”No on se tarkkaa!”

Liikkeessämme oli menossa muuan teemapäivä, ja kyseisen teemapäivän tarjouksena meillä oli ”tuote X, 2 yhden hinnalla”, ja nimenomaan vain tuo tuote X. Tuotteen hinta on noin 4e.
Kassalleni saapuu hyvinpukeutunut keski-ikäinen pariskunta, ensivaikutelman perusteella pariskunnalla ei ollut puutetta rahasta. Mies laittaa tuotteet X ja Y kassalle.
Mies: ”Niin tää toinen on sit vissiin ilmanen?”
Katson tuotteita, tuote X kuuluu kyllä ”2 yhden hinnalla”-tarjouksen piiriin, mutta tuote Y on eri tuote, eri hyllystä, ja eri hintainen, kalliimpi kun tarjoukseen kuuluva tuote.
(Ja normaalisti muissakin tapauksissa tarjouskäytäntö on, että kalliimpi tuote veloitetaan ja halvemman saa kaupan päälle, ei niin päin että halvempi maksetaan ja kalliimpi tulee ilmaiseksi.)
Minä: ”Ei valitettavasti, tuo meidän tarjous koskee vaan tuotetta X”. Osoitan miehelle kassalla olevaa ja pitkin myymälääkin ripustettuja kylttejä joissa lukee nimenomaan ”tuote X, 2 yhden hinnalla” ja kylteissä on kuvakin tuotteesta.
Mies: ”No mutta se on tuolta samasta myymälästä otettu”.
Minä: ”Joo, mutta tuo tämän päivän tarjous on tuosta tuotteesta X, niinkuin noissa kylteissä ja kuvissakin näkyy.”
Mies nostaa äläkän. Kysyy uudestaan ja uudestaan että miten niin tuote Y ei kuulu ”2 yhden hinnalla tarjoukseen”, ja kun selitän, mies vaan puhkuu vihaisena ja naama muuttuu yhä punaisemmaksi. Vaimo vieressä vaikuttaa jo hieman nolostuneelta. Kyse on kuitenkin muutaman euron hintaisista tuotteista, ei puhuta edes kympeistä.
Kysyn mieheltä haluaako hän siitä huolimatta pitää tuotteen Y, vai vaihtaa sen, ja tarjoudun jonosta ja ruuhkasta huolimatta tuomaan hänelle kaksi kappaletta tuotetta X, joita tarjous siis koskee.
Mies tuijottaa minua vihaisena, ilmeisesti yrittäen saada minut taipumaan ajatuksen voimalla. Lopulta hän kivahtaa: ”ei tartte” ja alkaa kaivaa lompakkoa puvuntakkinsa taskusta.
Mies: ”Maksetaan nyt sitten kun on näköjään niin s**tanan tarkkaa teillä tämä!”
Mies vaimoineen poistuu kassalta äkäisenä.

Juu ei, kun ihan vitsillähän me vaan laitettiin tarjoukseen tuote X, 2 yhden hinnalla, oikeastihan tarkoitimme että mikä tahansa myymälän tuote kaupan päälle ilmaiseksi kun vaan pyydät.

– Tarkka myyjä

Jaa tämä tarina:

5 kommenttia

 1. Aasille vastaus sanoo:

  Tuohon olisi voinut sanoa että ehei tämä tarkkaa ole. Annapas kun minä tempasen summittaisesti muutaman setelin lompakostasi. Ei se niin justiinsa!

 2. Myyry sanoo:

  Miksi näitä aaseja pitää vielä mielistellä tarjoutumalla hakemaan sille vänkyttäjälle ne tuotteet? Eikö voi vain lyödä tuotteet kassaan ja ilmoittaa hinnan, ota tai jätä? Varsinkin jos on ruuhkaa ja jengiä jonossa. Tuollaiset urpot jatkaa vaan perseilyään.

  • Karoliina sanoo:

   Olen tässä kyllä samaa mieltä. Asiallisesti tottakai kuuluu kohdella näitäkin, mutta itse en rupee tarjoamaan ylimääräistä erikoiskohtelua ja vielä (todennäköisesti) normaalisti käyttäytyvien asiakkaiden kustannuksella.

  • Aspantaja sanoo:

   Veikkaan ymmärtäväni aspan motiivin. Tuossa vaiheessa sopivasti viattomalla naamalla esitetty tarjous hakea tuotteet sisältää rivien välissä piilokuittailun ”kun et itse sitäkään vähää tajunnut”.

   Tässä tapauksessa kuittaus taisi upota otolliseen maaliin 😀

 3. Putkimies sanoo:

  Niin. Ysikasikin se maksaa bensiksellä enemmän kuin ysivitonen. On se s**tana tarkkaa!

  Ei liene helppoa elää aasin maailmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *