Sovituskoppien aasit

Pari vuotta olen työskennellyt eri vaateliikkeissä myyjänä ja muutama asia jotka erityiseesti aasiakkaiden toiminnassa ärsyttävät syvästi.

Ensimmäisenä sovituskopissa toimiminen:

  1.  Sovituskoppiin jätettävät tuotteet.   Ei ole oikei jättää tavaroita sinne sovituksen jälkeen, vaateliikkeissä on aina rekki, johon sovittamat vaatteet voi jättää jos ei muista mistä tavarat on ottanut.  Ne voi myös jättää myyjälle jos mahdollista.  Jättämäsi tavarat ovat seuraavan sovittajan haitolla ja myyjät eivät ehdi joka sovituksen jälkeen tyhjentämään koppia, koska myymälässä on monenmonta muuta työtehtävää jotka pitää myös hoitaa.
  2.  Kun aasiakkaat ei kunnioita liikkeen omaisuutta = vaatteita.  Jätetään mytyssä pölyisille lattioille sovittaessa. MIKSI.  Vinkkinä, vaatteet kun sovittaa yksi kerrallaan, ne voi laittaa suoraan siihen hengariin josta sen otti, niin ei tarvi tuskastella  sitä että jokainen tuote pitää laittaatakaisin hengariin, tai jättää laittamatta.
  3. Kesäkaudella bikinien hygieniasuojien liimaulu pitkin sovituskopin seiniä.
  4. Rintaliivien laittaminen hengareiihn. Niitä ei tarvi solmia joka tuutista jokaiseen hakaseen mitä löytyy hengarista, jos et osaa laittaa niitä oikein, voit laittaa ne sievästisimppelisti roikkumaan hengariin yhestä hakasesta, mieluiten liivien takaosaset kiinni 🙂
  5. Tavaroiden jättäminen myymälässä random rekkiin. Tähän voit käyttää sovituskopin rekkiä, jos et jaksa viedä takaisin paikoilleen.
  6. Kun otat tavaran mukaan sovitukseen, ota hengari aina mukaan, niin kun viet sen takaisin paikoilleen ei sitä tarvi nakata vaaterekin päälle kun myyjä onkin kerennyt tyhjän hengarin sieltä hakea pois, tai et jaksa itse katsella vaatteiden seasta sitä.
  7. Kun tulet kassalle, tule hengari mukanasi, älä jätä sitä sovituskoppiin.
  8. Kiireaikoina me myyjät ei voida vaikuttaa sovituskoppien jonoihin mitenkään ja tällöin olisi maailman huipuinta jos vaatteet vietäisiin omalle paikalleen, sillä rekki täyttyy nopeasti (sekä sovituskopit….)
  9. Kaikista yllättävintä on se, että ketkä jättävät sovituskopit täyteen tavaraa ovat aikuisia ihmisiä. Näyttäkäää hyvää esimerkkiä nuoremmille ja toimikaa kohteliaasti myös myymälän henkilökuntaa sekä tuotteita kohtaan! <3

HUH.  Toivottavasti tämä herättäsi eden muutamaa ihmistä ajattelemaan omaa toimintaansa asioidessaan vaateliikkeessä, sillä tämä toisi myös paljon apua myyjille, vaikka palkka meille maksetaan ,mutta kiireaikoina emme mekään repeä joka suuntaan .

Muistakaa että kohtele toista niinkuin haluaisit itseäsikin kohdeltavan, asiakas, hymyile, tervehdi ja kiitä myös takaisin 🙂

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *