Sovituskoppien aasit

Pari vuotta olen työskennellyt eri vaateliikkeissä myyjänä ja muutama asia jotka erityiseesti aasiakkaiden toiminnassa ärsyttävät syvästi.

Ensimmäisenä sovituskopissa toimiminen:

 1.  Sovituskoppiin jätettävät tuotteet.   Ei ole oikei jättää tavaroita sinne sovituksen jälkeen, vaateliikkeissä on aina rekki, johon sovittamat vaatteet voi jättää jos ei muista mistä tavarat on ottanut.  Ne voi myös jättää myyjälle jos mahdollista.  Jättämäsi tavarat ovat seuraavan sovittajan haitolla ja myyjät eivät ehdi joka sovituksen jälkeen tyhjentämään koppia, koska myymälässä on monenmonta muuta työtehtävää jotka pitää myös hoitaa.
 2.  Kun aasiakkaat ei kunnioita liikkeen omaisuutta = vaatteita.  Jätetään mytyssä pölyisille lattioille sovittaessa. MIKSI.  Vinkkinä, vaatteet kun sovittaa yksi kerrallaan, ne voi laittaa suoraan siihen hengariin josta sen otti, niin ei tarvi tuskastella  sitä että jokainen tuote pitää laittaatakaisin hengariin, tai jättää laittamatta.
 3. Kesäkaudella bikinien hygieniasuojien liimaulu pitkin sovituskopin seiniä.
 4. Rintaliivien laittaminen hengareiihn. Niitä ei tarvi solmia joka tuutista jokaiseen hakaseen mitä löytyy hengarista, jos et osaa laittaa niitä oikein, voit laittaa ne sievästisimppelisti roikkumaan hengariin yhestä hakasesta, mieluiten liivien takaosaset kiinni 🙂
 5. Tavaroiden jättäminen myymälässä random rekkiin. Tähän voit käyttää sovituskopin rekkiä, jos et jaksa viedä takaisin paikoilleen.
 6. Kun otat tavaran mukaan sovitukseen, ota hengari aina mukaan, niin kun viet sen takaisin paikoilleen ei sitä tarvi nakata vaaterekin päälle kun myyjä onkin kerennyt tyhjän hengarin sieltä hakea pois, tai et jaksa itse katsella vaatteiden seasta sitä.
 7. Kun tulet kassalle, tule hengari mukanasi, älä jätä sitä sovituskoppiin.
 8. Kiireaikoina me myyjät ei voida vaikuttaa sovituskoppien jonoihin mitenkään ja tällöin olisi maailman huipuinta jos vaatteet vietäisiin omalle paikalleen, sillä rekki täyttyy nopeasti (sekä sovituskopit….)
 9. Kaikista yllättävintä on se, että ketkä jättävät sovituskopit täyteen tavaraa ovat aikuisia ihmisiä. Näyttäkäää hyvää esimerkkiä nuoremmille ja toimikaa kohteliaasti myös myymälän henkilökuntaa sekä tuotteita kohtaan! <3

HUH.  Toivottavasti tämä herättäsi eden muutamaa ihmistä ajattelemaan omaa toimintaansa asioidessaan vaateliikkeessä, sillä tämä toisi myös paljon apua myyjille, vaikka palkka meille maksetaan ,mutta kiireaikoina emme mekään repeä joka suuntaan .

Muistakaa että kohtele toista niinkuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan, asiakas, hymyile, tervehdi ja kiitä myös takaisin 🙂

Jaa tämä tarina:

10 kommenttia

 1. Anonyymi sanoo:

  Se on henkari. Ei mulla muuta.

 2. Veksi sanoo:

  hengari on oikeastaan kylillä notkuva teini / muu velttovirtanen…
  Henkari sen sijaan on vaatteille löytyvä ripustin…

 3. arghhhh sanoo:

  SE ON HENKARI EIKÄ HENGARI voi jumanlaare.

 4. Nakke sanoo:

  Päähän sattuu kun joka lauseessa on ”hengari”. Kyseessä on ”henkari”.

  • Tulispa katastrofi, vihaan ihmisii sanoo:

   Nillin nillin vali vali vali. Mee kielipoliisiksi muualle. Asia kuitenkin tuli tekstistä selville, joten ei tarvii päteä.

 5. Justacustomer sanoo:

  Miksi henkari pitää tuoda kassalle? Oon aina jättänyt sen siihen rekkiin sovituskoppien ulkopuolella, olenko aasi?

  • Vaatemyyjä jo vuosia. sanoo:

   Siksi koska kassalla on se piste mihin ne henkarit laitetaan ja siitä lähtee eteenpäin. Myöskin jos 3 ihmistä kokeilee ja ostaa 10 vaatetta ja jättää kaikki henkarit sinne löytyy kopista 30 henkaria. Ei sinne sitten muuta mahdu. Osa niistä on tietenkin lattialla. Henkilökunta ei ehdi jokaisen asiakkaan jälkeen käydä katsomassa kopit, varsinkin jos koppeja on useassa paikassa useampi kappale. Se ei myöskään hidasta kassalla sen enempää koska siihen työskentelyyn on oma rutiini. Tietenkin jos ne vaatteet on vedetty seitsemään solmuun siihen henkariin niin se saattaa kestää.

  • jepjou sanoo:

   Meidän kaupassa jotkut jättää henKarin koppiin/rekille tai vie jopa ilman vaatetta sinne mistä ottikin. En koe heitä aaseiksi, koska paikkoja pitää kuitenkin järjestellä eikä se hirvittävän rasittavaa ole paria henkaria kantaa kassalle pari kertaa päivässä.

 6. tiitu sanoo:

  Sovitin kerran Gina Tricotissa mekkoa ja kysyin sovituksen jälkeen myyjältä mihin voin jättää vaatteen vai vienkö paikalleen, myyjä näytti hyvin ilahtuneelta ja sanoi että olisi mukavaa/ihanaa tms jos viitsin/ehdin (en nyt muista enää keskustelua sanatarkasti!) viedä takaisin sinne mistä otinkin.Ja eihän se nyt iso vaiva ollut, kantaa yksi mekko paikalleen.

 7. Palautus sanoo:

  Sovitin eräässä vaateliikkeessä vaatteita. Palautin muut vaatteet paikoilleen, mutta en muistanut, mistä olin ottanut yhden paidan. Menin kohteliaasti kysymään myyjältä, mihin paita tulisi palauttaa. Myyjä alkoi puhista ja erittäin kiukkuisesti tuli näyttämään telineen, johon paita kuului. Että kyllä niitä aaseja on siellä toisessakin päässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *