunoita, niihin voi hankkia sälekaihtimet.

  Olen itse antanut usein palautetta monenlaisista asioista ja yllättävän usein palautteella on ollut vaikutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *