Pikaruokalan asiakkaat

Olen pikaruokalassa töissä. Kyseinen työ on mukavaa, vaihtelevaa ja hyvin kiireistä useimmiten sillä onhan kyseessä PIKAruokala. Asiakkaina käy hyvin monenlaista ihmistä vauvasta vaariin, on ulkomaalaisia, bisnesmiehiä, perheitä, nuorisoporukoita jne. Mikä minua ärsyttää eniten tässä työssä? Minäpä kerron:

-Perheenäidit. Jonot ovat oville asti, vaikka henkilökuntaa on paljon niin silti kiireisenä aikana kaikilla on KIIRE koska onhan se Pikaruokala ja ruoka on oltava asiakkaalla mahd. nopeasti. Tyypilliset perheenäidit tulevat paikalle miehensä ja lapsiensa kanssa. He ovat saattaneet jonottaa jo tovin, sillä jonot ovat oville asti kiireisinä aikoina. He tulevat kassalle ja alkavat sitten vasta kyselemään lapsiltaan vuorotellen mitä haluavat. Siinä sitten luetellaan lapsille kaikki vaihtoehdot vuorotellen pienen itkun ja kiistelyn jälkeen. Ei sitten majoneesia, suolakurkkua tai pihviä hampurilaisen väliin. Suolattomat ranskalaiset ja maito juomaksi koska mehän tulimme pikaruokalaan syömään terveellisesti. Tällä aikaa edellisten asiakkaiden tilaukset odottavat valmiina odottaen pöytään viemistä, roskikset täytyy ja pöydät sotkeutuu ja vielä vartinkin jälkeen perheenäiti kyselee salaatin kaloreiden perään.

-Olemme tietoisia sekunnilleen kuinka kauan on tilauksestasi ja saatan hiljaisena aikana olla ainoa joka ottaa tilauksia vastaan ja hoitaa niitä. Tiedämme kyllä että huijaat kun sanot odottaneesi 20 minuuttia tuotteitasi silloin kun siitä on mennyt vasta 5 minuuttia.

-Minä, ravintolatyöntekijä joka seison kassalla en vastaa ravintolan hinnoittelusta, ulkonäöstä, toimintatavoista tai edes siitä kuinka nopeasti tuote valmistuu keittiössä. Minä en voi niille asioille mitään enkä voi antaa edes sitä vettä ilmaiseksi koska minä en niistä asioista päätä.

-Tämäkin on minun työpaikkani, se ei ole yhtään huonompi arvoisempi kuin sinun “oikea” työpaikkasi eikä se oikeuta sinua haukkumaan minua idiootiksi tai rumaksi heti ensimmäisenä aamulla vaikka kahvin tippumisessa kestikin vähän aikaa. Halusin tarjota sinulle tuoretta kahvia enkä sitä tunteja sitten keitettyä.

-Autokaistalla on se tilauspömpeli ihan syystä. Siihen kerrotaan tilaus ja näin keittiö voi aloittaa tilauksen tekemisen heti, vaikka joudutkin vielä muiden autojen perässä jonottamaan hetken. Kun ajat kyseisen pömpelin ohi ja kerrot vasta luukulla mitä haluat niin on oma syysi että sinut laitetaan parkkiin odottamaan tuotteitasi ja loppujen lopuksi tilaukseesi menee puolet kauemmin aikaa kuin olisit kertonut sen jo sille pömpelille. Älä pura turhautumistasi työntekijälle saadessasi tuotteesi ja vaadi korvauksia koska jouduit odottamaan.

-Älä mene siihen ainoaan likaiseen pöytään minkä löysit ja tule vinkumaan rättiä itsellesi koska “pöytä on niin likainen ettei siinä pysty syömään” ole hyvä ja mene siistiin pöytään. Tulemme siivoamaan heti, kun jonot ovat lyhyemmät ja yksi työntekijä pystyy lähtemään siivoamaan. Ja jos olet ikinä jättänyt tarjottimen roskineen pöytään niin on turha valittaa hitaasta palvelusta tulevaisuudessakaan. Se, että yksi asiakas sotkee niin on pois muiden asiakkaiden palveluajoista ja siisteydestä.

-Monet asiakkaat tekevät niin, että kertovat tilaavansa aterian ja vaikka nugetteja ja pirtelön ja tunkevat kortin laitteeseen jonka jälkeen eivät kuule ollenkaan tarkentavia kysymyksiä kuten mikä juoma, dippi ja pirtelömaku. Sä et voi maksaa kaupan kassallakaan ennen kuin tuotteet ovat vedetty kassan läpi saatika että kassakoneesta on valittu korttimaksu.

-Kun jonotat kassalla niin keskity että vuorosi tulee, äläkä siihen puhelimen näpräämiseen. Ihan päivittäin saa kiljua kassalla että “vapaa kassa”, eikä seuraava jonossa kuule ja takana olevat asiakkaat sitten alkavat tönimään että hei sun vuoro. Vittuuntuneena poistun sitten kassalta kerta palvelu ei kelpaa eikä asiakas huomaa ympärillä tapahtuvia asioita.

-Niin burger king, hesburger sekä mcdonalds sun muut pikaruokalat ovat kaikki eri yrityksiä, meiltä ei saa toisen pikaruokalan tuotteita ei sitten millään vaikka muka “aina on ollut”, et vain muista siis käyneesi viimeksi toisessa pikaruokalassa.

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *