Myyjäfiiliksiä

Vaikka olenkin vain kesätöissä kaupassa, niin on vastaan tullut joitain hyvin rasittavia tilanteita (joista on varmasti jo aikaisemminkin kirjoitettu täällä):

Ärsyttäviä ovat huonotapaiset aasiakkaat (aikuiset tai lapset), jotka syövät tuotteita ennen niiden maksamista ja kassalle vain ilmoitetaan että tuotteita oli niin ja niin monta tai näytetään tyhjää roskaa. Entä jos kortti onkin tyhjä ja syöty tuote jää maksamatta?

Toinen kumma juttu on se kun muovipussit ovat huomaamattani kassaltani loppuneet. Asiasta huomautetaan kyllä kassalle, mutta jäädään sitten hölmistyneinä odottamaan että pusseja ilmestyisi maagisesti lisää  samaan aikaan kun palvelen edellistä asiakasta enkä voi pusseja lähteä hakemaan. Kun ystävällisesti ohjeistan ottamaan pussin viereiseltä kassalta asiakas ymmärtää vihdoin toimia onneksi useimmiten ilman narinaa.

Erityisen rasittavaa on se kun asiakkaat katsovat väärin hintakylttiä tai lukevat mainoslehteä katsomatta tarjouksen päivämääriä ja sitten kassalla nousee haloo tuotteen hinnasta ja se on luonnollisesti kassan vika. Sitten selvitellään hintaa, plärätään lehteä ja jono seisoo.

Kurjaa on myös käsittämätön tapa tulla kauppaan kymmenen minuuttia ennen sulkemisaikaa ostoskärryn kanssa, kiertää koko kauppa rauhassa tuotteita valikoiden kuulematta “kauppa sulkeutuu” -kuulutuksia ja lompsia kassalle kärry täynnä tavaraa kolmen muun samanlaisen aasiakkaan kanssa kun kauppa on ollut kiinni jo viisi minuuttia. Rauhallisen pakkauksen jälkeen aasiakkaat ovat viidentoista minuutin jälkeen ulkona eikä heille tule mieleenkään pyytää anteeksi viivytystään. Itse en ikinä kehtaisi toimia näin! Tavallisena iltana viivytys ei haittaa niin paljon, mutta jos seuraavana aamuna pitäisi olla kuudelta taas töissä ja illan venymisen vuoksi myöhästyy bussista (joka kulkee puolen tunnin välein) niin kyllä se aamulla viimeistään harmittaa.

Kaupassa on kuitenkin myös paljon oikeasti mukavia asiakkaita ja kun kaikki sujuu puolin ja toisin on töissä kivaa!

T. Kesämyyjä

Lisäksi kummastelen tämän Aasiakas.net -sivuston kommentoijia, jotka hermostuvat juttujen aitoudesta tai valittavat siitä, että jutussa valitetaan jonkinlaisesta asiakaspalvelutilanteesta. Eikö pointtina ole juuri avautua asiakaspalvelutilanteesta, joka voi olla muistakin samastuttava oli niin tapahtunut oikeasti tai ei. Internetissä on paljon muitakin sivustoja, joille voi mennä viihtymään, joten miksi tulla itkemään tänne? Itse vain nautin muiden jutuista!

14 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *