Myyjäfiiliksiä

Vaikka olenkin vain kesätöissä kaupassa, niin on vastaan tullut joitain hyvin rasittavia tilanteita (joista on varmasti jo aikaisemminkin kirjoitettu täällä):

Ärsyttäviä ovat huonotapaiset aasiakkaat (aikuiset tai lapset), jotka syövät tuotteita ennen niiden maksamista ja kassalle vain ilmoitetaan että tuotteita oli niin ja niin monta tai näytetään tyhjää roskaa. Entä jos kortti onkin tyhjä ja syöty tuote jää maksamatta?

Toinen kumma juttu on se kun muovipussit ovat huomaamattani kassaltani loppuneet. Asiasta huomautetaan kyllä kassalle, mutta jäädään sitten hölmistyneinä odottamaan että pusseja ilmestyisi maagisesti lisää  samaan aikaan kun palvelen edellistä asiakasta enkä voi pusseja lähteä hakemaan. Kun ystävällisesti ohjeistan ottamaan pussin viereiseltä kassalta asiakas ymmärtää vihdoin toimia onneksi useimmiten ilman narinaa.

Erityisen rasittavaa on se kun asiakkaat katsovat väärin hintakylttiä tai lukevat mainoslehteä katsomatta tarjouksen päivämääriä ja sitten kassalla nousee haloo tuotteen hinnasta ja se on luonnollisesti kassan vika. Sitten selvitellään hintaa, plärätään lehteä ja jono seisoo.

Kurjaa on myös käsittämätön tapa tulla kauppaan kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa ostoskärryn kanssa, kiertää koko kauppa rauhassa tuotteita valikoiden kuulematta ”kauppa sulkeutuu” -kuulutuksia ja lompsia kassalle kärry täynnä tavaraa kolmen muun samanlaisen aasiakkaan kanssa kun kauppa on ollut kiinni jo viisi minuuttia. Rauhallisen pakkauksen jälkeen aasiakkaat ovat viidentoista minuutin jälkeen ulkona eikä heille tule mieleenkään pyytää anteeksi viivytystään. Itse en ikinä kehtaisi toimia näin! Tavallisena iltana viivytys ei haittaa niin paljon, mutta jos seuraavana aamuna pitäisi olla kuudelta taas töissä ja illan venymisen vuoksi myöhästyy bussista (joka kulkee puolen tunnin välein) niin kyllä se aamulla viimeistään harmittaa.

Kaupassa on kuitenkin myös paljon oikeasti mukavia asiakkaita ja kun kaikki sujuu puolin ja toisin on töissä kivaa!

T. Kesämyyjä

Lisäksi kummastelen tämän Aasiakas.net -sivuston kommentoijia, jotka hermostuvat juttujen aitoudesta tai valittavat siitä, että jutussa valitetaan jonkinlaisesta asiakaspalvelutilanteesta. Eikö pointtina ole juuri avautua asiakaspalvelutilanteesta, joka voi olla muistakin samastuttava oli niin tapahtunut oikeasti tai ei. Internetissä on paljon muitakin sivustoja, joille voi mennä viihtymään, joten miksi tulla itkemään tänne? Itse vain nautin muiden jutuista!

Jaa tämä tarina:

14 kommenttia

 1. Lilliska sanoo:

  Ymmäräthän, että se tuotteen syöminen ei todellakaan kaikilla ole huonotapaisuutta. Hypoglykemiakohtaus kun ei odota sitä, että pääsee kassalle. Soitatko mielummin ambulanssin?

  Itseäkin toki ärsyttää asiakkaat jotka tulee paikalle viisi vaille sulkemisajan, mutta niitä nyt vaan täytyy kestää. Mene vaikka perässä muistutellen, niin itse välillä teen. Kyllä ne siitä tajuaa lähteä.

 2. Jari sanoo:

  Jaha, aikamoista.

 3. jepjep sanoo:

  Loppukommenttisi on aivan täyttä asiaa! Kaikkia ei voi miellyttää, mutta ne, joita tarinat syystä tai toisesta närästää, voisivat olla kommentoimatta 😉

 4. myyjä sanoo:

  Iltavuoron jälkeen kuudeksi töihin? Oletko kuullut 11 h lepoajasta joka on lakisääteinen?

 5. rinkeli sanoo:

  Samaistun

 6. L.A sanoo:

  Ja kohta joku peppukipeä tulee valittamaan jälkikirjoituksestasi 😉

 7. Epsåme sanoo:

  Kannattaisi harkita alan vaihtoa tai muita kesätöitä jos asiakkaat noin ottavat päähän. Sinä olet kaupassa heitä varten, eivät he sinua varten.

  • Aapeli sanoo:

   ”Lisäksi kummastelen tämän Aasiakas.net -sivuston kommentoijia, jotka hermostuvat juttujen aitoudesta tai valittavat siitä, että jutussa valitetaan jonkinlaisesta asiakaspalvelutilanteesta. Eikö pointtina ole juuri avautua asiakaspalvelutilanteesta, joka voi olla muistakin samastuttava oli niin tapahtunut oikeasti tai ei. Internetissä on paljon muitakin sivustoja, joille voi mennä viihtymään, joten miksi tulla itkemään tänne? Itse vain nautin muiden jutuista!”

   Et vissiin huomannut tuota, joten ole hyvä!

  • Niinno sanoo:

   Kyllä varmaan jokaisella maailman työssäkäyvällä olisi tuon hiukan ontuvan logiikan mukaan alanvaihto edessä, kenelläkään kun tuskin aina on mikään unelmapäivä töissä 😂

  • Huoh sanoo:

   Et sitten kuluneempaa fraasia voinut käyttää, pelle :p

 8. L.A sanoo:

  Miksi joskus tarinoiden kohdalla on pitkän aikaa suurempi kommenttiluku kuin mitä varsinaisia kommentteja?
  Esim. tämänkin tarinan kohdalla on vielä monen päivän jälkeen 8 kommenttia, mutta varsinaisia kommentteja on (tätä lukuunottamatta) vain 3. Joidenkin tarinoiden kohdalla on ollut viikkotolkulla näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *